Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim Bir Sen MTSK Uygulama Sınavlarını Masaya Yatırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Yönetimi, MTSK Sınav Uygulamasında görev almış fakat il Denetmenlerinin sınav esnasında tutmuş oldukları olumsuz raporlar sebebi ile sınav görevinden men edilen öğretmenlerle bir toplantı yaptı.

 Sultanbeyli Harput Kebapta düzenlenen toplantıya sınav uygulamalarından sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Sönmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş ile MTSK uygulama sınavı görevi verilmeyecek öğretmenler katıldı.

İlçemizde yapılan MTSK Uygulama Sınavlarında sınav bölgesinde denetim ve gözetim yapan il Milli Eğitim Müfettişleri (Denetmen) sınav esnasında gözlemleri sonucu sınav uygulamaları şartlarını yerine getirmediğini gözlemledikleri sınav görevlileri hakkında tutmuş oldukları raporları il Milli Eğitim Müdürlüğüne sundukları,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de il denetmenlerinin tuttukları raporlar dolayısı ile bazı sınav görevlileri ile  ilgili bir daha sınav görevi verilmemesi noktasında hükmettiği görülmüştür.

Kendilerine bir daha sınav görevi verilmeyeceği resmi yazı ile tebliğ edilen sınav görevlisi öğretmenler, sendikaları Eğitim Bir Sen’den yardım istediler. 

Hak Arama Denince Akla Eğitim Bir Sen Gelir

Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Yönetimi, MTSK Direksiyon sınavı görevinden men edilen öğretmenlerin mağduriyetlerine çözüm bulmak amacıyla öğretmenlerle bir araya geldi. Yapılan toplantıda konu enine boyuna tartışıldı. Sınav görevi dolayısı ile görevlendirilen müfettişlerin çok objektif olmamaları dolayısı ile Sınav görevini yürüten görevliler üzerinde çok büyük bir baskı olduğu ortaya çıktı. Bu durumun sınav görevini ifa eden görevlileri psikolojik baskı altında tutmasına ve adil karar verememelerine sebep olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Toplantıda konuşan EĞİTİM BİR SEN Sultanbeyli Şube Başkanı Murat ŞİT, aslında yasal anlamda sınav görevlilerine ya da sınav komisyonuna dışarıdan hiç kimse müdahale edemez. Ama bazı müfettişlerin sınav görevini yürüten öğretmenlerin objektif davranıp davranmadıklarını kontrol amaçlı sınava müdahale ettikleri gözlemlenmiştir. Burada şöyle bir durum ortaya çıkmaktadır. Eğer sınav görevini yerine getiren öğretmenlere güvenmiyorsanız sınav görevi vermeyin. Yok, eğer güvenip görev vermişseniz sınav esnasında müdahale etmemeniz gerekir, diye düşünüyoruz. Bazı müfettişlerimizin sınav uygulaması devam ederken sınav görevini yürüten öğretmenlere kursiyerin sınavdan geçip geçmediğini sormaları görevli öğretmenleri sıkıntıya düşürdüğü görülmüştür.

 Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Başkanı konuşmasını şöyle sürdürdü, şöyle bir durumda var. Bakanlık sınav başarı yüzdesi %80 lerde olan sınav başarısını Avrupa Birliği ülkelerinin seviyesine indirmek için sıkı bir denetim uyguladığı bilinmektedir. Yine güya sınavda başarısız olan adayların sürücü kurslarını zorladıkları, kurs sahiplerinin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de sınav görevini yürüten öğretmenler üzerinde baskı kurduğu iddia edilmektedir. Sınav görevini ifa eden biz görevliler böyle bir baskı görmedik. Ancak bakanlığın sınavın başarısını Avrupa birliği ülkelerinde ki gibi % 47 lere çekersek bu bir başarıdır anlayışı beraberinde bazı sıkıntılar getirmektedir. Sınav görevini yerine getiren öğretmenlerin en ufak hata yapan kursiyeri sınavda başarılı göstermelerinin kendilerine bir daha sınav görevi verilmemesine sebep olacağı kaygısı taşımaktadırlar. Daha net bir ifade ile bir kursiyer sınavda başarılı olsa bile sınav sonucunda başarısız gösterilse bunu soran sorgulayan da yok herhangi bir müeyyidesi de yok. Ama en ufak hatası olan bir kursiyeri sınavda başarılı göstermek sınav görevlisi öğretmene bir daha sınav görevi verilmemesine sebep olduğundan sınavın objektif ve adil bir şekilde yapılmasını imkânsız kılmaktadır.

İşte ilçemizde sınav görevi bir daha verilmeyen siz değerli arkadaşlarımızın durumu bundan ibarettir, dedi.

Toplantı sonucunda şu kararlar alındı.

Peki ne yapılacak?

Rapor tutan il denetmeninin sınavda objektif olmadığı noktasında kanaat oluştuğundan kendisi hakkında şikâyetçi olunacak ve bir daha ilçemizde kendisine sınav görevi verilmemesi istenecek. Alo 147 ye ve BİMER’e konu ile alakalı yazışmalar yapılarak bilgi istenecek.

Tebliğ edilen görev verilmeme yazılarının gerekçeleri ve yasal dayanakları sorulacak

Sonra gerekçe yasal olmaması durumunda itiraz yazıları yazılacak.

Şit, hiçbir ceza süresiz değildir

 Toplantı sonunda öğretmen arkadaşlarına verilen sınavdan men cezasının haksız olduğunu ve yasal olmadığını ifade eden Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Şit, hiçbir ceza süresiz değildir, dedi.  Ve yasal dayanağı şöyle açıkladı:  Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav yönergesinin Sınavda görev verilmeyecekler MADDE 9- da ‘Sınavda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilenlerle yüz ceza puanının doldurulması, alkollü olarak araç kullanılması veya hız sınırının aşılması gibi kural ihlalleri nedeniyle sürücü belgesi geri alınanlara bir daha görev verilmez’ denilmektedir.

Görüldüğü üzere madde 9 da görev verilmeyecekler belirtilmiştir. Sınav görevinden men edilen siz değerli arkadaşlarımız bu maddede belirtilen hususlardan hiçbirini yapmadınız. Elbette ki ufak tefek hatalarımız olmuştur ve olabilir. Bu bizlerin sınav görevlerine son verilmesine sebep değildir. Eğer diyalog ile yazışmalar ile sonuç almazsak sendikal örgütlülükten kaynaklı gücümüzü kullanarak işi Sultanbeyli’de bir daha sınavlarda görev almamaya kadar götüreceğimizi ilan ediyoruz, dedi.    

 

.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]