Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeşilay sağlıklı bir gelecek için gençleri ödüllendirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce’Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında düzenlenen “Bağımlılık” konulu afiş, resim, karikatür, kompozisyon, münazara ve slogan yarışması sonuçlandı. Yetenekleri ile yaşıtlarını ve büyüklerini bağımlılıklardan uzak yaşamaya davet eden gençlerin eserleri arasından kazananlar bugün Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle açıklandı.

 

 

Yeşilay, genç nesillerin bağımlılıklarla mücadele konusunda katılımcı olması için etkinliklerini sürdürüyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yıl 4.sü düzenlenen “Bağımlılık” konulu afiş, resim, karikatür, kompozisyon, münazara ve slogan yarışması sonuçlandı. Bugün Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Seylan, yarışmalara katılan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, öğretmenler, veliler ve protokol mensupları katıldı.

 

 

Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelesinde hep birlikte olalım

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Seylan, çocukların gelişiminde sanatın çok önemli yeri olduğunu, soyutla ve sanatla uğraşan çocukların gelecekte kendini daha rahat ifade eden, kendine güvenen bireyler olacaklarını söyledi. Seylan “Bir konuya derinlemesine eğilmenin, tezler ve antitezler üretmenin gençlerin gelecekte karşılaşacakları sorunlarla baş etmesinde faydası olacaktır. Sağlıklı gençler geleceğimizin teminatıdır. Kişinin sağlığını etkileyen bağımlılıklar toplumsal hayatı da tahrip eden boyutlar kazanmaktadır. Son dönemde teknoloji bağımlılığı da bu çerçevede değerlendirilmektedir. Gençlerden bir söz almak istiyoruz: Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelesinde hep birlikte olalım” dedi.

 

 

Çocuklarımızı daha fazla dinlememiz gerekir

Bir asra yakındır bağımlılıklara karşı mücadele veren Yeşilay’ın hep yanında olduklarını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da çocukların sağlıklı insan olma vasıf ve özelliklerine sahip bireyler olarak yetişmelerini istediklerini söyledi. Bunun gerçekleşmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve anne-babaların işbirliği yapmak zorunda olduklarını belirtti. Yıldız “Çocuklarımızı daha fazla dinlememiz gerekir. Şimdi çocuklarımız konuşsunlar. Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması’nın en önemli yanı öğretici olmasıdır. Yarışmaya katılanları tek tek kutluyorum” dedi.

 

 

Bağımlılıklarda dizilerin ve filmlerin özendirici etkisi var mı yok mu?

Ödül programı öncesi gerçekleşen münazarada Maltepe Hasan Şadoğlu Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nden Hatice Duygu Demirkol, Damla Köroğlu, Bejna Pusa ile Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi’nden Merve Atasayan, Gözde Körlü, Erhan Okçut karşı karşıya geldi ve “Bağımlılıklarda dizilerin ve filmlerin özendirici etkisi var mıdır yok mudur?” konusunu iki ayrı cepheden savundular. Oldukça çekişmeli geçen münazarada “Bağımlılıklarda dizilerin ve filmlerin özendirici etkisi yoktur” üzerine yaptıkları güçlü anlatımlarıyla jüriyi etkilemeyi başaran Maltepe Hasan Şadoğlu Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileri oldu ve ödül almaya hak kazandılar.

 

 

Yeşilay Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bunun yanında gençler; sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığının olumsuz etkilerini kavrıyor, yaşıtlarını ve hatta büyüklerini sağlıklı yaşama nasıl davet edebileceklerine dair yeteneklerini kullanmayı öğreniyor.

 

 

“Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu yarışmalarında birinci olan öğrencilere 500 TL, ikinci olan öğrencilere 250 TL, üçüncü olan öğrencilere 100 TL hediye çeki ile ödül alan tüm öğrencilere müze kart ve spor kursları bursu verildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]