Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mustafa Sarıgül: “Sizlere Camdan Değil, Evladınız Gibi Candan Bakacağım”

Yayınlanma:
ABONE OL


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Gazileri Ziyaret Etti

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, gazilere ayrıcalık tanıyacağını belirtti. Sarıgül, “Ben size ne camdan ne yandan bakacağım. Ben size bir evladınız olarak candan bakacağım” dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi ve Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Gülhane Parkı’nda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi’nde gazilerle bir araya gelen Başkan Adayı Mustafa Sarıgül gazilerin sorunlarını dinledi.
Gaziler arasında ayrımcılığın olmayacağını dile getiren Mustafa Sarıgül, “Gaziler arasında ayrımcılık olmaz. Gazi orada mücadele verdi. Başka bir ayrıcalık, bu tarafta mücadele verdi. Başka bir ayrımcılık. Gazi aynı mücadeleyi veriyor. Toprağın bölünmez bütünlüğünü savunuyor. Toprak, Edirne’de de aynı, Şırnak’ta, Batman’da da aynı. Gaziler arasında ayrımcılık yapamazsınız’’ diye konuştu.

“GAZİLERİMİZ İÇİN AYRICALIK YAPACAĞIM”
Gazilerin şehir içinde yaşadığı seyahat problemini çözeceğini ifade eden Sarıgül, “Gazilerimiz, şehitlerimiz için ayrıcalık yapacağım. Öğretmenlerimiz için ayrıcalık yapacağım. İDO’yla da konuşacağım. İDO özelleştirilmiştir ve özel sektöre verilmiştir. Onun finansmanını gerekiyorsa başka bir yerden karşılayacağım. İstanbul’da günde seyahat eden kaç tane gazimiz var, bunun maliyeti nedir, bunun maliyetini de belediyenin bütçesi içerisinden benim için mücadele veren, şu mikrofonda konuşmamı sağlayan, bu cennet vatanda özgür dolaşmamı sağlayan gazilerimden de ben on lirayı, beş lirayı esirgemem. Öncelikle burayı koruyacağız. Burası muhteşem bir yer. Burada siz, Büyükşehir Belediyesinin birebir misafiri olacaksınız. Buranın sadece aylık ödemeleri değil tüm masrafı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak’’ şeklinde konuştu.
Gazilere bir evlatları olarak bakacağını vurgulayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “İlçelerimizde en az iki tane olmak üzere emekliler evinin yanında oturabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz, yalnız büyüklerimiz var, onların kalabileceği dört yıldızlı otel ayarında dinlenme evleri yapacağız. Bu dinlenme evleri dağ başında olmayacak. Şehir merkezinde olacak. Ben size ne camdan ne yandan bakacağım. Ben size bir evladınız olarak candan bakacağım” ifadelerini kullandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi ziyaretinin ardından Mustafa Sarıgül, Kapalı Çarşı’ya geçerek burada esnaf ziyaretinde bulundu. Kapalı Çarşı Esnafı’nın Mustafa Sarıgül’e yoğun ilgi gösterirken, Mustafa Sarıgül vatandaşların isteğini kırmayarak fotoğraf çektirdi. Mustafa Sarıgül’ün Kapalı Çarşı ziyaretine sinema sanatçısı İzzet Günay da katıldı.

“KAPALI ÇARŞI’NIN RESTORASYONA İHTİYACI VAR”
Geçtiğimiz yıl Kapalı Çarşı’da yapılan film çekimini eleştiren Sarıgül, “Çok önemli bir sanatçı geldi. Kapalı çarşının üzerinde bir film çekimi yaptı. Bu film çekimini burada yapması ne kadar doğruydu. O film çekimini, İstanbul’da hazırlayacağımız dev stüdyolarda yapması gerekirken neden tarihi Kapalı Çarşı’nın üzerinde yaptı’’ dedi.
Kapalı Çarşı’nın restorasyona ihtiyacı olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül şöyle konuştu; “Kapalı Çarşı’yı tarihiyle, kültürüyle yeni bir restorasyon çalışmasıyla bütün dünyayla buluşturacağız. Kapalı Çarşı ne Almanya’da, ne Fransa’da, ne İngiltere’de var. Bu tarihi çarşı mutlaka tarihe mal olmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız ilk çalışmalardan bir tanesi, Kapalı Çarşı’yı tarihi dokusuna uygun olarak yeni baştan onarmak, yeni baştan restorasyonlarını yapmak ve Kapalı Çarşı’ya gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısını çok önemli noktalara taşıyabiliriz. Kapalı Çarşı’ya baktığımız zaman, nasıl bir onarıma nasıl bir tadilata ihtiyacı olduğu noktasında muhteşem bir düzenleme yapacağız.’’İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]