Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Acıbadem Hastahanesi Yönetim Kurulu üyesi Kuş:

Yayınlanma:
ABONE OL

ACIBADEM HASTANESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ KUŞ: “HER YABANCI HASTA SAĞLIK TURİSTİ DEĞİLDİR”

Her yabancı hastanın, sağlık turisti olmayacağını söyleyen Dr. Hasan Kuş, bir insana sağlık turisti diyebilmek için, o seyahatin sadece sağlık hizmeti almak nedeniyle planlanması gerektiğini belirtti.

Nişantaşı Üniversitesi Geleneksel Sağlık Günleri’ne konuk olan Acıbadem Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Kuş, “Sağlık Sektörünün Değerlendirilmesi ve Bir Duayenden Sektör Deneyimleri” konulu seminerde sağlık turizmi kavramına açıklık getirdi. Yüzün üzerinde sağlık meslek lisesi öğrencisinin de yoğun ilgi gösterdiği seminer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Nişantaşı Üniversitesi hocalarından Zafer Acar, Prof. Dr. Mustafa Özateş ve Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’ndan Prof. Dr. Rehat Faikoğlu katımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Türk Milli Eğitim Sistemi’nin temel amaçlarının, dünya için iyi insan, Türkiye Cumhuriyeti için iyi bir meslek sahibi vatandaş yetiştirmek olduğunu söyledi.

Sağlık turizmi kavramının detaylarını katılımcılarla paylaşan Dr. Hasan Kuş, her yabancı hastanın, sağlık turisti olmayacağını söyledi. Turistlik seyahat sırasında sağlık sorunu yaşayan bir insanın sağlık hizmeti almasının, sağlık turizmi olarak adlandırılamayacağını vurgulayan Hasan Kuş, bir insana sağlık turisti diyebilmek için, o seyahatin sadece sağlık hizmeti almak nedeniyle planlanması gerektiğini belirti. İnsanların kalite, fiyat ve sıra beklememek için sağlık turizmine yöneldiklerini ifade eden Kuş, tedavinin seçilen doktorun kalitesinden, operasyon sonrası komplikasyonlara kadar uzun bir süreç olduğunun altını çizdi.

“TÜRKİYE’DE 1500 HASTANE VAR”
Türkiye’nin sağlık turizmi açısından avantajlarının altını çizen Kuş, Türk doktorlarının bilgi ve birikim durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Kuş, “Yılda 30 milyonun üzerinde turist çeken Türkiye, turizm konusunda çok tecrübeli ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. İnsanların sağlık turizminde Türkiye’yi seçme nedenlerinden biri de Türkiye’nin çok modern ve yeni hastanelere sahip olması. Türkiye’de bin 500 hastane var. Bunların yaklaşık 900’ü Sağlık Bakanlığı’na ait hastaneler. Eğer mimarisi iyi olan, güncel bir hastaneniz yoksa orada bilimsel doğruları uygulamak kolay değil. Ayrıca içindeki tıbbi ekipman açısından çok gelişmiş hastanelerimiz var” şeklinde konuştu.

HEMŞİRE SAYISININ AZLIĞI BÜYÜK RİSK”
Sağlık turistlerinin büyük bir çoğunluğunun özel hastanelere geldiğini belirten Kuş, OECD ülkelerindeki doktor ve hemşire sayısını, Türkiye’deki doktor ve hemşire sayıları ile kıyasladı. OECD ülkelerinde bin kişiye 3,2 hekim düştüğünü söyleyen Dr. Kuş, “Türkiye doktor sayısını arttırmak için çok çaba sarf ediyor. Ancak Türkiye’de kişi başına düşen doktor sayısı 1,7. Hemşirelerde ise OECD ülkelerinde bin kişiye 8,4 hemşire düşerken Türkiye’de bu rakam 1,8. Doktor sayımız yarı yarıya azken, hemşire sayımız 4’te 1’e denk geliyor. Herkes doktor sayısının az olduğunu konuşuyor fakat hemşire sayısının azlığı pek gündeme getirilmiyor. Hemşire sayısının azlığı da çok büyük bir risk” ifadelerini kullandı.
Kişinin sevdiği işi yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Zafer Acar, “Geleceğin sağlıkçıları olarak sektör içinde yer alacaksınız. Çok önemli bir mesleğin eğitimini alıyorsunuz. İnsanlarla iletişimin çok önemli olduğu bir sektörde çalışacaksınız, iletişim yeteneğinizin ve hasta ile birebir iletişimde olacağınız için empati duygunuzun çok gelişmiş olması gerekiyor. İstek ve motivasyon da yine bu sektör için oldukça önemli” diyerek salondaki öğrencilere tavsiyeler verdi.

Konuşması sırasında salondaki öğrencilere birebir sorular yönelterek, onların beklenti ve sorunları üzerinde duran Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özateş, “Bu alanı tercih ederken çok doğru bir seçim yapmışsınız çünkü sağlıkçı olmak, öğretmenlik kadar kutsal bir meslek yapıyor olmak demektir. Bu noktada bizlere düşen görev de sizi en doğru ve en güzel şekilde yetiştirmek” şeklinde konuştu.
İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]