Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Işık Üniversitesi’nden Lise Öğrencileri için Yaz Okulu

Yayınlanma:
ABONE OL

Işık Üniversitesi’nden Lise Öğrencileri için Yaz Okulu Üniversite Deneyim Programı

Üniversite ortamını daha yakından tanımak isteyen lise 9, 10, 11 ve 12 Sınıf öğrencilerine, üniversite deneyimini yaşatacak Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu; Aktiviteli ve Kredi Ders Ağırlıklı olmak üzere 2 ayrı program uyguluyor.


Mezuniyete bir adım önde başlıyorlar!

Kredili Lise Yaz Okulu programı kapsamında lise öğrencilerine; fen bilimlerinden sanata, mühendislikten mimarlığa, idari bilimlerden sosyal bilimlere, dil eğitiminden mesleklere, spordan kültür gezilerine uzanan zengin bir içerik sunuluyor.
Her dersin 1 kredi sayıldığı ve İngilizce yabancı dil eğitimleri ile birlikte ilave 2 dersi alarak, toplam 3 krediyi tamamlayan, lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin Kredili Lise Yaz Okulu programında aldıkları dersler, LYS Yerleştirmede Işık Üniversitesinin herhangi bir programına kaydolduklarında, mezuniyet kredilerine sayılıyor.
Adaylar, isteklerine göre seçtikleri Mühendislik, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Tasarım, Güzel Sanatlar Fakültesi dersleri dışındaki zamanlarını çeşitli etkinlikler, geziler, futbol, voleybol, bisiklet, fitness, plaj voleybolu, tenis, satranç, müzik ve dans gibi aktivitelerle değerlendiriyor.


Sanat ve Spor dolu bir Yaz!

Aktivite Ağırlıklı Lise Yaz Okulu programı kapsamında ise; lise öğrencilerine; futbol, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, masa tenisi, bisiklet, beach voleybol, tenis, yüzme gibi alternatif spor seçeneklerinden, İngilizce dil eğitimine, dans, halk oyunları, resim, perküsyon, fotoğrafçılık gibi kişisel gelişim ve sertifika programlarına uzanan zengin bir seçenek sunuluyor.
Aktivite Ağırlıklı Lise Yaz Okulu programında aktivitelerin ve derslerin yanı sıra seviyelerine göre İngilizce yabancı dil eğitimi veriliyor.


Kredili ve Aktivite Ağırlıklı Lise Yaz Okulu,

2014 Yaz Döneminde 14 günden oluşan programlar halinde, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında olmak üzere 3 dönemden oluşuyor.
* 27 Haziran – 10 Temmuz 1. Dönem
* 13 Temmuz – 26 Temmuz 2. Dönem
* 4 Ağustos – 17 Ağustos 3. Dönem


Kişisel Gelişim ve Atölye Dersleriyle İnteraktif Bir Eğitim Ortamı

Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu programı öğrencilerinin; güçlü ve gelişime açık yetilerine odaklanarak yaratıcı potansiyellerini açığa çıkarabilecekleri, kişisel gelişim programları ve atölye dersleri veriliyor.
Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını arttırmak amacıyla, sanatsal ve kültürel etkinliklerle tanıştırarak, atölye çalışmalarında, gözlemlerini kendi yaratıcılıkları ile buluşturmaları için interaktif bir eğitim ortamı sağlanıyor. Kişisel Gelişim ve Atölye Çalışmaları kapsamında; Dans, Halk Oyunları, Resim, Perküsyon, Fotoğrafçılık, Seminerler, Amerikan Futbolu, Futbol, Basketbol, Yüzme, Voleybol, Masa Tenisi gibi etkinliklerin yanı sıra; Işık Kampta bir gece geçirecekleri izci günüyle gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimleri destekleniyor.


Öğrencilerin Sağlığı Garantide

Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu kapsamında 2 hafta Şile Kampüsünde konaklayacak olan öğrencilerin Acil Yardım Sigortaları yapılıyor. Kampüste yaşanabilecek acil sağlık müdahaleleri için Işık Üniversitesi ve Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri işbirliği ile acil durumlarda ilk müdahaleyi yapabilecek donanıma sahip, 7 gün 24 saat hizmet veren Sağlık Merkezi bulunuyor. Ayrıca acil vakalar için ambulans hizmeti de sunuluyor.
Işık Üniversitesi’ndeki spor tesisleri öğrencilerin uzun saatlerini geçirdikleri mekanlar
Spor, Işık Üniversitesi’nde takım oyunu alışkanlığı kazanmanın, dostça rekabetin yaşandığı bir ortamda kendini keşfetmenin önemli bir parçasını oluşturuyor. Yaz Okulu kapsamında öğrencilerin birbirleriyle iletişimlerini güçlendirici sportif faaliyetler düzenleniyor. Şile Kampüsünde, öğrencilerin yararlanması için açık ve kapalı birçok spor tesisi bulunuyor. Öğrenciler; spor salonunun içinde voleybol, basketbol, masa tenisi, bilardo, fitness gibi aktivitelerde bulunabiliyorlar. Ayrıca halı saha, tenis sahası, basketbol, voleybol ve plaj voleybolu sahalarında da sportif aktivitelerini yapabiliyorlar.


Plaj Voleybolu Şile Kampüsünün değişmez sporlarından

Öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan Işık Üniversitesi Yaz Okulu programında öğrenciler kampüsün plajında spor yaparak eğleniyor. Öğrencilerin bireysel ve toplumsal gelişimleri için hazırlanan Plaj Voleybolu etkinliği ile takım oyunu oynama becerileri geliştirilirken ve yardımlaşmayı da eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor.


Doğa Yürüyüşü ile Şile’ye Keşif

Doğa Yürüyüşü Şile çevresini keşfetmenin en güzel yollarından biri. Lise Yaz Okulu Programı kapsamında organize edilen doğa yürüyüşü etkinliğiyle öğrenciler, Şile çevresindeki ormanların, şelalelerin, mağaraların, fosillerin, nadir yetişen bitkilerin içinde doğayla bütünleşme fırsatı yakalıyor.


Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu Uluslararasına açılıyor

Işık Üniversitesi Lise Yaz Okulu projesi kapsamında 2013 yılında Şile Kampüsünde üç ayrı programda düzenlenen Uluslararası Yaz Okulu düzenledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Lise Yaz Okulu, öğrencilere kültürlerarası paylaşım ve sosyal deneyim kazandırıyor. 2014 yılında Lise Yaz Okulu projesine yurt dışından öğrenci kabul ederek, programı küreselleştiriyor.
s

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta […]

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]