Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen: AK Partili Belediye 10 Yıldır İmar Problemini Çözemedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen:

 

AK Partili Belediye 10 Yıldır İmar Problemini Çözemedi

 

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen, partisinin Üsküdar ilçe teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. Partisinin Üsküdar Belediye Meclis Üyesi adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belen, AK Partili Üsküdar Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ve hükümet ile aynı partiden olmasına rağmen Üsküdar’da yaşanan imar problemini çözemediğini söyledi.

 

Basın toplantısı öncesi bir selamlama konuşması yapan Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü teşkilatlarının her kademesi ile aktif bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Üsküdar’da sayın Erol Belen Beyle ve İstanbul’da sayın Selman Esmerer Beyle büyük bir seçim zaferi kazanacağımıza, biz kazanınca Üsküdar’ın ve İstanbul’un kazanacağına kesin olarak inanıyoruz. Bunun içinde 2012 yılından beri fedakar, sadık, vefakar teşkilat mensuplarımız ile birlikte Üsküdar’ı ev ev, sokak sokak geziyoruz. Üsküdarlılarla hasbihal ediyoruz. Allah’ın izniyle seçimlere kadar ulaşamadığımız tek bir Üsküdarlının kalmamasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar’ı halk ile birlikte yönettik

 

İlçe Başkanı Muhammet Gürlü’den sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen geçmişte Üsküdar’ı halk ile birlikte yönettiklerini belirterek, “1994-2004 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkanı olan sayın Yılmaz Bayat döneminde ilçemizde efsanevi, öncü ve kaliteli çalışmalara imza atılmış, Üsküdar’ımız tepeden inmeci bir anlayışla değil, halk günleri vasıtasıyla 10 yılda yaklaşık 100 bin Üsküdarlı ile görüşülerek, her ay mahallelerde halk meclisleri kurarak aziz Üsküdarlılarla birlikte yönetilmiştir” dedi.

 

Kavgadan değil diyalogdan yanayız

 

Öncelikle kavgadan yana olmadıklarını, çatışmadan değil diyalogdan yana olduklarını belirten Erol Belen, Üsküdar’lılar adına bazı noktalara değinmesi gerektiğini ifade etti. Belen şöyle devam etti, “Üzülerek ifade etmem gerekiyor ki, belediye yönetimini AK Parti’ye devrettiğimiz 2004 yılından beri, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi aynı partiden olmasına rağmen, Üsküdar hak ettiği hizmeti alamamıştır. Belediye ile halk birbirinden kopuk bir hale gelmiştir” diye konuştu.

 

Yılmaz Bayat’ın açtığı ufkun üstüne kaldırım taşı döşediler

 

Saadet Partisi’nin belediyeyi yönettiği dönemde Üsküdar’ın geleceğini daha iyi planladığını ifade eden Belen, “10 yıllık zaman zarfı içerisinde AKP Üsküdar’da, bizim belediyeyi kendilerine devrederken verdiğimiz bir çanta dolusu projelerin kötü birer kopyası olan 4 kültür merkezi ve 12 bilgi evi dışında neredeyse hiçbir kayda değer esere imza atamamıştır. Mevcut yönetim tarafından, başka kurumların Üsküdar’da yaptığı çalışmaların önüne astığı dev teşekkür tabelalarıyla Üsküdar’ı değil, Üsküdarlıların algılarını yönetmeye kalkmıştır. Yılmaz Bayat’ın Üsküdar’da açtığı ufkun üstüne kaldırım taşları dışında neredeyse hiçbir şey koyulamamıştır. Bugün daha net bir şekilde görülmüştür ki Saadet Partisi belediyeyi yönettiği dönem içerisinde Üsküdar’ın geleceğini çok daha iyi görmüş ve planlamıştır” şeklinde konuştu.

 

Çözüm üretmekten uzaklar

 

2004 yılından bugüne sorunlarını çözme noktasında da başarısız bir idare ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Adayı Belen, “Yapılaşma, yeşil alan, trafik, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması noktasında da çözüm üretmekten çok uzak bir yönetim anlayışı sergilemiştir” dedi.

 

İmar problemine çözüm üretemediler

 

Mevcut yönetimin imar konusunda da çözüm üretemediğini ifade eden Belen, “AK Partili belediye, büyükşehir belediyesi ve hükümetle aynı partiden olmasına rağmen hiçbir çözüm sunamamıştır. Ranta dayalı bir imar belediyeciliği ve partizanlık yapılarak Üsküdar katledilmiştir. İmar planı değişikliği sözü vermelerine rağmen planların fonksiyonlarını değiştirip aynı imar planlarını yeniden verdiler. Yavuztürk, Mehmet Akif Ersoy, Çengelköy, Güzeltepe, Bahçelievler ve Küçüksu mahallelerinde imar problemleri hala çözüm beklemektedir” şeklinde konuştu.

