Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

HES ve Baraj fuarına HAYIR

Yayınlanma:
ABONE OL

HES ve Baraj fuarına Karşı Kadıköy’de buluşan yaşam savunucuları fuara HAYIR dedi

 

Anadolu’nun her köşesini yağmaya açarak suyun ticarileştirilmesine yönelik HES ve Baraj projeleri ile doğayı, yaşamı, kültürleri katlediyorlar. Yaşam alanlarımızı sermayeye devretme girişimi ve suların metalaştırma projeleri olan HES’ler – Barajlar, doğayı ticari bir meta haline getirerek şirketlerin tekeline sunuluyor, yaşamımıza el koyuluyor.

 

Yaşam alanlarını ve doğayı savunanlar uzun yıllardır gerek vadilerde, dere başlarında gerek şehirlerde, şirket önlerinde eylem yapıyor, katliam projelerine karşı davalar açıyor, şirketlerin ve iktidarın yalanına, talanına karşı direniyorlar. Çünkü biliyorlar ki su hayattır satılmaz.

 

 Bu koşullar altında, duyduk ki vadilerimize, kentlerimize, ormanlarımıza giren ve onlara yapım malzemesi sağlayan tedarikçi HES’çi ve barajcı şirketler, 13–15 Şubat’ta İstanbul’da “Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı”nda DSİ’nin desteği ile bir araya gelip yaşamımızı nasıl katlettiklerini sergileyeceklermiş.

 

Doğa ve yaşam katillerinin, İstanbul’da bu katliamı meşrulaştıracak bir fuarı açmalarına sessiz kalmamız beklenemez. 

 

Çünkü bu fuar katılımcıları vadilere dozerleri sokan, dereleri borulara hapseden ve önüne beton setler çeken şirketlerdir. 

 

Bu fuar 2000’e yakın HES projesiyle doğal ve kültürel yaşamı bir bütün olarak yok etmek isteyenlerin,

 

Yaşam alanlarımızı yasa-hukuk tanımadan katledenlerin,

 

Dereleri doğal yatağından koparıp 49 yıllığına şirketlere kiralayanların,

 

Binlerce ağacı kesenlerin,

 

HES’lerin yüksek gerilim hatlarını yerleşim yerlerinin üstünden geçirerek insanları lösemiye mahkum edenlerin,

 

Son 2 yılda HES ve barajlarda 100’ün üzerinde işçiyi yaralayan, 60 işçiyi öldürenlerin fuarıdır!

 

Bu fuara katılanlar sözde kentsel dönüşüm maskesi altında mahalleleri rant projelerine kurban edenlerdir. Gaziosmanpaşa mezarlığını çıkardıkları “Afet Yasası” kapsamında riskli bölge ilan edip, buralara rezidans dikmek isteyen bu şirketlerdir.

 

 Bu fuara katılanlar Haydarpaşa’ya göz koyup 3. Rant Köprüsü projesi ile Kuzey Ormanlarını katleden şirketler ve ortaklarıdır. 3. Havalimanı projesi ile köylülerin topraklarını ellerinden zorla almaya çalışanlardır.

 

Bu fuar hayalleri zorlayan bir yüzsüzlük örneğidir.

 

İZİN VERMEYECEĞİZ !

 

13–15 Şubat’ta İstanbul’da “Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı”nı bu kadar kolay düzenleyebileceklerini sananlar yanılıyorlar. Başta DSİ ve düzenleyici Demos Fuarcılık olmak üzere tüm katılımcıları bu hayalden vazgeçmeleri için uyarıyoruz: Bu doğa katliamının sergileneceği fuara izin vermeyeceğiz.

 

 Vadilerden, derelerden kovduğumuz HES şirketleri unutmasınlar. Bergama’dan, Gerze’den, Loç’tan, Çağlayan’dan, Mersin’den, Munzur’dan, Peri’den, Yeşilırmak’tan, Fındıklı’dan, Kaz Dağları’ndan, Ergene’den, Turgutlu’dan, Hopa’dan, ODTÜ’den, Tuzluçayır’dan ve Gezi’den hatırla bizi!

 

Doğayı, emeği, yaşamı sömürenlerin karşısına İsmail Dede, Metin Hoca, Kazım Koyuncu, Bergamalı Bayram Kuzu, Ethem, Mehmet, Abdullah, Medeni, Ahmet, Ali İsmail ve Hasan Ferit olup dikileceğiz.

 

13 Şubat Perşembe günü Doğayı ve Yaşamı Savunan herkesi katil HES’çi, Barajcı ve rantçı şirketlere, “Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı”na karşı sesimizi yükseltmeye ve destek vermeye çağırıyoruz.

 


13 Şubat Perşembe 11.3o / İstanbul Fuar Merkezi 11. Holl / Yeşilköy

 

 Destekçi imzalara açıktır, katkılarınızı bekliyoruz:

 

Her türlü katkı öneri ve iletişim için: hesfuarinidurdur@gmail.com

 

 

İmzacılar

 

Artvin Çevre Platformu; Alakır Nehri Kardeşliği, AKA-Der Ekoloji; Akkaya Dayanışması; Akdeniz Yeşilleri Derneği, Ankar Hayvan Özgürlüğü Forumları,Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri; Bakırtepe Çevre Platformu, Dayanışma Evleri; Diren Üniversite; Ergene İnisiyatifi;Güneysu Çevre Platformu, Halkevleri, Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD),Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (HADİG), Hemşin; Çamlıtepe, Hilal, Kantarlı Köyleri Yardımlaşma Derneği,İstanbul Kent ve Barınma Hakkı Meclisi, İstanbul Anarşi İnisiyatifi; Kamusal Sanat Laboratuvarı, Karadeniz İsyandadır Platformu; Karakok Otonomu, Kedi Kolektif(Yalova), Kent Hareketleri, Kuzey Ormanları Savunması; Köknar ve Karaçam Köyleri, Loç Vadisi Koruma Platformu; Maçka Forumu; Munzur Çevre Derneği, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Pangea Ekoloji; Patika Ekoloji Kolektifi; Politeknik, Senoz Vadisi Koruma Platformu , Solaklı Vadisi Koruma Platformu; Su Politik, Tonya Çevre Platformu, Toplumcu Mühendisler Ve Mimarlar Meclisi; Yeniköy Forumu; Yeryüzüne Özgürlük Derneği; Yeşil Gerze Çevre Platformu, Yeşil DireniŞ Gazetesi; Yeşil Öfke, Yeşil Ve Sol Ekoloji; Emekçi Hareket Partisi (EHP); Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP),Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]