Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Shoppıng Fest Yeniden Yapılandı, Hedef Dünyanın Sayılı Festivalleri Arasına Girmek

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın en büyük

 

alışveriş ve eğlence festivallerinden biri olmayı hedefleyen

 

İstanbul Shopping Fest (İSF) güçlü ortaklarla yeniden yapılandı

 

 

 

İstanbul Shoppıng Fest Yeniden Yapılandı, Hedef Dünyanın Sayılı Festivalleri Arasına Girmek

 

 

2011 yılından bu yana düzenlenen ve perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest (İSF), yeni ortaklarla gücüne güç kattı. İstanbul Shopping Fest, dördüncü yılına organizasyonel yapısını yeni ortaklarla güçlendirerek giriyor. İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla İSF’nin yenilenen yapısı ve 2014 vizyonu basın mensuplarıyla paylaşıldı. Yenilenen yapıda daha önce TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin üstlendiği Platform Başkanlığı görevini bundan böyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş üstlenecek. İSF İcra Kurulu Başkanlığı görevini Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük’ten devralan İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yeni dönemle ilgili olarak “İstanbul Shopping Fest enerjisi bu yıl sokaktaki seyyar satıcısından en lüks AVM’ye, taksiciden eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacak” dedi.

 

 

 

İstanbul’un tarihi, kültürel değerlerinden aldığı destekle moda ve alışverişte de dünyanın sayılı destinasyonlarından biri haline gelmesi amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Shopping Fest, yenilenen organizasyon ve ortaklık yapısıyla daha da büyüdü. Tohumları 2010 yılında Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) öncülüğünde atılan, yurtdışı tanıtımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul’un yerel ve idari kurumları ile başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere güçlü sponsorlarla yola çıkarak ilk kez 2011’de düzenlenen İSF, geride kalan üç yılda İstanbul’un yakın coğrafya ve komşu ülkeler başta olmak üzere, yabancı tüketiciler tarafından alışverişte referans noktası olarak görülmesine büyük katkıda bulundu.

 

 

İSF’nin gelecek hedeflerine daha emin adımlarla yürümesi için; İstanbul markasına hizmet eden önemli oyuncuların katılımıyla gerçekleşen yeni ortaklık ve organizasyon yapısı Çırağan Sarayı’nda düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Bu yıl 7-29 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 4. İSF öncesinde yeni hedeflerin anlatıldığı basın toplantısında Platform Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevleri için devir teslimi de yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz katıldı.

 

 

Kadir Topbaş Platform Başkanlığı’nı, İbrahim Çağlar İcra Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi

 

İSF A.Ş’nin yenilenen yapısında İBB, İTO, TAMPF, TÜRSAB ve İSTESOB ortak olarak yer alıyor. Yeni yapılanmada İBB Başkanı Kadir Topbaş İSF Platform Başkanlığı görevini TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den devralırken, daha önce Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük’ün üstlendiği İSF İcra Kurulu Başkanlığı’nı bundan böyle İTO Başkanı İbrahim Çağlar yürütecek. İSF A.Ş.’nin diğer ortaklarından TAMPF Başkanı Vahap Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz şirketin diğer icra kurulu üyeleri oldu.

 

 

 

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş: ‘’İstanbul için heyecanlarımızı birleştirdik’

 

 

İSF Platform Başkanlığı’nı TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den devralan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İSF’nin büyük bir heyecanla 3 dönemi geride bıraktığını, kurumsal taassup gözetmeksizin, el ele vererek bu platformu çok daha iyi bir noktaya getirmek için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Dünyada artık şehircilik yarışı olduğunu belirten Topbaş, farklılığını ortaya koyan ve rekabet gücünü iyi kullanan şehirlerin bu yarışta öne çıktığını ifade etti. İstanbul’un 2.8 milyon turist kapasitesinden 10 milyonları aşan yıllık turist seviyelerine geldiğini, şimdi 20-30 milyonların hedeflendiğini söyleyen Topbaş, ‘’İstanbul bir dünya kolonisi, nadide bir kent. Tarihin çeyiz sandığı olan bir kent… Bunu dünyaya haykırmak bizim görevimiz. Bu şehir 24 saat aktif. İstanbul’un farklılıklarını ortaya çıkaracak, rekabet gücünü artıracak çalışmalar için herkesin katkısına ihtiyaç var’ dedi. İSF’nin yeni dönemi için tüm paydaşların el ele vererek heyecanlarını birleştirdiklerini belirten Dr. Kadir Topbaş, şöyle devam etti: ‘‘İstanbul Shopping Fest tüm dünyanın dikkatini çekecek ve pek çok ülkeden insanın takip edeceği bir organizasyon olarak öne çıkacak.’’

 

 

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: “İstanbul’un rengârenk dokusu festivalin ta kendisi”

 

İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Odası olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Platform Başkanlığında İstanbul Shopping Fest’in direksiyonuna geçecek olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. İbrahim Çağlar, Shopping Fest enerjisinin bu yıl sokaktaki seyyar satıcısından en lüks AVM’sine, taksicisinden eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacağını söyledi. İbrahim Çağlar, “İstanbul rengârenk dokusu ile festivalin ta kendisi. Biz Shopping Fest ile bu atmosferi tüm dünyaya açıyoruz. Bunu yaparken de perakendeden turizme, ulaşımdan konaklamaya, sağlıktan eğlenceye kadar birçok sektörü harekete geçiriyoruz” dedi.

