Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’li Erzurum’luların 12 Mart şöleni renkli geçti.

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın çiçeği burnunda yeni yönetiminin organize ettiği, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı münasebeti ile düzenlemiş olduğu 12 Mart Kültür ve Dayanışma Şöleni oldukça renkli geçti.

 

Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Erzurum’lular yoğun bir ilgi gösterdiler. Sunuculuğunu Murat Balkuş ve Hüseyin Boztepe’nin yaptığı programda folklör ekibinin gösterisinin ardından, Erzurum’lu sanatçılardan Nurullah Akçayır, Gülay Özer, Lütfü Ortakale, Seda Okuyucu, kendine özgü Erzurum şiirleri ile de Zinnur Tiryaki sahne aldılar.

Ortak çağrı “Erzurum’dan bağınızı koparmayın” oldu…

Sahne alan sanatçıların hemşehrilerine ortak çağrısı, “Erzurum’a gelin bağınızı koparmayın, özellikle 2011 Kış Olimpiyatlarının yapılacağı tarihte Erzurum’a gelin, ve destek olunuz lütfen” şeklinde oldu. 

 

Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın yeni yönetim kurulu ve başkanı katılımcıları toplu olarak selamladılar.

Açılış konuşması için kürsüye gelen çiçeği burnunda Başkan Muhammet Orbay, Vakıf olarak Erzurum Kültürüne hizmet etmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek şöyle devam etti; “ –Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı münasebeti ile düzenlemiş olduğu 12 Mart Kültür ve Dayanışma Şöleni gecemize onur verdiniz. Bizleri gururlandırıp gecemizi hoş ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş aşamasının ilk odak noktası olan Erzurum Türk Tarihi ve Kültürü içinde inanılmaz bir etkinliğe sahip kentimizdir. Tarihi, kültürü, doğası yaylası ve çelik iradeli insanı ile Erzurum başkadır.’’ İstanbul neçi, Erzurum yayla’’ demiş şair. Çünkü Erzurum yayla amma Erzurum’un dadaşının gönlüde yayla. İşte bizde vakıf olarak bu gönüllerde bir katre çekirdek olmak adına sizleri buraya davet ettik. Sizlerle biraz hasbihal edip birazda gönüllerimizi hoş edelim istedik.

Vakfımız Maltepe İlçemizde kurtuluşunu tamamlamış ve İstanbul’da bulunan tüm hemşerilerimizin eğitim kültür ve yardımlaşma etkinliklerini sağlamak için yola çıkmış bir vakıftır. Merkezimiz Maltepe Sahilinde Maksev’in karşısında hizmetlerini devam ettirmektedir. Gayemiz İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerimizin bu çatı altında kültürel ve sosyal dayanışmalarını sağlamak, Erzurumlu olma bilinci ve kültürünü kuşaktan kuşağa aktarmaktır.

Faaliyetlerimiz arasında en önemli ögelerden birisi her ayın son Perşembe akşamı düzenlediğimiz herefeneleridir.

Bu bizim zaman zaman folklorik kültürümüzün bazen de günün anlam ve önemine binaen konferans ağırlıklı yaptığımız önemli bir gecemizdir. Tüm hemşerilerimizin bu etkinliklere katılmaları bize ayrı bir onur kaynağı olacaktır.

 

Halk oyunlarımızın öğretimi ile alakalı kurslarımız vardır.

7 yaş ve üzeri çocuklarımızın kayıtları 1 Nisan’da başlayacaktır.

 

Bunlara da özellikle çocuklarınızın katılımını sağlamanız ayrı bir önem taşımaktadır. Gecemizin organize edilmesinde katkıları olan sponsorlarımıza, Maltepe Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Zengin’e, başkan yardımcısı hemşerimiz Ömer Lütfü Somun’a vakfımızın kurulmasından bu yana emeği geçen mütevelli üyelerine, onursal başkanımız Sayın Ali Şahsuvaroğlu’na, özellikle benimle birlikte vakfımızın ikamesi ve idamesini yürüten mevcut yönetim kurulu arkadaşlarıma ve gecemize katılan çok değerli sanatçı kardeşime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sevgili Hemşerilerim,

Vakfımızla yani sizlerin olan bu kurumla ilgilenin ve bizleri yalnız bırakmayın, saygılar sunuyorum” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]