 

Aday seçimleri başarısızlıklarının kanıtı

 

AK Parti’nin aday seçimlerinin kendi başarısızlıklarının bir kanıtı olduğunu dile getiren Erol Belen, “2004 yılında aday gösterdikleri rahmetli Mehmet Çakır’ı, 2009 yılında aday göstermemişler yerine 2004-2009 döneminin İmar Komisyonu Başkanı Mustafa Kara’yı aday göstermişlerdir. Şimdi de yine mevcut başkan Mustafa Kara’yı aday göstermeyip 2004 yılından beri Belediye Başkan Yardımcısı olan Hilmi Türkmen’i aday gösterdiler. Şimdi buradan siz basınımızın güzide temsilcilerine ve sizlerin aracılığı ile aziz Üsküdarlılara sormak istiyorum:

 

2004’ten bugüne Üsküdar’ı yöneten AKP’li başkanlar başarılı ise neden yeniden aday gösterilmemiştir?

 

Yok başarılı değillerse başkanların ekibinde olan adaylar da bu başarısızlıkta ortak değil midir?” şeklinde konuştu.

 

Yüzbinlerce Üsküdarlıya ulaştık, herkesi kucaklıyoruz

 

2012 yılından itibaren Üsküdar’ı kapı kapı dolaştıklarını ifade eden Belen, “Bizler Saadet Partisi olarak 2012 yılından itibaren, tüm rutin çalışmalarımıza ek olarak, seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üsküdar’ımızı kapı kapı dolaşıyoruz. Esnafımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla temas halindeyiz. Yüzbinlerce Üsküdarlıya ulaştık ve ulaşmaya da devam ediyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle; genciyle, yaşlısıyla bütün bir Üsküdarlıları kucaklıyoruz” dedi.

 

 

Her 4 Üsküdarlıdan 3’ünün oyunu alacağız, büyük süprizlerimiz var

 

Üsküdar için dev projeleri ve büyük süprizleri olduğu belirten Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Erol Belen, “Üsküdarlılar ve Üsküdar’ımızın artık kaybedecek tek bir dakikasi bile kalmamıştır. Bizde bunun bilincinde olarak işinin ehli, dürüst ve şehrini seven bir ekiple birlikte Üsküdar’ımız için dev projeler hazırladık. Yine Üsküdar’da siyasi dengeleri değiştirecek, 2009 yılında her dört Üsküdarlıdan birinin oyunu almış partimizi, her dört Üsküdarlıdan üçünün oyunu alma hedefine taşıyacağından şüphe duymadığımız süprizlerimiz olacak. Bugün burada sizlere ve sizin aracılığınız ile kıymetli Üsküdarlı’lara bu müjdeyi vermek istiyorum. Bütün bu tarihi süprizlerin açıklanmasına şahit olmak üzere sizleri ve bütün halkımızı 17 Şubat Pazartesi akşamı saat: 20:00’de Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, Belediye Meclis Üyesi Adaylarımız ve 1994-2004 dönemi Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat’ın da katılacağı Aday Tanıtım Programımıza davet ediyorum” diye konuştu.

 

“Rüşvet alan da veren de mel’undur”

 

Erol Belen göreve gelir gelmez yapacakları ilk işlerden bir tanesinin belediye binasına “rüşvet alan da veren de mel’undur” tabelası asmak olacağını ifade etti.

 

Saadet kazanınca Üsküdar kazanacak

 

Üsküdarlıların kendilerini tanıdığını, bildiğini ve sevdiğini söyleyen Belen, “Bu güven ve sevgiyi boşa çıkartmayacağız. Biz geçmişte yaptık Allah’ın izni, aziz milletimizin de teveccühü ile şimdi ve gelecekte yine yaparız diyoruz. Halden anlamaya geliyoruz!” şeklinde konuştu. Erol Belen sözlerine şöyle son verdi, “Biz kazanınca kaybeden olmayacak! Saadet kazanınca, sevgi kazanacak. Saadet kazanınca, saygı kazanacak. Saadet kazanınca, emek kazanacak. Saadet kazanınca, hakkaniyet kazanacak. Saadet kazanınca, kardeşlik kazanacak. Saadet kazanınca, samimiyet kazanacak. Saadet kazanınca, şeffaflık kazanacak. Saadet kazanınca, iyilik kazanacak. Saadet kazanınca, dürüstlük kazanacak. Saadet kazanınca, adalet kazanacak. Saadet kazanınca, doğruluk kazanacak. İyi insanlar için iyiler kazanacak, Saadet kazanınca, Üsküdar kazanacak.”

 

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]