Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türk Dünyası Çocukları, 20. Defa

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlenmekte olduğu TÜRK DÜNYASI ÇOCUK ŞÖLENİ”nin YİRMİNCİSİ, Türk C​umhuriyet ve topluluklarından yaklaşık 500’e yakın konuk öğrenci ve 73 refakatçi öğretmenin oluşturduğu 40’a yakın çocuk gurubunun katılımıyla, büyük coşku ile devam ediyor

 

 

Türk Dünyası çocukları, Soma Faciası’nı unutmadı. Şölen afişlerinde Soma’yı anmak için “siyah kurdela”lar kullanıldı. Türkiye’den şölene katılacak pek çok sanatçının

faaliyetleri gelecek yıllara aktarıldı.
Türk Dünyası Çocukları, 20. Defa
“Dilde, Fikirde, İşte Birlik”
İçin Bir Araya Geliyorlar

 

Şölen Yürüyüşü, 03.06.2013 pazartesi saat 09:30’da Kadıköy İhsan Sungu İlköğretim Okulu’ndan başlayacak ve Altıyol istikametinde tam bir şenlik havası içinde devam ederek Kadıköy İskele Meydanı’na ulaşacaktır.

 

Kadıköy Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunduktan sonra konuk gruplarımızdan bir kısmı gösterilerini sunacaklardır.

 

 

Türkiye’den beğenilen sanatçımız Zafer İşleyen ve Saha Türklerinin meşhur sanatçısı Veronika Lıtkina ve Altay Türklerinin meşhur sanatçısı Irina Kenzina da, İBB Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda 4 Haziran 2014 Çarşamba günü 09.00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek 20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni kapsamında bir konser verecekler.

 

 

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından ilki 1995 yılında düzenlendikten sonra geleneksel hale getirilen Türk Dünyası Çocuk Şöleni, 20. Yaşına girdi.

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne Türkiye’nin yanında Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, KKTC, Rusya Federasyonu, Moldova, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya, Yunanistan, Suriye, Irak, İran, Afganistan gibi toplam 17 ülkeden de katılım gerçekleştirilecek. Buna ilaveten Türkiye’de adları maalesef fazlaca bilinmeyen ve Rusya Federasyonu içinde Özerk Türk Cumhuriyetleri olan Saha, Şor, Altay, Dağıstan, Balkar, Nogay, Karaçay, Kumuk, Kalmuk cumhuriyetlerinden de katılım gerçekleşecek. Son dönemde dünya gündemine oturan Ukrayna’ya bağlı Kırım’dan ve Moldova sınırları içinde kalan Gagauz Yeri’nden de katılımlar olacak.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan, 20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni ile ilgili yaptığı açıklamada “Turan Yazgan Hocamızın çizdiği hedefler doğrultusunda Türk çocuklarının birbirini tanıması, kaynaşması, birbiriyle kucaklaşması, Türklüklerinin ve kardeş olduklarının farkına varmaları, Türklük şuuruna ve gururuna sahip olmaları için başlatılan Türk Dünyası Çocuk Şölenleri devam edecektir. Japon Denizi kıyısındaki ve Kore’ye komşu Saha Türkleri’nden Makedonya’ya kadar uzanan büyük Türk coğrafyasının her bölgesinden gelen Türk çocukları geleneksel kıyafetleriyle katılacakları bu şölende, çok renkli görüntüler oluşturacaklar. Pek çok çocuk, Türkiye’deki aileler tarafından misafir edilmekte böylece Türk aile geleneği hakkında da fikir sahibi olmakta, aynı kültürün bir parçası olduğunu kavramaktadırlar.

Türk Çocukları için her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir konser programı hazırladık. İstanbul Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştireceğimiz konserde Türkiye’den beğenilen sanatçımız Zafer İşleyen ve Saha Türklerinin meşhur sanatçısı Veronika Lıtkina ve Altay Türklerinin meşhur sanatçısı Irina Kenzina sahne alacaklar.Uzunca süreden beri olduğu gibi bu yıl da Türk Dünyasından gelen çocuklar arasında Prof. Nevzat Atlığ’ın seçici heyet başkanı olduğu Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması düzenliyoruz.” dedi.

Közhan Yazgan açıklamasında devamla “Türklük şuurunun idraki hem Türkiye’deki Türk çocukları; hem de Türkiye dışından gelen Türk çocukları için önemlidir. Türklük şuurunun idraki, Türk Birliği’ne giden yolu açacaktır. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Prof. Dr. Turan Yazgan’ın ‘aklın yolu’ olarak çizdiği ilkeler doğrultusunda ‘Türk Birliği’ için çalışmaya devam edecektir” dedi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle yaklaşık on gün süreyle misafir ettiği bu öğrenciler, Türk Dünyasının Başkenti olan İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini de görme imkânı da bulacaklar.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]