Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MHP Milletvekili D.Ali Torlak’tan soru önergesi

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da araç parklarında yaşanan sorunlarla ilgili ve Çekmeköy-Alemdağ Ormanında kaçak kazı yapan definecilerle ilgili İçişleri Bakanının cevaplaması istemiyle Yazılı Soru Önergesini TBMM Başkanlığına verdi.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Çekmeköy-Alemdağ Ormanını delik deşik eden define avcılarını TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

 

 

“ALEMDAĞ ORMANI DEFİNE AVCILARI” TBMM GÜNDEMİNDE

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Çekmeköy-Alemdağ Ormanını delik deşik eden define avcılarını TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK kaçak kazı yapan definecilerin, hazine bulma umudu ile Çekmeköy-Alemdağ  Ormanı’nı delik deşik ettiğini, kazılan çukurların yabani hayvanlar ve sporcular için büyük tehlike oluşturduğunu ve bunun önlenmesi yönünde de her hangi bir tedbirin alınmadığını belirterek, TBMM Başkanlığına sunduğu Yazılı Soru Önergesinde İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti.

1- Ormanlık alanlarda kaçak kazıya karşı her hangi bir önlem alınmakta mıdır? Alınmıyor ise defineciler istedikleri zaman ormanlarımızda kaçak kazı yapabiliyorlar mı?
2- Ormanlarımızda kaçak kazı yapmak yasak değil midir? Yasak ise Alemdağ ormanında yapılan kaçak kazılara neden göz yumulmaktadır?
3- İstanbul için birer oksijen ve temiz hava anlamına gelen bu yerlerde kaçak kazılara göz yumularak ormanlık alanın tahrip edilmesi ve akabinde yapılaşmanın önünün açılmasının amaçlandığı iddiaları doğru mudur?
4- Doğru değil ise ormanlık alanın korunması için gerekli tedbirler neden alınmamaktadır?
5- Ormanlık alanlarda yapılan kaçak kazılar o yerlerin doğal ortamının bozulmasına neden olmaz mı? Olur ise kaçak kazılara karşı bundan sonra hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız?

 

“KÜÇÜK ÇAMLICA DEĞNEKÇİLERİ” TBMM GÜNDEMİNDE

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK İstanbul/Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden otopark ücreti adı altında her alanı parselleyen değnekçilerin bu gayri meşru zorbalığını TBMM gündemine taşıdığı soru önergesinde şunları söyledi.

Küçük Çamlıca’ya gezmek ve dinlenmek için gelen araç sahipleri, değnekçilere para vermeden araçlarını park edemediği, her köşe başını tutan değnekçilerin, makbuz kesmeden aracına göre haraç alır gibi para aldığı, para vermeyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini belirten Ali TORLAK; “park edilemez” levhası bulunan yerleri bile otopark alanı olarak kullandırdıklarını dile getirerek, İçişleri Bakanının cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu Yazılı Soru Önergesinde şu soruları sordu.

1- Küçük Çamlıca civarında değnekçiler tarafından gayri resmi olarak alınan otopark ücretine dair iddialar doğru mudur? Doğru ise bunun yasal dayanağı var mıdır? Var ise nedir?

2- İstanbul genelinde İSPARK tarafından işletilen otoparklar dışında, özel şirket ya da şahıslar tarafından işletilen Bulvar, Cadde veya Sokak kenarlarında otopark işleten var mıdır? Var ise bu işletmeciliği hangi mevzuat ve izinlere göre yapmaktadırlar?

3- Yok ise, Çamlıca’ya bu görüntüler yakışmakta mıdır?

4- Yakışmıyor ise, vatandaşlarımızın büyük rahatsızlık duyduğu bu duruma güvenlik güçleri yeteri kadar müdahale etmekte midir? Ediyor ise vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunun nedeni nedir?

5- Güvenlik güçleri yeteri kadar müdahalede bulunmuyor ise gerekli tedbirlerin alınması ve zamanında müdahalenin yapılması için her hangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]