Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepeliler Sordu, Başkan Yanıtladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi’nin her salı günü geleneksel hale getirdiği “Halk Buluşmaları”, Maltepelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Vatandaşların imardan tapu sorununa, sokak hayvanlarından çevre temizliğine, su baskınlarından işsizliğe, ulaşımdan çevre düzenlemesine bütün sorunlarını dile getirdiği buluşmada Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dile getirilen sıkıntıları tek tek not aldı ve çözüm için gereken neyse yapılacağını belirtti.

 

Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen buluşmaya vatandaşların yoğun ilgisi altında gelen Başkan Kılıç, herkesle tek tek tokalaştı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı buluşmanın sonlarında, huzurevi sakini olduğunu belirten yaşlı bir vatandaşın, “Huzurevine yaptıkları yardımdan ötürü sayın başkanımıza teşekkür ediyorum, o halkçı bir belediye başkanı” demesi, Kılıç’ı ve toplantıya katılan vatandaşları gülümsetti. Başkan Kılıç yaşlı vatandaşa, “Bu sözlerinizle toplantıya son noktayı koydunuz. Sizler bizim çınarlarımızsınız” diyerek cevap verdi.

 

ÇÖP ATMAK BİR KÜLTÜRDÜR

İmar ve çevre sorunları konusunda halkın eleştirilerini dinleyen Kılıç, çöp atmanın bir kültür olduğunu ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Belediyenin yaptığı tüm işlerin kontrol edileceğini, edilmediğinde büyük sorunlar yaşandığını belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “İmar problemleri var. Bunların çözülmesi için büyük uğraşlar veriyoruz. İBB ile istişarelerimizde Maltepe’deki problemlerin ada bazında imarla, sağlıklı bir biçimde çözüleceğini tespit ettik. Bu şekliyle çevresel açıdan da Maltepe iyi bir görünüme kavuşacak.”

YENİ BİNALARA OTOPARK ZORUNLULUĞU

Maltepe’de yakın gelecekte yapacaklarını da sıralayan Kılıç, “Biz megakentte yaşıyoruz. Bu kentin problemleri var. Örneğin 40 dairelik bir bina var. Ama buna uygun bir otopark yok. Artık, yeni yapılan tüm evlere otopark zorunluluğu getiriyoruz. Böylece alt katlar otopark olarak kullanılacak ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlarımızın da sorunları çözülebilecek” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 600 TL MÜJDESİ

“Sokak hayvanları için kardeş ve komşu belediyelerle ortak olarak yaşam barınağı açmak için girişimlerde bulunuyoruz. Bunu artık hızlandırıp sonuca ulaşmak istiyoruz” diyen Başkan Kılıç, merakla beklenen projelerinde de son aşamaya geldiklerini kaydederek, şunları söyledi: “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla bir çalışma başlattık. Şu an iki bankamızla görüştük. Bankalarımız bize fizibilite raporları hazırlıyorlar. Çok yakın bir zamanda 18 mahalleye gidilerek, kapı kapı dolaşılıp, gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız belirlenecek ve onlara aylık 600 TL verilecek. Bu parayı kadınlarımıza vereceğiz. Onlar banka kartlarıyla bu paralarını kullanabilecekler.”

HALK BULUŞMALARI MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Kılıç, “Bundan sonra araya Ramazan ayı giriyor. Ramazan’dan sonra halk buluşmaları eylül ayından itibaren mahallelerde devam edecek” bilgisini verdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]