Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Projelere Ödüllerini Verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği ‘İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nü akıllı telefonlar ile kafe ve restoranlarda sipariş vermenin yeni ve sosyal bir yolunu oluşturmayı hedefleyen Gurmendo isimli projeleriyle Ahmet Berat Dağlar, Barış Kara ve Uraz Yekeler kazandı.

 

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik eden ‘İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması 2013’ ödül töreni Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Elginkan Vakfı, Bosch ve Airties ana sponsorluğunda yapılan yarışma Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği-BÜMED, BUMED Business Angels (BUBA) Melek Yatırımcı Platformu, KOSGEB BÜ-TEKMER, Ar-Ge Mühendisleri Derneği, Ankara Patent Ofisi, Alesta, Xerox, HayalEt, Argela, IBM, Üniversite Medya, BU IEEE Öğrenci Kolu ve Radyo Boğaziçi sponsorluğunda gerçekleşen ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen “‘İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması 2013”ün ödül töreni Vedat Yerlici Konferans Merkezi’nde düzenlendi.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada öğrencilerin teknoloji tabanlı ürün veya hizmete dönüştürülebilir yenilikçi iş fikirleri ödüllendirilirken, yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik kriterleri doğrultusunda genç beyinlere hayallerini iş fikrine dönüştürme fırsatı veriliyor. Elginkan Vakfı, Bosch ve Airties ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nü Gurmendo adlı projeleriyle, Boğaziçi Üniversitesi’nden Ahmet Berat Dağlar, Galatasaray Üniversitesi’nden Barış Kara ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Uraz Yekeler kazandı. 20 bin TL ödüllü Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü’nü ‘Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi’ projesiyle Boğaziçi Üniversitesi’nden Orhan Sönmez, Barış Evrim Demiröz ve Doruk Demirsar alırken, 5 bin TL ödüllü Network Sistemleri Airties Ödülü’nü kazanan isim ise ‘Online Elektronik Atık Bildirme Platformu’ projesiyle Marmara Üniversitesi’nden Serkan Dündar oldu.

 

 

Yenilikçi iş fikirleri hayata geçiriliyor

 

İşte Bu! Öğrenci Proje Yarışması’nda 30 bin TL ödüllün sahibi olan Ahmet Berat Dağlar, Barış Kara ve Uraz Yekeler Gurmendo Projesi’yle işletmelerin otomasyon uygulamalarına bakışını değiştirmeyi hedefliyor. Gurmendo Projesi’yle akıllı telefonlar ile kafe ve restoranlarda sipariş vermenin yeni ve sosyal bir yolunu sunan Gurmendo uygulaması, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca uygulama üzerinden verilen siparişlerin sosyal medya üzerinden paylaşılmasıyla %10 oranında indirim sağlama temeliyle işletmenin de tercih edilirliğini arttırırken, operasyonel maliyetleri de azaltma imkanı sunuyor.

 

 

Yarışmada 20 bin TL ödüllü Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü’nün sahibi ‘Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi’ projesiyle Boğaziçi Üniversitesi’nden Orhan Sönmez, Barış Evrim Demiröz ve Doruk Demirsar oldu. Kullanıcı Davranış Tabanlı Tavsiye Sistemi dünyada son dönemde büyük gelişme gösteren e-ticaret sektöründe kullanıcıların davranışlarından, satın alma ihtimalleri daha yüksek olan ürünleri ve içerikleri tahmin etmeyi hedefliyor.

 

 

5 bin TL ödüllü Network Sistemleri Airties Ödülü’nü kazanan isim ise ‘Online Elektronik Atık Bildirme Platformu’ projesiyle Marmara Üniversitesi’nden Serkan Dündar oldu. Projeye göre tasarlanan internet sitesi aracılığıyla kurumsal ve bireysel kullanıcılar, e-atıklarını ilgili kategoriler üzerinden seçerek sisteme bildirecekler. Böylece e-atıklarının adreslerinden alınmasını sağlama imkanı yakalayacaklar.

 

 

Yarışmada iPro Teşvik Ödülü’nün sahibi de ‘Web Tabanlı 3D Baskı’ projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Mahmut Cihat Karaman oldu. 2500 TL ödüllü projede kullanıcılar “3B Yazdır” platformu sayesinde web üzerinden 3 boyutlu nesneler tasarlayabilecek, mevcut şablonlar üzerinde değişiklikler yapabilecek, bu tasarımlarının fiyatlandırmalarını anında öğrenebilecek ve bu tasarımlarını 3 boyutlu yazıcılardan anında yazdırabilecek.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]