Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sinüzit, 10 dakikada tarihe karışıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Sinüzit, bıçaksız ameliyatla 10 dakikada tarihe karışıyor

Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde uygulanan, ‘balon sinoplasti’ yöntemi ile dayanılmaz baş ağrılarına neden olan sinüzitten kısa sürede kurtulmak ve aynı gün içerisinde taburcu olmak mümkün hale geldi.

Tıpta, sinüs boşlukları mukozaların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan sinüzitten kısa sürede bıçaksız şekilde kurtulmanın yolu, yeni geliştirilen bir cihaz sayesinde açıldı. “Balon Sinoplasti” yöntemi adı verilen yeni sistem, tıkalı koroner damarların balon ile genişletilmesi mantığının, sinüs kanallarına uygulanması şeklinde çalışıyor.
Geliştirilen sistemin uygulamasını başarıyla gerçekleştiren Bahçelievler Medicana Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Volkan Kahya, sinüzit ameliyatının kesi olmaksızın, sinüslere gönderilen baloncuklar sayesinde genişleterek açıldığını belirterek, “Eskiden sinüzit ameliyatları kesi yöntemiyle yapılıyordu.

Hastalar ameliyatta ve sonrasında acı çekiyor ve kanamaları oluyordu. Yöntem ile hastanın kapalı olan sinüslerine gönderilen balonlar genişletilerek sinüs yolu açılıyor. Hem çok kısa sürede, hem kanamasız şekilde sinüzit ameliyatı gerçekleştirilmiş oluyor. Bu sistemle eskiden ameliyattan sonra uygulanan tamponlar da tarihe karışmış oldu. Kendiliğinden yok olan tamponlar yerleştiriliyor ve hastamız ameliyatın hemen ardından taburcu edilebiliyor.” diye konuştu.
Her hastaya ayrı bir cihaz kullanıldığını ve cihazların kullanımının bir kereye mahsus olduğunu ifade eden Kahya, “Böylelikle, daha steril bir ameliyat gerçekleştirilmiş oluyor” dedi.

Bir kaç saat önce aynı yöntem ile sinüzit ameliyatı olan Hakan Sulta ise, “Buraya gelirken, ameliyat olacağımı ve haftalarca kanamamın olacağını düşünüyordum ama daha bu sabah çok kısa sürede ameliyatımı oldum ve şuan ayaktayım ve taburcu edildim. Hiç bir kanamam da olmadı” dedi.


KABUS SONA ERİYOR
Özellikle kış aylarından sonra atlatıla gribal enfeksiyonun arından ortaya çıkan sinüzit, toplumun büyük kesimini etkileyerek yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olarak biliniyor. Sinüslerin dolması sonucu, burun tıkanıklığı, genizden ve burundan iltihaplı akıntı, baş ağrısı, yüz bölgesinde ağrı, koku alma bozukluğu ve öksürük gibi bir çok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde uygulamaya konulan ve hastaların tamamında başarıya ulaşan “balon sinoplasti” yöntemi sayesinde kapalı sinüslere suyla şişirilen baloncuklar gönderilerek, kapalı sinüs yolu açılabiliyor. Çok kısa süren ameliyatta bıçak ve kesi olmaksızın hasta bir kaç saat içerisinde taburcu oluyor. Ayrıca geliştirilen yöntem, ameliyat sonrası kanamaları da ortadan kaldırıyor. Bıçak kullanılmadığı için, hastalar ameliyattan çıktıktan sonra kanamalara maruz kalmıyor.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]