Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gençler Maltepe’de Grup Yorum konseri ile çoştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıgazi’den sonra Maltepe’de de yüzlerce kişi Grup Yorum’un “Amerika Defol Bu Vatan Bizim” konserinde buluştu. Pazar günü Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde yaklaşık bin kişinin buluştuğu konsere halkın yoğun ilgisi vardı. Coşkulu geçen gecede program devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşundan sonra programda ilk sırada Gülsuyu –Gülensu Haklar Derneği Halk Oyunları ekibi vardı.

Halk oyunlarından sonra Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği adına Baran Yıldırım bir konuşma yaptı. Konsere gelen yaklaşık bin kişiye hitaben şunları söyledi:

‘’Amerika’ya ve bilcümle emperyaliste DEFOL diyenlerin direniş halayına hepiniz hoş geldiniz…

Bizler Gülsuyu-Gülensu Haklar Derneği olarak uzun yıllardan beri mahallemizin sorunlarına hep birlikte çözümler aradık bunun mücadelesini verdik. Yol sorunundan yozlaşmaya, işsizlik sorunundan polis terörüne kadar birçok soruna karşı mücadele yürüttük.

Sorunlarımız  çok, diyebiliriz ki; tüm sorunlarımızın kaynağı bu gece Defol dediğimiz Amerika’dır. İşte bizlerde Gülsuyu- Gülensu Haklar Derneği olarak Amerika’ya Defol diyebilmenin onurunu duyuyoruz. Çünkü Amerika Defol diyebilmek bu gün emperyalizmin tüm katliamlarına vahşetine karşı sus-pus olmuşluğun, sinmişliğin içinde kendi onurunu korumaktır.

Bizler biliyoruz ki;

Emperyalizm kandır, gözyaşıdır, ölümdür.

Emperyalizm yalandır, talandır, dolandır.

Emperyalizm uyuşturucudur kumardır fuhuştur.

Emperyalizm polis kurşunudur, gazıdır, copudur.

Emperyalizm açlıktır, yoksulluktur, işsizliktir.

Emperyalizm hastane kapısında ölmektir, eğitimsizliktir, çaresizliktir.

Emperyalizm metalaşmaktır, kadının köle olmasıdır.

İşte bu nedenle hepimizin emperyalizme karşı mücadele etmesi bir onur sorunudur. Emperyalizm insanlık onurunu ayaklar altına alıyor. Bu gün herkes onuruna sahip çıkmak zorundadır. Bu ise mücadele demektir. Yani direnmektir. Emperyalizmin devasa silahları ordularına karşı bizler direnebilir miyiz?

Bunun cevabı  mahirlerdir, denizlerdir,  İbo’lardır.

Emperyalizme karşı mücadele demek;

Kimi zaman gecekondu direnişidir, barikattır Gazi’de

Okulda boykottur,

Fabrikada şalteri indirmektir,

Bu gün Tekel işçilerinin direnişidir…

Kimi zaman, elde silah saboların kurşunlarıyla işbirlikçilere DEFOL diyebilmektir

Kimi zaman ölüme yatmaktır Armutlu’da Gülsümanlar, Şenaylar gibi

Ve emperyalizme karşı bir ömür

Dayı  olmaktır her zaman!

Zordur; Ancak Onurlu Olan budur

Emperyalizme rağmen var olabiliriz. Bu güce sahibiz.

Dünya halklarının emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen mücadelesinde öğrendiğimiz bir söz var;

Örgütlü Halk yenilmez!

Örgütlüysek güçlüyüz, örgütlüysek emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı mücadele edebiliriz. Amerika Defol dediğimiz için gözaltına alındık, tutuklandık. İşbirlikçilerin maskesini düşürdüğümüz için Edirne’de, Kars’ta, Erzincan’da linç saldırılarına uğradık. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin o devasa güçlerine karşı nasıl korktuklarını gördük. Onların korkusu bugün emperyalist yoz kültürleri ile uyuşturdukları, tankıyla topuyla copuyla korkutup sindirdikleri bu halkın tekrar  “Amerika Defol Bu Vatan Bizim”  demesidir. Bizler bu cüreti ve onuru taşıyoruz.

O halde şimdi burada doğru yerdeyiz.

Şimdi daha fazla örgütlenmenin, Amerika’ya ve işbirlikçilerine hep beraber daha güçlü DEFOL demenin zamanıdır.

Hepinize bu mücadelenin coşkusuyla tekrar hoş geldiniz diyoruz. 

Gülsuyu-Gülensu Haklar Derneği’

Okunan metnin ardından “Başkanı Burnundan Yakala” adlı tiyatro oyunu sahne aldı. Halk oyunları ve tiyatro kitleden büyük alkış topladı… Amerika defol sloganı atan kitle direnen tekel işçilerini de sloganlarıyla selamladı.

Konser sürerken bir polisin konser salonuna girmek istemesi üzerine halk cepheliler polisi engelleyip defolup gitmesini söyledi. Salonun bir köşesinde salon yetkilileriyle konuşup ortamı provoke etmeye çalışan sivil polis ardından amacına ulaşamayınca salonu terk edip gitti.

Grup yorumun son olarak sahne almasıyla coşku doruğa ulaştı… Halayların ve türkülerin hep bir ağızdan söylendiği konsere yaklaşık 1000 kişi katıldı. Saat 21.00 de konsere son verildi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]