Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bağımsız bir yaşam için pedal çevirdiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Tarihi Yarımada’da bir bisiklet turu düzenledi. “Kendinize ve sevdiklerinize sağlıklı bir gelecek hediye edin, yaşamayı seçin” diyen Yeşilay, hafta boyu düzenlenecek etkinliklerle, kamuoyunun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

 

 

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Tarihi Yarımada’da bir bisiklet turu düzenledi. Yeşilay’ın geleneksel hale getirdiği tur ile bu yıl da bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekildi. Her yaş grubuna açık olan turun en yaşlı üyesi ise 79 yaşındaki Ömer Erdoğan’dı. Tura anne ve babaları ile katılan 7-10 yaş grubundan çocuklar ise tüm bisikletçilerin ilgi odağı oldu.

 

 

Sepetçiler Kasrı’nda start alınan etkinliğe, yaklaşık 300 kadar bisikletli katıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yeşilay’ın kuruluşunun 94. yılını kutladıklarını söyledi. Yeşilay’ın bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayan Seylan, 4 yıldan beri Tarihi Yarımada’da bisiklet turunu gerçekleştirdiklerini belirterek “Organizasyonu Bisikletliler Derneği ile birlikte yapıyoruz. Tarihi Yarımada’yı bisikletlerle turluyoruz. Halkımızın da iltifat gösterdiği, keyifli ve güzel bir tur” diye konuştu. Seylan, Yeşilay’ın insanları bağımlılıklardan kurtarmayı amaçladığına dikkati çekerek, bağımlılıklardan kurtulmanın bir yolunun da spor olduğunu bildirdi.

 

 

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bu temiz havada sağlıklı yaşamı simgeleyen bisikletle tarihi yarımadada tarih ve kültür turu yapıyoruz. Hem bir hobi, hem de Yeşilay’ın yaş gününü kutluyoruz. Amacımız sağlıklı yaşam için dikkat çekmek. Bunun için de bisiklet önemli bir alternatif” dedi.

 

 

2 Mart Pazar sabahı, Yeşilay Kültür Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda toplanan bisikletliler Kasrın boğaz manzaralı Camlı Köşk’ünde verilen kahvaltının ardından start aldılar. Gülhane parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule’nin tarihi sokaklarından geçerek Panaroma 1453 Müzesine vardılar.

 

Burada verilen molada önce kumanyalar yenildi, ardından kumanyada yer alan yiyecek ve içeceklerin ambalajları türüne göre ayrılarak geri dönüşüm araçlarına verildi. Sağlıklı, bağımlılıklardan uzak ve çevresine duyarlı bisikletliler, molanın ardından Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi’nden geçerek başlangıç noktasına geri döndüler. Bisikletlileri Balat’ta Yeşilay gönüllüsü gençler bayraklarla karşıladı. Sepetçiler Kasrı’na varışın ardından bisiklet turuna katılanlar arasında yapılan kura ile 3 kişiye bisiklet hediye edildi.

 

 

Yeşilay Haftası’nda dikkat çekici programlar var

 


1920 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü kuruluşu Yeşilay’ın kuruluş haftası olan “Yeşilay Haftası”, bu yıl da bağımlılıklar konusunda kamuoyunun dikkatini çekecek etkinliklere sahne olacak.

 

7 Mart’a kadar sürecek Yeşilay Haftası’nda “Yeşilay’ın En’leri Ödülleri”, “Yeşilay Bağımsızlık Maçı”, “Yeşilay üniversiteli gençlerle buluşuyor”, “Bağımlılık” konulu konferans ve geçmişin Yeşilaycılarını sosyal platformda buluşturacak “Yeşilay Kolu Başkanlarını Arıyor” gibi dikkat çeken, farklı programlar da yer alacak. Ayrıca “Çocuklarla Yeşilin Her Tonu” etkinliği ile de çocuklara bağımlılıklarda uzak sağlıklı yaşam mesajları verilecek.

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]