Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aşırı Kilo ve Fıtık Kısır Döngüsünü Proloterapi Çözüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kilo nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olamayan hastalar ‘Proloterapi’ yöntemiyle hayat buluyor. Hasarlı bölgede oluşturulan mikropsuz iltihap ile dokuları canlandıran “Proloterapi” yöntemi ile hastalar sağlığına kavuşuyor.
Aşırı kilo nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olamayan, kilo vermek için yapması gereken egzersizi ise ağrı yüzünden yapamayan hastaların girdiği kısır döngüye “Proloterapi” son veriyor. Ameliyat noktasına gelmiş bel fıtığı hastaları bir de aşırı kiloluysa, tedavi süreci adeta bir kabusa dönüyor. Ameliyat olması için kilo vermesi gereken hasta, ağrı nedeniyle hareket edemez hale gelirken, diyetle kilo vermeye çalıştığı birkaç ay içerisinde ilerleyen fıtık hastayı uzun süre yatağa bağlıyor. Hasarlı bölgede oluşturulan mikropsuz iltihap ile dokuları canlandıran “Proloterapi” yöntemi, aşırı kilolu hastalarda, fıtığın kaynağına inerek hastayı ayağa kaldırıyor.
Proloterapiyi Türkiye’de ilk kez uygulayan ve yaygınlaşmasını sağlayan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz, dokuları canlandıran tedavi yöntemi Proloterapi ile fıtığa neden olan hasarlı bölgenin kalıcı olarak tedavi edilebildiğini söyledi.
Uzm. Dr. İlker Solmaz, aşırı kilolu hastaların tedavilerinin diğer hasta gruplarına göre daha zor ve sıkıntılı olduğunu belirterek, “Beldeki rahatsızlıktan dolayı hareket güçlüğü yaşayan bu hastalar için hareket edebilmek neredeyse imkansızdır. Bu nedenle de ameliyata hazırlık sürecinde vermeleri gereken kiloları egzersiz yapamadıkları için çok daha uzun sürede ancak diyetle vermeleri gerekiyor, bu da tedavinin geciktirilmesi ve hastalığın ilerlemesi anlamına geliyor” dedi.
Proloterapi yöntemi ile ileri düzeydeki bel fıtığı rahatsızlıklarının ameliyata gerek kalmadan kalıcı olarak tedavi edilebildiğini vurgulayan İlker Solmaz, “Bu yöntemin kilo sorunu olan bel fıtığı hastaları içinde bir kurtarıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.
Bel fıtığı olan hastalarda ağrının giderilmesi için ağrı kesiciden, ameliyata kadar uzanan birçok yöntemin kullanıldığını anımsatan İlker Solmaz, ancak bu yöntemlerin ağrıyı yalnızca ertelediğine, nedeni ortadan kaldırılmadığı için de fıtığın tekrarlamasına neden olduğuna işaret etti.
Asıl hedefin fıtığa neden olan bağların tedavisi olduğunu dile getiren Dr. Solmaz, proloterapinin bel fıtığında kullanılışına ilişkin şu bilgileri verdi; “Proloterapi, yöntemi ile rahatsızlığın kaynağı olan bölgedeki eklem ve kas yapışma yerlerine, bağlara özel bir solüsyon enjekte edilerek orada mikropsuz iltihap oluşturulur. Oluşturulan mikropsuz iltihap sayesinde hasarlı bölge kısa zamanda tamir edici hücreler tarafından işgal edilir ve tamirci olan bu hücreler, iltihabı yok ederek o bölgede sağlam bir dokunun oluşmasını sağlar. Kilo sorunu nedeniyle ameliyat olamayan bel fıtığı hastalarında güvenle uygulanan Proloterapi yöntemi, ameliyatsız ve kalıcı bir tedavi yöntemidir.”

YAN ETKİSİ YOK
Dr. İlker Solmaz, yöntemin hemen hemen hiçbir yan etkisinin olmadığının altını çizerek, yöntemin uygulanmasında hekimin el becerisinin önemli olduğunu vurguladı. Solmaz, “Hekim seçilirken çok dikkat edilmelidir. Tecrübesiz ellerde yapılan tedaviler birçok komplikasyona neden olabiliyor. Bu yüzden Proloterapi yöntemi kesinlikle tecrübeli ve eğitimli ellerde, doğru ortamlarda uygulanmalıdır” uyarısını yaptı.

KİLO İSKELETİ DE BOZUYOR
Dr. İlker Solmaz, aşırı kilonun kas ve iskelet sistemini de bozarak, bu sistemlerin hastalıklarına da davetiye çıkardığına işaret ederek, “Aşırı kilo almamak için egzersiz yapmak ve beslenmeye dikkat etmek gerekir” dedi.

 


İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]