Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Takımı Eco-Maraton’a İddialı Gidiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Shell Eco-Maraton’da önceki yılarda sergiledikleri performansla dünya devleri arasına girmeyi başaran YTÜ ekibi, bu seneki müsabakalarda da iddialı.

 

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Ae2 Project ekibi, dünyanın farklı üniversitelerinden birçok takımın mücadele edeceği alternatif enerji sistemli araçların mücadele ettiği Shell Eco-Maraton’a iddialı hazırlanıyor. Yarışmada önceki yılarda sergiledikleri performansla dünya devleri arasına girmeyi başaran YTÜ ekibi, bu seneki müsabakalarda derece yapmaya hazırlanıyor.

 

Shell’in, enerji alternatifleri ile çalışan araçları teşvik etmek için her yıl düzenlediği Shell Eco-marathon’a bu sene Türkiye’den 20 ekip katılma hakkı kazandı. 15-19 Mayıs tarihleri arasında Roterdam’da gerçekleştirilecek yarışmaya Türkiye’den Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi (3 takım), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi (2 takım), Adana Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Fen Lisesi yer alıyor.

 

YTÜ EKİBİ 25 KURUŞA 700 KİLOMETRE HEDEFLİYOR

 

Shell Eco-maraton’un iddialı ekiplerinden Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project ekibi, bu sene de yarışmaya hummalı bir şekilde hazırlanıyor. 2011 yılında tasarladığı araçla 25 kuruşluk enerji ile 437 kilometre yol kat etmeyi başaran Yıldızlı öğrenciler, bu sene mesafeyi en az iki katına çıkarmayı hedefliyor.

 

YTÜ ARACI KABLOSUZ TEKNOLOJİ İLE DONATILACAK

 

Çalışmalara aylar öncesinden başlayan Yıldız Teknik Üniversiteli öğrenciler, arabaları ile ilgili teknik güncellemeler yapmaya başladı. Hedefinde verimlilik bulunan yarışma için bir çok fakülteden öğrencinin geliştirdiği bu seneki araç hem geçen seneden daha hafif olacak hem de güvenlikten, kablosuz iletişime kadar pek çok teknolojik yeniliği barındıracak.

 

YILDIZLI ÖĞRENCİLER GÜVENLİK ÖDÜLÜNE DE GÖZ KOYDU

 

Eco-maraton için 29 kişilik ekiple yola koyulan YTÜ Ae2 Project öğrencileri, YTÜ Öğretim Üyesi Engin Ayçiçek danışmanlığında çalışmalarda sona yaklaştı. Yarışlarda en çok karşılaşılan ve diskalifiye olmaya sebep olan kazaları göz önüne alan YTÜ ekibi otomatik fren sistemi (ESP) geliştirdi. Buna göre 4,5 metrelik bir alanı sürekli tarayan araç herhangi bir nesneye daha fazla yaklaşıldığında otomatik olarak duracak. Onbinlerce liralık otomobillerde bulunan özelliği araçlarına uyarlayan YTÜ’lü öğrenciler bu sayede Eco-maraton’da güvenlik dalında verilen ödülü kazanmayı hedefliyor. Araçta yine önemli teknolojik eklentiler olacak. Akıllı viraj sistemi ile donatılacak araca yerleştirilecek aynı zamanda telemetri sistemi ile hızı, batarya sıcaklıkları ve doluluk oranları gibi pek çok veri pit bölgesindeki bilgisayardan takip edilebilecek.

 

Aracın kaportasını da özel bir maddeden yapacak olan YTÜ’lü öğrenciler bu sayede önemli bir ağırlık avantajı sağlamak istiyor. Bir önceki araçlarını 58 kilo olarak tasarlayan Yıldızlı öğrencilerin yeni araçları ise 40 kilo civarında olacak.

 

Yeniliklerin ve yaratıcı teknolojilerin sergilendiği bir platform olan Shell Eco-marathon, yarışlara katılan yaklaşık 3000’i aşkın öğrencinin yanı sıra, takımları desteklemek ve Shell Enerji Laboratuvarı’nı ziyaret etmek için Rotterdam’a gelen 50 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]