Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sarp’ın Umudu Maltepe’de

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Canavan hastalığı hakkında farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla Ankara’dan Maltepe’ye gelen Sarp’ın Umudu Genetik Hastalıklı ve Engelli Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, düzenlediği etkinliklerle Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Maltepeli vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Maltepe’den Ankara’ya birlik

 

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ev sahipliğinde, T.C. Maltepe Belediyesi ve Maltepe Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği’nin katkılarıyla 40 Eser 40 Umut Resim Sergisi ve Hayat Böyle Bir şey Tiyatro Oyunu izleyiciyle buluştu. Etkinliğe aralarında tiyatro sanatçısı Ali Erkazan’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı, iş dünyasının hayırsever isimleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri,  mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SARPIN-UMUDU-2

 

Gerekli cihazları devlet karşılamıyor”

 

Sergi açılışında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bihter Saraçoğlu, İkizlerinden Sarp’a Canavan hastalığı teşhisi konduğu günden itibaren, yaşadığı zorlukları ve dernek kurma sürecini anlattı. Sarp’ın hayatını devam ettirebilmek için alması gereken cihazların Türkiye’deki mevcut mevzuatla karşılanamayacağını anlaması üzerine birlikten kuvvet doğacağına inancı sonsuz olan dernek kurucu üyeleri ile Türkiye’deki diğer Canavan hastası çocuklara ve ailelerine yol gösterebilmek adına dernekleşme yolunu seçen Saraçoğlu, hastalık hakkında konuklara kısaca bilgi verdi.

 

 

 

SARPIN-UMUDU-1

 

Başkan Zengin’e teşekkür

 

Kendilerine gösterdiği konukseverlikten ötürü ve desteklerinden dolayı Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e teşekkür eden Saraçoğlu, “Belediyecilik anlayışı ilden ile farklılık gösteriyor. Ankara’da bazı belediye başkanları yardım ediyor. Ama Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

 

Ricalarınızı emir olarak kabul ediyoruz”

 

Sarp’ın Umudu Derneği ve Maltepe Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Zengin, “Türkan Saylan Kültür Merkezi çatısı altında çok önemli bir sergi ve konuğu ağırlamaktan onur duyuyorum. Hepimiz annelerimizin bizim için yaptıklarını biliriz. Saraçoğlu, sadece 9 ay 10 gün karnında taşımamış Sarp’ı; büyütmek için evini tedavi merkezine çevirmiş. Diğer çocukları da anne yüreğiyle kucaklamış. Kendi kabuğuna çekilmemiş, yaşamı güzelleştirmek, kolaylaştırmak adına Sarp’ı evde bırakarak buralara kadar gelmiş ve diğer çocuklar için de umut olmaya gelmiş. Kalp cerrahı bir profesör olarak hepinizin huzurunda, kabul ederseniz Mustafa Zengin olarak derneğe üye olabilirim. Maltepe Belediye Başkanı olarak Sarp’ı ve sizi ağırlamaktan onur duyarım. Ricalarınızı emir olarak kabul edeceğim ve yerine getireceğiz. Tüm sanatçı dostlarımı yürekten selamlıyorum.” diye konuştu.

 

Hayat Böyle Bir Şey

 

Konuşmaların ardından Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve Maltepe Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Erdi Akşen’e desteklerinden dolayı plaket takdim edilirken, etkinliğe katkıda bulunan sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

 

Canavan hastalığı hakkında farkındalık ve bilinç oluşturmak, çocukların cihaz ve ekipman ihtiyaçlarına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenen etkinlik, Onuncu Köy Tiyatrosu’nun sahnelediği Hayat Böyle Bir Şey adlı tiyatro oyunuyla devam etti.

 

40 Eser 40 Umut Resim Sergisi 12 Ocak Pazar gününe kadar Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde görülebilir.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]