Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mısırdaki İdamlar

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi İstanbul Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Yıldız Mısır’daki idamları kınamak adına bir basın açıklamasında bulundu ve şunları söyledi:

 

Değerli Halkımız,

 
Saadet Partisi İstanbul Kadıköy İlçe Kadın Kolları olarak Mısır’daki darbecilerin, aralarında genç kızlar, hamile kadınlar ve çocuk yaşta öğrencilerin de bulunduğu darbe karşıtı 683 masum insana verdiği idam cezasını kınamak ve lanetlemek üzere bu açıklamayı yapıyoruz.
Herkesçe  malumdur ki; Mısır’da halkın özgür iradeleri ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi’nin görevden alınması ile başlayan, batı destekli cunta yönetimi, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden 8 binden  fazla müslümanı katletmiş,en az 16 bin müslümanı zindanlara atmış, pek çoğunu işkenceye maruz bırakmıştır.

 
Tutuklu kız çocuklarından;
Maria Samaha, henüz 14 yaşında, elle tutulur bir suçlama olmamasına rağmen aylardır cezaevindedir.
Fatima Ezzat, 15 yaşında, okul servisinden kaçırılarak gözaltına alınmıştır.
Ola Tarık, 15 yaşında, tahliye kararına rağmen ıslah evinde tutulmaktadır.
Sara Atıf, 16 yaşında, öğrenci etkinliğinden dağılırken gözaltına alınmıştır.

 
24 Mart 2014 günü görülen duruşmada, mahkeme başkanının 20 dakika içerisinde 528 kişi hakkında idam kararı vermesinin dehşeti yaşanırken, tepkileri sürerken, geçtiğimiz günlerde 683 darbe karşıtı kişi hakkında sadece 9 dakika içerisinde idam kararı alınmıştır. Böyle karar alan bir mahkemenin adil bir yargılama yaptığı düşünebilir mi? Daha doğrusu böyle bir yapının mahkeme olduğu iddia edilebilir mi?

 
Mahkeme Baş Yargıcı dava dosyasındaki 3 bin sayfalık iddianın ve yüzlerce belgenin savunma avukatlarınca incelenmesi için davanın bir sonraki celseye ertelenmesine bile izin vermemiş, daha ikinci duruşmada idam kararlarını açıklamıştır. Hamile kadınların ise doğumdan iki ay sonra idam edileceği duyurulmuştur.
Sanıklar kendilerine yönelik suçlamaların daha ne olduğunu bile öğrenememiş ve gıyaben yargılanmışlardır. İdeolojik bir kimliğe bürünen yargı “tarafsızlık, bağımsızlık” ilkesini bir kenara bırakmıştır. “Savunma hakkı”, “suçun şahsiliği ilkesi” yok sayılmış hatta “yasaların geriye yürümezliği ilkesi” ihlal edilmiştir.
Biz Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak, Mısır mahkemelerinin,cunta yönetiminin etkisi ile tek bir davada yüzlerce insana idam kararı vererek, devlet eliyle toplu cinayet girişiminde bulunmasını şiddetle kınıyoruz.

 
ABD, İsrail ve Avrupa’nın darbecileri kollayan tutumları, hukuk, vicdan, insanlık gibi kavramlara yabancılıklarını  ve bu tavırlarıyla ne ölçüde ahlak dışı zihniyete sahip olduklarını ortaya koymuştur. Hak ihlallerine karşı, göstermelik de olsa kurdukları uluslararası kuruluşlar, söz konusu Müslümanların hak ihlali olduğu durumlarda her zaman devre dışı kalmayı ve 3 maymunu oynamayı tercih etmişlerdir.

 
Kendi ortaçağ anlayışını aynen devam ettiren ve “ya benim yanımdasın ya da benim karşımda” tercihini insanlığın önüne koyan zalim, ırkçı emperyalist batı, 21. Yüzyılda kurdukları engizisyon mahkemelerini adeta ellerini ovuşturarak izlemektedir.
Aynen Bangladeş’teki idamı, Suriye’deki katliamı, Doğu Türkistan’daki soykırımı, Filistin’deki zulmü, Orta Afrika’daki vahşeti, Patani’deki toplama kamplarını seyrettiği gibi seyretmektedir. Biz bu zulümleri ve tüm zalimleri lanetliyoruz. Bu mazlum coğrafyalar ne zalim diktatörlerin mülkü, ne de ırkçı emperyalistlerin alanlarıdır. Bu topraklar başta yaşama hakkı olmak üzere, tüm temel haklarına kastettikleri mazlum milletlerin yaşam alanları ve mülkleridir.
Irkçı emperyalistler kirli hesapları uğruna, İslam coğrafyasında kendi sistemleriyle uyumlu, kapitalizme eklemlenmiş, sekülerizm ile barışık, özünden koparılmış bir İslam anlayışı içerisinde olan rejimleri ihdas etme çabasındadır. Bu batıl çabanın karşısında hakka ve adalete dayalı bir dünya düzeni ve İslam Birliği için çaba göstermeyen, batıdan merhamet bekleyen,medet uman ve  müslümanları batının vicdanına teslim eden müslüman idarecileri de kınıyoruz.

 
Ülkemizde ise seçim meydanlarında, ABD ve İsrail‘in işbirlikçi politikalarını reddeden Mursi ve Müslüman Kardeşler’in mücadelesi ile sembolleşmiş rabia işaretini kullanan politikacılara soruyoruz; amaç bu söylemleri oya tahvil etmek değil idi ise şimdi samimiyetinizi gösterme zamanıdır. D-8’i canlandırın, İslam Birliği’ni kurun, İslam dünyasındaki ihtilafları kaldırın, mazluma cesaret, zalime korku salın ki, samimiyetinize bizler de inanalım.

 
Biz Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları olarak, bir kez daha yineliyoruz ki; tek kurtuluş yolu; barışın, adaletin, eşitliğin, özgürlüğün ve hak merkezli bir anlayışın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasıdır. Bu gerçekleşmez ise, hiçbir zulüm engellenemez ve hiçbir zalime dur denilemez. Bu da ancak İslam Birliği’nin kurulması ile mümkün olur. Bu düzeni kurabilecek irade ise,  Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi’nde mevcuttur. Zulümler ancak merhum liderimiz Necmettin Erbakan’ın misyonu ve ortaya koyduğu yol haritası ile engellenebilir ve insanlık ancak bu şekilde huzura kavuşabilir.  Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.
Meryem Yıldız
Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]