Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

Gençlik parlamentosu basın bülteni

Yayınlanma:
ABONE OL

Onurlu ve Özgür Yaşamak İçin İnsan Haklarını Tartışıyoruz”

İstanbul’daki resmi-özel, lise düzeyinde 23 okuldan 161 öğrenci 18-20 Nisan 2014 tarihlerinde MEF Lisesi Gençlik Parlamentosunda bir araya gelerek Türkiye’nin sorunlarını tartışacak.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen MEF Lisesi Gençlik Parlamentosu’nda (4.MGP) öğrenciler, 7 ayrı komitede   Türkiye’deki insan haklarını ve insan hakları ihlallerini tartışacak, bu sorunların nedenlerini değerlendirerek çözüm yolları üretecek.

Bu çalışma içerisinde, liseli gençler Türkiye’nin sorunları hakkında araştırma yaparak bilgi edinecek, araştırma sonuçlarını komitelerde tartışma -bu sorunlara çözüm önerileri sunma- kendi fikirlerini ifade edebilme ve Genel Kurulda topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirebilecekleri bir deneyim yaşayacaklar.

 

Türkiye’deki farklı sorunların ele alınacağı komiteler:
-Türkiye’de Sosyal Yaşam Ve Toplumsal İlişkiler Komitesi
-Türkiye’de Eğitim Komitesi
-Türkiye’de Medya, Basın ve Sanat Komitesi I
-Türkiye’de  Medya, Basın ve Sanat Komitesi II
-Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Komitesi
-Türkiye’de  Çevre ve Sağlık Komitesi
-Türkiye’de Ekonomi Komitesi

Konferansın İlk Günü’nde  :
Katılımcı okullarla birlikte gerçekleştirilen açılış töreninde MEF Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ve  TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ağırlanacak. Bu iki konukla yapılan söyleşiden sonra delegelerin birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla komiteler kendi aralarında daha önce organizatörler tarafından belirlenen oryantasyon oyunlarını oynayacak.

Konferansın Son Gününde Genel Kurul yapılacak:
İki gün boyunca yürütülen tartışmalar sonucunda komitede tartışılan konular ve sorunlara karşı üretilen çözüm yolları komite başkanları tarafından bir rapor haline getirilecek.
Delegelerin bir meclis ortamında alınan kararları tartıştıkları yer olan Genel Kurulun 3. gününde öğrenciler resmi kıyafetle gelecekler, Genel Kurul’a birer parlamenter gibi katılacaklar.
Genel Kurul’da komiteler sırayla kürsüyü devralacaklar. Komitelerin konuşmaları sırasında Konferans başkanları jüri olarak sahnedeki konuşmaları ve akışı yönetecekler.
Kürsüyü devralan komitedeki delegeler şu sırayı izleyecekler;
-Komitenin Raporu okunacak.
-Rapor üzerine ve komitedeki tartışmalar hakkında konuşma yapılacak.
-Diğer Komitelerden sorular alınacak ve komite sırayla bunlara cevap verecek.
-Komiteye karşı atak konuşması yapılacak ve verilen kararlar eleştirilerek varsa yanlışlıkları ispatlanmaya çalışılacak.
-Komite, gelen eleştirilere karşı savunma yapacak.

Komitenin sunumu bittiğinde diğer 6 komitedeki delegeler kendi aralarında oylama yapacak ve organizatörler tarafından  her komiteden ‘evet’ ya da ‘hayır’ oyu alınacak. Konferans Başkanları da oylarını verdikten sonra %50 barajını geçen komitelerin raporları geçmiş sayılacak. En son en yüksek puanı elde eden komitenin raporu birinci ilan edilecek.
Konferans, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz’ün konuşmasıyla kapanacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]