Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’un tek kaplıcası…!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tarihten gelen şifa  “  tuzla kaplıcaları ”

Yüz yıllardır  hizmet veren Tuzla kaplıcaları  sağlık ve turizm tesisleri Tarihten gelen memnuniyetiyle hizmet vermeye devam ediyor . Misafirlerine şehrin gürültüsünden uzak  çam ağaçları arasında  huzurlu ve doğal bir tedavi imkanı sunuyor …

Ayrıca  tuzla kaplıcaları  İstanbul’un tek kaplıcaları olma özelliğini taşıyor ve  bu konumu  ile de İstanbul’un gözbebeği olarak karşımıza çıkıyor.Tarihi  kimliği ve modern yapısıyla  İstanbul’ a farklı bir  hizmet imkanı  sunuyor…

Tesis bünyesindeki imkanlar

Tesis bünyesinde konaklama,  bilgisayarla check-up,  kür merkezi, kaplıca havuzu, akupunktur,  içme kürü, inhalasyon kürü, tıbbi masaj,  bitki çayları,  restoran,  perhiz lokantası gibi  hizmetler  verilmektedir.

Ayrıca Uzman doktor  denetiminde  bir çok hastalık açısından  doğal tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Tesis bünyesinde uygulanan tedaviler:

İçme kürleri

Doğal su ile uygulanan içme kürü tedavisi   insan sağlığı açısından son derece gerekli minerallerin alınmasını sağlıyor :  magnezyum, potasyum, kalsiyum ,sodyum, demir  gibi  böylece mineral eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklarında önüne geçilmiş olunuyor. Ayrıca kan şekerinin, kan yağlarının düşürülmesi, mide ve bağırsakların kronik iltihapları, sindirim sistemi bozuklukları, şişmanlık ,safra kesesi,  böbrek taşı gibi  hastalıklarında  tedavisinde etkisi görülmektedir.

Akupunktur

Binlerce yıldır  uygulanan en eski  alternatif tedavi  yöntemidir.  Akupunktur İlaçsız tedavi yöntemiyle  bir çok  değişik hastalığı iyileştirebiliyor .  Solunum sistemi hastalıkları, Nörolojik hastalıklar, Göz hastalıkları, kas iskelet sistemi hastalıkları, ( bel ve  boyun fıtığı gibi)  Ağız hastalıkları, sindirim sistemi gibi hastalıklarında  tedavisinde etkili bir yöntemdir .

Tıbbi masaj

Kas-iskelet sinir ve dolaşım sistemini , deri üzerinden yapılan sistemli maniplasyonlar ile  etkileyerek  ve bu sistemlerle  hastalıkların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Tesis bünyesinde tıbbi masaj işinde uzman ve diplomalı masöz-masörler tarafından uygulanmaktadır .  Tıbbi masajlar klasik masaj, aroma terapi masajı, spor masajı, sıcak taş masajı, selülit masajı,  medikal masajı , refleksoloj masajı, lenfa  dranaj ,eselan terapi masajı  gibi başlıca masajları içermektedir .

Check- Up

Organlarımızın fonksiyonel durumlarını var olan veya gelecekte muhtemel olabilecek hastalıkları ön tanı olarak göstermektedir .Uzman doktor tarafından EPG ile check-up tüm vücudun genel potansiyel gücünü ve dengesini de göstermektedir. Check-up yöntemiyle  ayrıca  zaafiyet halindeki organlar  hastalıkları yaratmadan önce  tehlikeyi görmeyi  ve  gerekli tedavi için geç kalınmadan önlemlerin alınmasını sağlanmaktadır .

Spa & Wellness

Tesis bünyesinde ayrıca Türkiye de yeni gelişmekte olan  spa ( Şifalı sular ile yapılan bakım ) uygulanmaktadır. Vücut bakım uygulamalarında ,  maske + masaj  ( yüz bölgesi)   çamur bakımı ( tüm vücut )  yapılmaktadır.

Tesis bünyesinde uygulanan  programlarla çağımızın  hastalıkları haline gelen  bel fıtığı, boyun fıtığı,  kireçlenmeler, osteoartritler,  siyatik, nöropatiler, migren, baş ağrısı, şeker hastalığı, ve ona bağlı sinir eklem adale hastalıkları , astım, bronşit, iktidarsızlık, şişmanlık,  kısırlık gibi hastalıkların tedavileri sağlanmaktadır.

Bütün bu imkanların hepsinden tesis bünyesinde faydalanabiliyorsunuz .

SSK  sevkleri de geçerli

Ayrıca SGK  kayıtlı olan hastaların sevkleri geçerli sayılmaktadır böylece hastalar cüzi bir miktarla tedavilerini yaptırabilmektedirler .

Tuzla kaplıcalarına ulaşım

Ulaşım imkanları da oldukça kolaydır  içmeler  istasyonun 50 m uzağında,  Sabiha gökçen havaalanına ise 17 km uzaklıktadır  ayrıca  tuzla kaplıcası misafirleri için şehrin çeşitli noktalarından hareket eden  ücretsiz servis  hizmeti sunmaktadır .  Eğer sizlerde bütün bu imkanlardan faydalanmak istiyorsanız Tuzla kaplıcasını ziyaret edebilirsiniz….

Sunay TÜFEKÇİ

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]