Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Deniz Harp Okulu Basın Mensuplarını Ağırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Tuzla Deniz Harp Okulu basın mensuplarını ağırladı.

 

Burada yapılan etkinlikte Aydın Reis Kayıkhanesinin tanıtımı yapıldı ve ardından yüzme havuzunda kuleden atlama, havuzda adam taşıma, faydalı yüzme ve hayat kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

 

deniz-harp-okulu-1
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Tuzla Deniz Harp Okulu bugün kapıları gazetecilere açtı. Burada basın mensuplarınıDeniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Mesut Özel, karşıladı. Gazetecileri ağırlayan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Mesut Özel, burada okulun misyon ve vizyonuyla geniş bilgiler verdi. Okulun kuruluşundan bu güne kadar geçen süreci anlatan Özel, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün temelini attığı Tuzla Deniz Harp Okulu’nun 777 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu söyledi. Deniz Harp Okulu’nda 21 bayan olmak üzere 861 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Özel, ayrıca 8 ülkeden 70 misafir askeri öğrenci öğrenim gördüğünü söyledi. Konferans sonrası Deniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Mesut Özel eşliğinde basın mensuplarına okulun derslikleri ve sosyal faaliyet alanları gezdirildi. Komutanlar ve öğrenciler daha sonra basın mensuplarıyla beraber öğle yemeği yedi.

 

deniz-harp-okulu-yemek
Yemek sonrası Deniz Harp Okulu’nun basın turunda, sosyal bilimler amfisinde ders izlendi ve çok amaçlı yabancı dil simülasyon merkezinin tanıtımı yapıldı. Ardından Uluğbey Gökevi’ne geçildi ve burada öğrencilerin aldıkları eğitim basın mensuplarına gösterildi. Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü ve Gemi İnşa Laboratuvarının tanıtımı sonrasında öğrenci alay komutanlığına geçilerek öğrencilerin yaşam yerleri hakkında bilgi verildi.
Daha sonra Kılıçalipaşa Yemekhanesi önünde toplanan öğrencilerin bando eşliğinde taburla yemeğe geçişi basına gösterildi. Aydın Reis Kayıkhanesinin tanıtımı sonrasında yüzme havuzunda kuleden atlama, havuzda adam taşıma, faydalı yüzme ve hayat kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

 

deniz-harp-okulu
İşaret kulesinden yat, yelken, futa ve filikalarda seyir eğitimlerinin izlenmesinin ardından dış limanda temel deniz eğitimlerinin tanıtımı yapılarak, avara etme, posta çantası, denize adam düştü ve aborda olma eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitim botuyla gerçekleştirilen seyir eğitimine gazeteciler de iştirak etti. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, okulun misyon ve vizyonu, tarihçesi, konuş ve sorumluluk sahası, yerleşim planı, kuruluşu, eğitim ve öğretim, liderlik, denizcilik, savaş beden eğitimi ve sosyal faaliyetler hakkında gazetecilere bilgi verdi.

 

deniz-harp-muze
Tümamiral Özel, Deniz Harp Okulu’nun 1773 yılında Cezayirli Hasan Paşa tarafından Kasımpaşa’da kurulduğunu ve daha sonra 1838 yılında Heybeliada’ya, 1985 yılında ise halen bulunduğu Tuzla’ya taşındığını ifade etti. Okulda 840′ı erkek, 21′i kız olmak üzere toplam 861 Türk öğrencinin bulunduğunu ifade eden Özel, şunları kaydetti:
“Ayrıca Arnavutluk, Azerbaycan, Gambiya, Kazakistan, KKTC, Libya, Somali ve Türkmenistan’dan 24′ü Türkçe hazırlık sınıfında, 46′sı ise diğer sınıflarda toplam 70 misafir askeri öğrenci bulunmaktadır. Bu sene 22 yıl aradan sonra Libya’dan da 15 öğrenci Türkçe hazırlık öğrenimine başlamıştır. Deniz Harp Okulu’nda öğretim, 43 dershane, 4 amfi, 10 lisans, 4 bilgisayar laboratuvarı, 11 brifing tipi dershane ve 35 laboratuvarda icra edilmektedir.” Özel, okulda bir öğrencinin 4 yıl boyunca uygulamalı denizcilik eğitimleri kapsamında bin 200 saat eğitim aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
“Büyük önder, büyük devlet adamı Atatürk’ün, ‘hudutlarının mühim ve büyük aksamı deniz olan Türk devletinin donanması da mühim ve büyük olmak gerekir’ hedefine ulaşmak azmi ve kararlılığı içinde, Deniz Harp Okulu olarak Atatürkçü düşünce sistemiyle denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş genç subaylarını en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz dedi.
Tur sonrası basın mensupları işle tek tek vedalaşan özel makam aracı ile komutan makamına geçti.İSTANBUL (İHA)

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]