Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Basın Danışmanları Platformu toplantısı yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediye, eğitim ve medya ilişkileri konuşuldu
YTÜ’de düzenlenen Basın Danışmanları Platformu toplantısında, belediye – eğitim ve medya ilişkileri konuşuldu. Toplantıya YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü de katıldı.

 
Marmara Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde kurulan “Basın Danışmanları Platformu”nun Haziran ayı toplantısı Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. İstanbul’da görev yapan basın danışmanlarını siyaset üstü bir oluşumla bir araya getiren platformun toplantısına; Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü de katıldı.
Belediye – eğitim ve medya ilişkilerinin konuşulduğu toplantıda YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, basın danışmanlarına, dünyanın gözbebeği konumunda olan Türkiye üzerinde herkesin bir hesabı olduğunu ve kirli oyunlar oynandığını belirterek şunları söyledi:

 
“Türkiye üzerinde çirkin hesaplar yapılıyor”
“Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlar, bugün ilk kez karşılaştığımız oyunlar değil. Bizim öğrencilik yıllarımızdan beri süregelen olaylarda, sokak çatışmalarında, darbelerle, idamlarla 5000 üniversite çağında genç kaybettik. Kaybettiğimiz bu gençler içinde belki de bugünün siyasetine ve yönetimine yön verecek çok önemli isimler de vardı. Biz o dönemde çok büyük bir potansiyel yitirdik. Türkiye’yi yeniden bu kaosa çekmek isteyenler var, çok dikkatli olmamız lazım. Bu sorunları kendi içimizde çözmemiz lazım. Yoksa Amerika, Irak’a ettiği gibi, Suriye’ye ettiği gibi, Mısır’a ettiği gibi yardım(!!) etmeye kalkar. Bir zamanlar medeniyetin ve turizmin beşiği olan bu ülkelerin halkları, bugün kendi ülkelerinde ve hatta Türkiye’de dilencilik yapıyorlar. Dünya ekonomisinde söz sahibi olmaya başlayan Türkiye ile ilgili benzer planları olanlara fırsat vermeyelim.”
Başkan Genç: “Sarıyer Belediyesi olarak gençlerle omuz omuza ilerliyoruz”
Yüksek’in ardından söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise basın danışmanının başkan açısından önemine ve Basın Danışmanları Platformu’nun fonksiyonuna değindiği konuşmasında bu toplantıya davet edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
Ülkemizin önemli ve köklü eğitim kurumlarından olan YTÜ’nün, özellikle son zamanlardaki yükseliş çizgisinden övgüyle bahseden Genç, Rektör Yüksek’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sarıyer’de çok sayıdaki gerek vakıf, gerekse devlet üniversitelerinin Sarıyer’e ayrı bir anlam kazandırdığını ifade eden Şükrü Genç, “Sarıyer bu sayede adeta eğitimin beşiği haline gelmiştir. Gerek öğrenci yurtlarımızla, gerek özellikle ilkokul ve lise öğrencilerine verdiğimiz burslarla, okullara verdiğimiz fiziki destekle eğitime katkıda bulunma gayreti içindeyiz. Özellikle Sarıyer sınırları dahilinde bulunan üniversitelerden gençler, çok güzel sosyal sorumluluk projeleriyle geliyorlar. Birlikte önemi projelere imza atıyoruz, gençlerimizle her alanda omuz omuza ilerliyoruz” dedi.

 
Abbas Güçlü: “Eğitime yatırım yapan kazanır”
Basın Danışmanları Platformu toplantısının onur konuğu olan Gazeteci-Yazar, Televizyon Programı yapımcısı Abbas Güçlü de; belediye, eğitim ve medya etkileşimlerini değerlendirdi. Konuşmasında, belediyelerin eğitime daha fazla destek vermesini ve basın danışmanlarının, eğitim haberlerine yer vermeyen medya kurumlarını sorgulamalarını isteyen Güçlü, eğitim kurumlarının fiziki destek sorumluluklarının belediyelere devredilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Türkiye’deki eğitim ve gençliğin sorunlarına değinen Güçlü, “Eğitime yatırım yapan kazanır” dediği konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye’nin sorunu da, bu sorunun çözümü de belli. Bir; vatandaş iş istiyor, işsizliği gidereceksiniz -ki bu da eğitimle doğru orantılı-. İki; vatandaşın temel ihtiyacı olan eğitim ihtiyacını sorunsuz karşılayacak ve en iyi eğitimi vereceksiniz. Üç; güvenlik -ki bu da eğitimle bağlantılı-. İşte Türkiye’de bu sorunları çözen, yani işin temelinde yatan eğitim konusunda yatırım yapan kazanır.”

 
Güçlü ayrıca, Basın Danışmanları Platformunun adını duymasına rağmen, bu kadar örgütlü ve düzeyli bir çalışma ortamı olduğunu bilmediğini belirterek, bu durumun mesleki örgütlenmeler adına memnuniyet verici olduğunu söylerken, Platform Başkanı Abdullah Arıdoru, Platform çatı kuruluşu Marmara Belediyeler Birliği’nin Basın Danışmanı Fatih Sanlav ve toplantıya ev sahipliği yapan Yıldız Teknik Üniversitesi’ne teşekkür etti.
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in, Şükrü Genç ve Abbas Güçlü’ye günün anısına verdiği armağanın ardından, üniversitenin tarihi ve kültürel alanlarında kısa bir gezi yapıldı. Basın danışmanları ve konuklar, Yıldız Sarayının bir bölümü olup da YTÜ’ye tahsis edilen mekanlardan Hünkar Köşkü, Şehzade Konakları ve Çukur Saray’ı gezdiler.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]