Slot Giriş

Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin İlk İnteraktif Çocuk Kütüphanesi Kadıköy’de Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan, okul öncesi çocukların aileleriyle birlikte faydalanabilecekleri Türkiye’nin ilk interaktif çocuk kütüphanesi açıldı.
Selamiçeşme Özgürlük Parkı içerisine, Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk interaktif çocuk kütüphanesinin açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yanı sıra bir çok vatandaş ve çocuklar katıldı.
Açılışta konuşan yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 20 yıllık başkanlık döneminde Kadıköy’ü hep birlikte bir yerlere getirdiklerini ifade ederek “Daha doğrusu bir yerlerde tuttuğumuz inancındayım. Çünkü bir yerlerde tutmak da önemli. Yani biz kentin hafızasını kapatmadık. İnsanların beynini kapatıyorlar ama kentlerinde beyinleri kapanıyor. Kültür merkezleri, judo ve karate salonları yapıldı. Biz ise her bölgede yeni bir kültür merkezi, yeni bir sanat merkezi, yeni bir sergi salonu veya eğitimde, kültürde, sanatta hizmet verebilecek merkezler açtık” dedi.

interaktif-kutuphane-1
Çocukla ilgili yapılan projelerden bahseden Öztürk, “Çocuk sanat merkezimiz var. 3 bine yakın öğrencisi var. Piyano, keman, vurmalı sazlar, dana, ritim, resim eğitimi veriyor. Yine aynı yerde çocuk sağlığı merkezimiz var. Kadıköy’de devlet okullarında okuyan bütün çocuklarımız sağlık muayenesinden geçiriliyor. 58 bin çocuk. Yine orada bulunan ve dünyada bir eşi bulunmayan diş polikliniğimiz var. Bu 58 bin çocuğumuzun diş taraması yapılıyor, aynı zamanda tedavi de ediliyor. Yine o merkez içerisinde Türkiye’nin bütün alanlarında hizmet veren bir ameliyathanemiz var. Bu da özürlüler, engelliler için çalışıyor. Bizler bütün insanlarımız için, kadınlarımız için özel projeler, engelliler için özel projeler, çocuklar için özel projeler, kültür için, sanat için özel projeler yaptık. Kadıköy’ün her caddesinde, sokağında heykellere rastlarsınız. Heykelin olmadığı, resmin olmadığı, kültürün olmadığı bir ülkede demokrasiden, insan haklarından bahsedilemez. Dolayısıyla bizim Kadıköyümüz kendisini özgür hissedebiliyorsa bunlarla hissediyor. Bunların hepsinde Kadıköylülerin imzası var. Onun için belediye başkanlığını bırakırken en ufak bir kuşkum yok; Kadıköy her zaman olduğu gibi Türkiye’nin en ön açıcı ilçesi olacak” şeklinde konuştu.

interaktif-kutuphane
İnteraktif Çocuk Kütüphanesi projesinin kendilerine bir anne kızın topladığı 10 bin imza ile geldiğini anlatan Öztürk, “Burada okuma alışkanlığının yaratılması, çocuğa yeni dünyaları keşfetmesine fırsat vermesi, aynı zamanda burada arkadaşlık duygularının gelişmesi, paylaşımı öğrenmesi gibi bir çok olayı aynı anda yaşayabilecek bir merkez burası” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Selami Öztürk, çocuklarla birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından velileriyle kütüphaneye gelen çocuklar, içeride bulunan kitaplarla ve oyun aletleriyle gönlünce eğlendi. 0-6 yaş okul öncesi çocukların sosyalleşerek, deneyerek, gözlemleyerek kitap okuma alışkanlığını kazanmasının amaçlandığı merkezde hayal kurma, deney yapma, un ve su gibi yenilebilir malzemelerden oyun hamuru, parmak boyası yapıp, birlikte zaman geçirme gibi etkinlikler de yapılabilecek.
İSTANBUL (İHA) 

 

İlgili Haberler

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]