Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir Perdeyi “Ben Bertolt Brecht “ile Kapattı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Mart ve Nisan aylarında organize edilen ve bu yıl beşincisi yapılan Ataşehir Tiyatro Festivali “Ben Bertolt Brecht” adlı oyun ile tamamlandı.

Festival’in kapanış gecesinde Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brech” oyununu sahneledi. Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht’in şiir, öykü ve şarkılarından Genco Erkal tarafından tiyatroya uyarlanan oyunu Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde izleyicisiyle buluştu. Usta oyuncu Genco Erkal’a sahnede Tülay Günal’in eşlik ettiği müzikli kabare, piyanist Yiğit Özatalay’ın canlı performansı eşliğinde gerçekleştirildi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında 4 Mart’ta başlayan ve 14 Nisan’da son bulan Festival süresince 15 farklı oyun sahnelendi ve yaklaşık 10 bin seyirci ücretsiz olarak tiyatroyla buluştu.

5.Ataşehir Tiyatro Festivali’nde bu yıl; Duru Tiyatro “Sondan Sonra”, Ankara Sanat Tiyatrosu “Halktan Biri”, Moda Saynesi “Hamlet”,Ortaoyuncular “Masal Müfettişi”,Tiyatro Formül “Sonra”, Liberty Theatre/Gürcistan “Clocwork Orange”, Enver Aysever “Aykırı Kumpanya” ,Sunay Akın “İki Kitap Bir Heves”,Zohner Art Company/ İsviçre “ Odyssiea”,Yolcu Tiyatro “Kapıların Dışında”, Ahmet Çevik Tiyatrosu “Her Yöne 90 Dakika”, Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu “İnsanlarım”, Tiyatro Kedi “Kibarlık Budalası”, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu “Deli”, Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brech” isimli oyunları sergiledi.

Festival Boyunca Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Emre Kınay, Haldun Dormen gibi Türk tiyatrosunun önemli isimleri Ataşehir’de oyunlarını sergilediler. Ataşehir Tiyatro Festivali, Ataşehirli tiyatro gönüllüleriyle bir sonraki sene buluşuncaya kadar perdelerini kapattı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmak için atılan adımların yeni beş yıllık dönemde de devam edeceğini belirtti. Başkan İlgezdi, “Kısa süre sonra açacağımız kültür merkezleri ile Ataşehir’de kültür ve sanatı her yaştan vatandaşa ulaştıracağız” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]