 

Çağlar: “132 yıllık kurumsal birikimimizi Shopping Fest için kullanacağız”

 

Türkiye’nin markalaşma konusunda artık kaybedecek zamanı olmadığını vurgulayan İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar “Bugün pek çok gelişmiş ülke, geldiği konumu başarılı markalaşma hikâyelerine borçlu. Bu vakitten sonra bize daha yüksek marka değerini getirecek her türlü organizasyonu başımızın tacı olarak görüyoruz. 132 yıllık kurumsal birikimimizi ve organizasyon tecrübemizi burada bulunan tüm kurumlarımızın da desteğiyle Shopping Fest için kullanacağız. İstanbul kurulduğu günden bu yana kültür demek, sanat demek, ticaret demek, yani medeniyet demek… Bu şehir, içinde her duyguyu, her değeri barındırıyor. Bizlere ise bu değeri ortaya koymak için yeni fikirler üretmek, yeni yollar keşfetmek düşüyor. İşte İstanbul Shopping Fest, bu yolda atılmış en önemli adımlardan biri” dedi.

 

İstanbul Shopping Fest olarak öncelikli hedefimiz dünyanın sayılı festivalleri arasında yer almak”

 

İstanbul Shopping Fest, dünyadaki başarılı alışveriş festivalleri arasında en genç olanı” diyen İbrahim Çağlar, buna rağmen İSF’nin 3 yılda gerek işlem hacmi, gerekse ağırladığı misafir sayısı bakımından en hızlı büyüyen festival olduğunu açıkladı. İstanbul Shopping Fest olarak öncelikli hedeflerinin dünyanın sayılı festivalleri arasında yer almak olduğunu vurgulayan İbrahim Çağlar, “Alışveriş, kültür, eğlence, sanat deyince akla ilk gelen şehirlerden biri İstanbul olsun istiyoruz. Bu potansiyel şehrimizde mevcut ve biz bunu artık dünyaya göstereceğiz” dedi. 2013 yılında festival kapsamında oluşan cironun 8 milyar 250 milyon TL’yi, gelen turist sayısının ise 958 bini bulduğunu hatırlatan Çağlar, 2014 hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Bu yıl toplam cironun 10 milyar TL’nin, turist sayısının ise 1 milyon 100 bini aşmasını hedefliyoruz. Unutmayalım ki İstanbul bugünkü modern dünyanın AVM’sini tam 500 yıl önce kurmuş bir kent. Kapalıçarşı dünyanın ilk alışveriş merkezlerinden biri… Bu topraklar ticaretin, alışverişin ana vatanı. Dolayısıyla gerekli özgüvene sahibiz.”

 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: “İSF eşine rastlanmayan bir dayanışma örneği, ilk günkü heyecanla yoluna devam edeceğine olan inancımız tam

 

Platform Başkanlığı görevini İBB Başkan Kadir Topbaş’a devreden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Shopping Fest’in önemini her platformda vurguladıklarını ifade ederek festival sayesinde yabancı ziyaretçi sayısının, alışveriş, ciro ve ticaret hacminin arttığına dikkat çekti. Bu etkinliğin dördüncü yılında da perakende sektöründeki tüm markaların, dernek ve kuruluşların bir araya geldiğini belirterek, “Bu organizasyon, hem özel sektöre hem de kamuya daha önce benzeri görülmemiş bir işbirliği ve ortak ideal ortamı sunuyor” dedi. İstanbul Shopping Fest Platformu’nun bugüne kadar eşine rastlanmayan bir dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Büyükekşi, “Festivalin bundan sonra da ilk günkü heyecanla yoluna devam edeceğine olan inancımız tam” dedi.

 

Büyükekşi: “Her yıl ciro ve ziyaretçi sayısı açısından yükselen bir trend izledi”

 

İstanbul Shopping Fest’in düzenlendiği ilk yıldan itibaren yarattığı ciro ve ziyaretçi açısından her yıl yükselen bir trend izlediğini, festivalin düzenlendiği ilk yıl olan 2011’de perakende ticaret hacminde bir önceki yıla göre yüzde 41 artış sağlandığını hatırlatan Büyükekşi, şöyle devam etti: “2012 yılında bu başarı kendini 21 günde 7.5 milyar TL harcama gerçekleştirerek gösterdi. Geçtiğimiz yıl 8-30 Haziran tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen festival süresince, alışveriş cirosunda yüzde 10 artış gerçekleşti. Festival boyunca kart ve nakit harcamalar toplamı 8 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. Yabancı kartlarla yapılan alışveriş tutarı yüzde 11 arttı. İstanbul’u festival sırasında yaklaşık 958 bin yabancı ziyaretçi ağırlandı.” İstanbul Shopping Fest sayesinde yabancı misafirlerin Türk markaları ile tanıştıklarını söyleyen Büyükekşi, “Yabancı misafir Türk malının kalitesini ilk elden görme fırsatını yakalıyor, ülkesine döndüğü zaman da Türk markalarını arıyor. Bu sayede de Türk mallarının ihracat potansiyeli artış gösteriyor” dedi. İstanbul Shopping Fest’in hem perakende sektörü hem de ihracatın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Büyükekşi, Shopping Fest sayesinde İstanbul modanın, tasarımın, alışverişin ve perakendenin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]