Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sanal Kartlara En İyi Alternatif Ukash

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Sanal dünyadaki varlığımız arttıkça her geçen gün daha fazla işlemimizi online ortamlara taşımaya başladık. İnterneti kullanış amacımız günden güne daha maliyetli ve daha hayatımızı etkileyecek yönde ilerliyor. Buna bağlı olarak ciddi riskleri de kabullenmiş oluyoruz. İnternette bilinçsiz yapılan işlemler sonucunda şimdiye kadar ciddi rakamlarda dolandırılan çok sayıda insan var. Ukash gibi sanal kartlar da bunların önüne geçebilmek adına geliştiriliyor. Bilinçlenerek güvenli sistemleri araştıran, deneyen bir kitle olduğu gibi hala girdiği tehlikelerin farkında olmayan insanlar da var.

 

 

Sanal kartlar adından da anlaşılacağı üzere internet aleminde geçerliliği olan kartlar. Kullanımları ise genel olarak elektronik ticaret yapılan siteler ve ücretli uygulamalar. Ancak sanal kartları tek bir noktada değerlendirmek çok doğru değil. Zira sanal kartların da %100 güven sağladığından bahsetmek mümkün olamıyor. Elbette kredi kartları kadar risk içermeseler de tam olarak güveni sağlamayan sistem üzere çalışan sanal kartlar bulunuyor. Ukash kart bu sanal kartlar arasında size tam anlamı ile risksiz bir uygulama sunan tek kart. İddialı bir cümle olsa da bunun reklam değil gerçeklik taşıdığını kısa bir araştırma ile öğrenebilirsiniz.

 

 

Sanal kartlarda güvenlik en önemli unsur olsa da ekstra ücretler ya da maliyetler de bir o kadar önemli. Çoğu zaman ekonomi yapabilmek adına internet üzerinden aldığınız ürünler için kullandığınız sanal kartların ek ödemeleri sizin için zarar olarak geri dönecektir. Ukash için böyle bir durum söz konusu değil. Sizin ödeyeceğiniz miktar ile sanal olarak sahip olacağınız bakiye birebir uyumlu olacaktır. Ayrıca tek bir yere bağlı da değilsiniz. Birçok yetkili firma arasından en ucuz Ukash alternatiflerini sunan firmayı tercih edebilirsiniz. Tek kullanımlık bir karttır ve herhangi bir periyotta ya da satış aşamasında sizden talep edilen herhangi bir ek ücret söz konusu değildir.

 

 

Sanal kartların bir bölümünde alışveriş aşamasında güven sağlasa da kartın alınma süreci güvenli olmayabiliyor. Bunun yanında bazı kartların da benzer uygulamaları mevcut. Hesabınız olan banka üzerinden yine aynı mantığa benzer şekilde çalışan bir kod alarak internette alışveriş yapabiliyorsunuz. Uzaktan bakıldığında bu iki sistem arasında ya da benzer sistemler arasındaki farklılık görünmeyebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken ön ödemeli sanal kartların hemen hepsinde kendinize bağlı bir hesaba bağımlı olduğunuz. Yani sonuç olarak bir sanal kart elde ediyorsunuz. Ama karşı taraf sizin kim olduğunuzu, hangi bankada hesabınız olduğunu da biliyor. Yani görünmez değilsiniz.

 

 

Ukash sisteminde ise devamlı olarak size ait olan bir hesap ya da bir bağlantı ile hiçbir ilişki söz konusu değil. Verdiğiniz tek bilgi havale ya da EFT yaparken vereceğiniz adınız olacaktır. Bu da herhangi bir güvensiz durum içermez. Bu açıdan diğer sanal kartlar ya da sistemler ile, hele ki kredi kartları ile kıyaslanması söz konusu dahi olamaz. Bunu dünya çapında ne kadar yaygın olarak kullanıldığına bakarak da anlayabilirsiniz. Öyle ki Ukash kullanımı ciddi oranlarda artış göstermiş durumda. Avrupa’da kullanımı daha eskilere dayansa da diğer bölgeler ve ülkemizde daha yeni olmasına rağmen artış oranını yukarılara taşıyor.

 

 

Sanal kartlar arasında farklı bir yere sahip olan bu sistem size internette özgürlük kazandıracak. 15.000’den fazla online ticaret sitesinde aktif olarak kullanılıyor. Online alışverişlerde Ukash kullanımı kadar günlük hayatınızda fatura ve benzeri birçok ödemeyi de bu yolla yapabileceksiniz. Profesyonel anlamda çalışan hemen her marka, kurum ya da benzeri işletmeler yakında Ukash’i tam anlamı ile benimsemiş olacaklardır.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]