Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

8 Mart ve Türk Kadını

Yayınlanma:
ABONE OL

 

CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Kübra Küçükerden Koçan 8Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk kadınlarının günü kutladı …

 

 

CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Kübra Küçükerden Koçan Kutlama mesajında şunları söyledi ;

 

 

”Bir süredir hayatımıza %50 siyasetidir girdi. % 50 oy alanlar kendilerini herşeye muktedir sanmaya ve hiçbir hak hukuk tanımaz davranışlara girmeye başladı. Ben de size %50 siyasetinden bahsedeceğim ama bu sefer ki farklı.

 

 

Toplumun %50’sini oluşturan kadınların toplumda ve siyasette söz sahibi olmasına izin vermeyen bir toplumsal düzende yaşıyoruz. Bu düzeni yaşatan ise erkek egemen düşünce, kadını evine hapseden ve toplumda kısıtlı bir rol üstlenmesini öngören bakış açısından başka bir şey değil. Dolayısıyla bu düşünceyi yenmeden kadınımıza verilecek göstermelik haklar ve pozitif ayrımcılık gibi adımlar görüntüyü kurtarmaktan öteye gidemez.

 

 

Öğrencilik yıllarımdan beri bir kadın olarak siyasetin ve sivil toplumun içinde yer aldım. 2006 yılından bu yana Arı Hareketi’nin GençNet gibi gençlik projelerinde aktif rol aldım. 2008 -2012 yılları arasında Arı Hareketi’nin yönetim kadrosunda yer alma ayrıcalığına sahip oldum. 2010 yılından bu yana Genç Demokratlar Derneği’nin aktif bir üyesi olup, 13 yıllık başarı hikayesi yazan bu sivil toplum kuruluşunun yönetim kadrosunda yerimi aldım.2000 yılından bu yana CHP üyesiyim. Üsküdar Gençlik Meclisi’nde partiyi temsilen görev yaptım. 2007`den bu yana Feneryolu Mahallesi’nde delege olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu süreçte ve tüm bu görevlerimde kadın olmamdan dolayı hiçbir eksiklik veya yoksunluk hissetmedim. Türk kadınının da hiçbir yoksunluğu ve eksikliği olduğuna inanmıyorum.

 

 

Türk kadınına 5 Aralık 1934 tarihinde, milletvekili seçme seçilme hakkının tanınmasından sonra, 1935 yılında yapılan genel seçimde 18 kadın milletvekili seçilmiş ve Türkiye “siyasette kadın oranıyla” dünya ikincisi olmuştu. Sonrasında siyasi hayatta Belediye seçimleri ile tecrübe kazanan Türk kadını bu sefer de milletvekili seçme ve seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmişti. Türkiye’den sonra, kadınlar Fransa’da 1944’te, İtalya’da 1948’de, Japonya’da 1950’de ve İsviçre’de 1971’de seçilme hakkı elde etti. Görüldüğü üzere, pek çok gelişmiş ülkede kadından esirgenen bu hak, Türk kadınına çok önceden sunulmuştu.

 

 

Türkiye’de kadınları, siyasette erkeklerle eşit haklara birçok Avrupa ülkesinden önce kavuşmasına rağmen Dünya Parlamentolararası Birlik Raporu’na göre mecliste kadın temsilinde 107., hükümette kadın temsilinde ise 74.sırada bulunuyor. Bu durum benim gibi hayatın her alanında kadın olarak var olmaya çalışan bir için ayrıca kabul edilemez bir nokta.

 

 

Buradan hareketle profesyonel hayatımda kadınların hayatta daha çok yer edebilmesini sağlamak için pek çok projeye öncülük ettim ve gönüllü oldum.

 

 

  • Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi Kadınların Karar Mekanizmalarında Etkin Rol Alması” – 2011 yılında yürürlüğe giren bu proje ile 8 köy ve 27 mahalleden seçilen birer kadın lider ve en beş kişilik ekibinden oluşan mahalle temsilcilerinin o mahallenin ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler üretmesi ya da hayata geçirilmesini sağlamalarında destek olduk.

 

 

  • Sarıyer Köylerinde Kadın Girişimcileri Destekleme ve Sarıyer’deki Kadın Tarımcıları Destekleme Projeleri sonucunda Kadın Kooperatifleri kuruldu.
    Kooperatif kurulumundan önce Sarıyerli Kadın Girişimciler Akademisi açıldı ve burada uzman eğitmenler tarafından kişisel gelişim eğitimlerine ek olarak ilgili kooperatifle ilgili eğitim aldılar. Örneğin; girişimci kadınlar Singer’den dikiş eğitimi alırken, kadın tarımcılar, il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünün yönlendirdiği eğitmenlerden kooperatifçilik, çiçekçilik ve zararlı bitkiler hususlarında eğitim aldılar.

 

 

  • Avustralya Büyükelçiliği tarafından desteklenen Sarıyerli Kadın Girişimcileri Destekleme Atölyesi projemizle dikiş makineleri temin ettik ve Belediyemiz tarafından Ferahevler’de gösterilen bir odada atölyeyi kurduk. Burada dikiş dikebilecek kadınları belirleyecek gönüllü uzman bir ekip kurduk ve dikiş becerisi olan ve bu atölyede gelecekte ortaya çıkacak işleri yapabilecek kadınları belirlemeleri için atölye liderleri mahallelerde ve köylerde tanıtımlar yaptılar. Dikiş atölyesine iş kazandırmak için firmalarla görüşmek üzere de pazarlama ekibi oluşturuldu. Daha sonra bu proje Sarıyer Köylerinde Girişimci kadınları Destekleme Projesi ile genişletilerek, Kooperatif bünyesinde tüm bu girişimci kadınlar birleştirildi.

 

 

  • Çoğunluğu kadın olmak kaydı ile gençlerden ve erkeklerden oluşan katılımcıların olduğu KOSGEB kursunun İlçemizde açılımında öncülük ettik. Koç Üniversitesi’nin ve KOSGEB’in desteği ile Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na kadınlarımızın katılımı ile, ekonomik olarak kalkınmaları ve kendilerine güven duymaları için destekleyici bir adım daha atmış olduk.

 

 

Tüm bu faaliyetlerden aldığım olumlu geri dönüş ve Türk kadınına olan güvenim nedeniyle tüm bu çalışmaları daha ileri bir noktaya taşımak istedim. 30 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP Kadıköy İlçe Belediye Meclisi için aday oldum. Halkımız bizi bu göreve layık görürse Türk kadınının hak ettiği yere ulaşması için geçmişte yaptığım çalışmaları ileri taşıyacak imkana kavuşacağım.

 

 

Gelecek için Türk kadınına güveniyor ve haklarını tamamen almış kadınımızın büyük işler başaracağına inanıyorum.

 

 

Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]