Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

12 Yaşında Milli Takıma Seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

BJK Koleji 7. sınıf öğrencisi Defne Kurt, 12 yaşında Milli Takım’a seçilmenin gururunu yaşıyor. Bu başarı, Bahçeşehir Koleji-BJK Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı tarafından da ödüllendirildi.
BJK Koleji’nin 12 yaşındaki öğrencisi Defne Kurt’un, Türkiye Yüzme Federasyonu seçmelerinden başarıyla geçip Yıldızlar Milli Takım kadrosuna seçilmesi, okulunda büyük sevinçle karşılandı. Yıldızlar Milli Takım kadrosuna seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Defne Kurt, ‘Milli takımda yüzmek en büyük hedefimdi. Şimdiki hedefimse ülkemi ve okulumu olimpiyatlarda temsil etmek” dedi.

“YÜZMEYE BABAMIN BENİ SUYA ATMASIYLA BAŞLADIM”
Çeşitli müsabakalarda birincilikleri olan Defne, Ünsal Fikirci Açık Yaş Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda da 200 metrede Türkiye rekoru sahibi. Yüzmeye 1- 1,5 yaşlarında BJK Kolejinde başladığını anlatan rekortmen sporcu Defne, “İlk olarak kollukları takıp babamın beni suya atmasıyla başladım. Bir öğretmenim beni yaz okulunda keşfetti ve bu böyle devam etti. Çalışmalarıma devam ettim, şuan buradayım ve iyi yüzüyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

“YAŞITLARIMA YÜZMEYİ TAVSİYE EDİYORUM”
Zaman zaman zorlandığını da itiraf eden Defne Kurt, “Bazen antrenmanlar da zorluk çekiyorum. O sırada pes edecek gibi oluyorum ama sonra yine kendimi toparlayıp tekrar yapabilirim diyorum içimden. Kendimi yeniden toparlayabilmeme neden olan düşünce bir hedefimin olması, ülkemi olimpiyatlarda temsil etmem gerektiğini bilmem ve bunu yapacağım. İlk hedefim Avrupa şampiyonası, orada rekorları kırmak ve orada şampiyonluklar elde etmek istiyorum. İleride tıp okumak istiyorum çocuk doktorluğu veya veterinerlik istiyorum” dedi.
Yüzmeyi çok sevdiğini ve hedefleri olduğunu anlatan Defne, yaşıtlarına da tavsiyelerde bulundu. Başarılı sporcu, “Yaşıtlarıma yüzmeyi tavsiye ederim; çünkü yüzmeyle hem akademik olarak hem de sportif olarak başarılı olunabilir. Bu spor dalını yapan birçok kişi de akademik olarak başarılı olmuştur o nedenle yaşıtlarıma yüzmeyi tavsiye ediyorum. Herkesin yüzme ile ilgilenmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bahçeşehir Koleji-BJK Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı da, Defne Kurt’a başarılarından ötürü ödüller takdim etti. Karaaslanlı, “Defne milli takıma seçildi. Bugün BJK Kolejimizin gururu, aynı zamanda İstanbul ve Türkiye birinci. Bundan sonra başarılarını milli takım ve BJK Koleji için sürdürecek. Defneyi yetiştiren hem babası hem de okulumuzun beden eğitimi öğretmeni Mesut Kurt’a da ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin sanat, spor, akademik başarılarına her gün bir yenisinin eklenmesi Bahçeşehir Koleji ailesi olarak bizleri gururlandırıyor” dedi.

“FİZİKİ İMKÂNLARI VERİP BEDENEN VE RUHEN ONLARA BU KONULARA TEŞVİK EDİYORUZ”
Son zamanlarda ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımların hepsinde spor ve sosyal aktivite alanları çok fazla yer verdiklerini ifade eden Karaaslanlı, kampüsteki havuzun olimpik havuz olduğunu belirterek, “Biz aileleri, hem okul idari müdürlerimiz hem de genel müdürlüklerimiz olarak öğrencilerimizi spora yönlendiriyoruz. Bütün okullarımızda havuzlarımız, sanat atölyelerimiz, teknoloji merkezlerimiz olduğu için onlara fiziki imkânları verip bedenen ve ruhen onları bu konulara teşvik ediyoruz. Sonrasında da başarı doğal olarak geliyor. Spordaki başarılarını sanatta sosyal aktivitelerde aynı zamanda akademik alanlarda da gösterdiklerini görüyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]