Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitime çocukların gözünden baktılar

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTEK Okulları 1. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Konferansı ile Çocuğun dünyasına yolculuk

İSTEK Okulları, erken çocukluk döneminde öğrenim ve öğretim süreçlerini çocukların gözünden görebilmek için Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Konferansı düzenledi.

 

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Stephen Krashen ve Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın konuşmacı olduğu konferansta anne babalar ve eğitimciler, çocukların dünyasını keşfettiler.

Türkiye’deki tüm resmi ve özel okulların okul öncesi öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, İngilizce öğretmenlerine ve idarecilere yönelik düzenlenen konferans, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Eğitim alanındaki gelişim ve değişimler yeni eğitim stratejilerinin geliştirilmesini, eğitim programlarının sürekli güncellenmesini ve öğretmenlerin bilgilerini yenilemelerini gerektiriyor. Bununla birlikte bu gelişim ve değişimler, anne babaların ve eğitimcilerin çocuklardan beklentilerini de artırıyor. Peki, bu beklentiler çocuğun dünyasıyla, yapabilecekleri ve yapmak istedikleriyle ne kadar örtüşüyor? İSTEK Okulları bu sorulardan yola çıkarak anne babaları ve eğitimcileri uluslararası bir konferansta bir araya getirdi.

 

Alanında uzman isimlerin ana konuşmacı olduğu konferansta, anne baba ve eğitimciler çocuğun dünyasına yolculuk yaparak erken çocukluk döneminde öğrenim ve öğretim süreçlerini çocukların gözünden görebilme fırsatı elde ettiler. Konferansta, çocuklar için anne babaların ve eğitimcilerin ortak beklentileri; erken çocukluk döneminde yabancı dil eğitiminde doğrular ve yanlışlar; çocuklar için istediklerimizin onların istekleri ve yapabilecekleri ile ne kadar örtüştüğü; eğitimciler ve anne babaların yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarının gerekliliği ve önemi konuları ele alındı.

 

Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Stephen Krashen ve Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın ana konuşmacı olduğu konferansta; Oxford University Press, Armada Spor Okulu, Stabilo ve Kırmızı Elma da paralel oturumlarda sunumlar yaptı.

“Nitelikli Eğitim İçin Nitelikli Öğretmen”, “Düşe Kalka Büyümek”, “Çocuk Gözüyle Barış”, “Daha Erken Her Zaman iyi Olan mıdır?”, “Yazı Yazmanın Ergonomisi”, “Erken Çocukluk Döneminde Spor”, “Okuma Kültürü Oluşturma”, “Aileden Çocuğa, Çocuktan Topluma İletişim” şeklindeki konu başlıkları oldukça ilgi çekiciydi.

 

Türkiye’deki tüm resmi ve özel okulların okul öncesi öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, İngilizce öğretmenlerine ve idarecilere açık olan konferans, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşti.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]