Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aday gösterilmeyen Selami Öztürk’ten sert tepki!

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kadıköy adaylığı için belirsizlik sürüyor. 20 yıldır Kadıköy Belediye Başkanı olan Selami Öztürk ise partisini topa tuttu, “Onurumla oynadılar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 30 Mart’taki seçimlerde aday gösterilmediğine tepki gösterdi. Öztürk, “Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi, partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. 

 

Selami Öztürk, partisi tarafından 30 Mart’ta aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Yeniden adaylık konusunda görüşme yapmak için gittiği Ankara’dan dönen Öztürk, yeniden aday olma sinyali verdi. Belediye önünde toplanan bir gurup partili tarafından alkış ve sloganlarla karşılanan Öztürk, partililere seslendi. Öztürk, aday belirleme sürecinde Kadıköy’ün kaderinin alışıldığı gibi kendi sahiplerine değil bazı hatır gönül işlerine bırakıldığı iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Silivri’de yaptığı bir toplantıda belediye başkan adaylarının performanslarına göre belirleneceği şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Öztürk, ancak işlerin söylendiği gibi değil, bir takım kişilerin araya girmesiyle belirlendiğini ileri sürdü.

 

Öztürk, “Kadıköy Belediyesi yapılan performans değerlendirmesinde Türkiye’nin yüzde 73 oranında en başarılı belediyesi seçildi. En kötüsü gecenin 3,5 veya 4,5 unda Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu haysiyetimizi partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var.” diye konuştu.

 

Konuşmaları ıslık ve alkışlarla kesilen Öztürk, mücadeleye devam mesajı vererek şöyle konuştu: “İnsanın onuruyla oynandığı zaman ailesini, kurumunu feda eder. İnanılmaz şeyler yaşasım. Bilinmelidir ki hiçbir kuvvet hiçbir güç o altı oku ne beynimden ne kalbimden silemez silemeyecek.”

 

Parti yönetimine mesaj gönderen Öztürk, “3-4 günden beri gelen tepkilerden şunu görüyorum. Kadıköy’ün adayını Kadıköylüler belirleyecek ve karar verecek. Kadıköy düşerse İstanbul düşer. İstanbul düşerse Türkiye düşer. Buna izin vermeyeceğiz. Dolayısıyla Gezi’nin çok güzel bir mesajı var. Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Hepinizi seviyorum. Mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, bir DSP’den aday olacak mısınız sorusuna, “Bütün partilerden teklif geldi. Hepsine teşekkür ettim. Şu anda mücadeleme devam edeceğim. Bağımsız aday olmayı düşünür müsünüz sorusuna da Öztürk, “Niyetim o yönde değil. Şu andaki konuşmalarınız da Kadıköylülerin tavırları da adayları belirleyecek.” diye cevap verdi.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]