Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öğle Yemeği

Yayınlanma:
ABONE OL

            Elindeki dondurmasını iştahla yiyen tombul kız çocuğu annesine kalabalığın arasında poposunu sağa sola savurarak paytak paytak gezinen heybetli kazı gösterdi.

-Anneciğim bak, o da çok yemiş tombuş olmuş.

Gülümsedi kadın. Kendilerine doğru gelen, beyaz tüyleri çamurlanmış, etraftaki insanların alışık olduğu iri kazı gözleriyle takip etti. Çevre esnafın beslediği, çizgi film karelerinden fırlamış gibi gözüken ve neşelendiren kaz anne kızın tam önünde durdu.

-Bak anne yanımıza geldi.

 Küçük kız eğildi. Hayvan silkelenince birkaç adım geri gittiler. Kıkırdadı kız çocuğu.

-Eve alalım anneciğim, nooluur?

-Evde olmaz kızım.

Omuzlarını aşağı yukarı oynattı çocuk.

-Olur, olur.

-Hadi bakalım geç kalıyoruz, gidelim.

-Biraz daha bakalım.

-Sonra yine bakarız.

Ördek, yılların esnaflarından oluşan eski, ara sokaklara doğru ilerlerken söyleniyordu. “Vuaaak!” Neyime bakarlar anlamadım ki.” Dolmaya başlamış yan yana dizili kafeteryaların ve restoranların az ilerisindeki balıkçı tezgâhının önünde durdu. Kalın, uzun boynunu sağa çevirip mağrur seslendi.

-VUAAKK, VAK, VAK!

Yaşı ilerlemiş adam ayıkladığı balıklardan kafasını kaldırdı. Yaptığı işe devam ederken, beyaz pos bıyıklarının kapattığı dudakları kıpırdandı.

-Noldu Hınzır, acıktın mı? Cakasından da geçilmiyor serserinin.

-VAK, VAK, VAK, VAK, VAK!

-Dur da, bekle ayıklayım vericem. Hepsi senin.

-VOORRRRR!!

 Balıkçı bıyıklarını hoplata hoplata gürültülü bir kahkaha attı.

-Söylenme deyus, dolanda gel.

Hınzır sağa sola bakındı. İri perdeli ayaklarıyla Arnavut kaldırımlarında ufak adımlar atarak,  kıvıra kıvıra civarda gezinmeye başladı. Balıkçılarla arası iyiydi. Manavlar, ıvır zıvırcılar neyse de baharatçı dükkânlarının önünden hızla geçerdi. Bu dükkânların yaydığı keskin kokuyu hiç sevmezdi. Üzerine uzanan ellerden çevik hareketlerle kaçarken söylendi. “Bi ellemeyin gözünüzü seveyim.” Yokuşun başında gölgeye uzanmış iri siyah sokak köpeğini görünce kuyruğunu tavus kuşu edasıyla açıp, yaydı. Kara köpek yattığı yerden kafasını kaldırıp uludu.

-Havasından da geçilmiyor tombalağan. Ney ki bu, hiç anlayamıyorum. Kuş desen değil. Bi acayip de bişey. HAAUUVV.” Esneyerek kafasını tekrar serin betona bıraktı.

-Senden çok sevenim var benim buralarda arkadaş. Boşuna uluma daha korkutamasın beni. Bebeyken di o.

Fazla ilerlemedi, çarşıdan ayrılmazdı. Sınırlarını bilirdi. Oyalana oyalana balıkçı tezgâhına vardı. “Yalnızlık zor, bi hanım olaydı yanımda iyiydi.” dedi. Derin bir soluk aldı.

-Vırraaak, Hacı hazır mı benim öğle yemeği?

Adam balıkları ıslattığı kirli maşrapayı bıraktı. Ellerini lekeli önlüğüne kuruladı. Dededen miras tezgâhın arkasında gazete üstünde biriktirdiği balık kafalarını aldı. Hınzır’ın önüne iri bedeniyle eğilip, koydu.

-Acıkmışım valla Hacı Bey, sağ olasın. Voorrr, vorrrr, vorrr.

Hızla önüne koyulanları mideye indirmeye başladı. Karşı restoranda, masa altında yiyecek bekleyen cılız sarman kedi Hınzır’a bakarken yeşil gözlerini kıstı.

-Vay arkadaş, nerden türedi bu hımbıl. Bişi değil, nevaleyi de böldü. Çocuklarla bi toplanıp bunun ayağını kaydırmalı. Hayır, seveni de çok tosunun. Bilmeyen yok.

Hınzır kedinin haset dolu kısık gözlerini üzerinde hissedince daha bir iştahla son lokmasını yuttu.

-Varrr, varrr, varrrr. Anca bak, sıska, varrr.

-Pisliiik, yemin ediyom, kara köpekle bile işbirliği yapasım var. Du bakalım bi güzellik düşünücem ben sana. Tipsiz!                                                       

TUBA KIR

 

 

 

 

               

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]