Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Her çocuğun nitelikli eğitime erişiminin sağlanması için bölgesel düzeyde girişim başlatıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Her çocuğun nitelikli eğitime erişiminin sağlanması için bölgesel düzeyde girişim başlatıldı

 

Okul dışında kalan milyonlarca çocuğun tekrar nitelikli eğitime erişiminin sağlanması için bugün 10’u Bakan düzeyinde olmak üzere 30 ülkenin temsilcilerine eylem çağrısı yapıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ve UNICEF işbirliğinde düzenlenen “Her çocuğun nitelikli eğitime erişiminin sağlanması” konulu bölge konferansında gerçekleştirilen “Eğitimde Hakkaniyet, Şimdi!” adlı eylem çağrısı ile Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya, Kafkasya ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesindeki devletler, istisnasız her çocuğa yönelik eğitim reformlarını hızlandırmaları için harekete geçmeye çağrıldı.

 

Bakanlar düzeyinde gerçekleşen bölgesel eğitim konferansının açılış konuşmasında Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Binyıl Kalkınma Hedeflerinin ikincisi olan ‘Herkes İçin Evrensel Temel Eğitimi Sağlamak’ hedefini gerçekleştirmek için son tarih olan 2015 yılına hızla yaklaşıyoruz. Bizler de çocuklarımızın ve hayata hazırlayacağımız gençlerimizin yüksek yararına hizmet edecek adımlarımızı hızlandırmalıyız. Amacımıza ulaşmak için ihtiyacımız olan iki husustan biri üst düzey siyasi irade, diğeri ise doğru politikalardır.

 

2015 yılına kadar bölgenin tümünde kız ve erkek çocukların temel eğitimini eksiksiz olarak tamamlamasını sağladığımızda, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin üçüncüsü olan ‘Kadınların durumunu güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak’ amacına da katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

 

Bakan Avcı, eylem çağrısında ise, her çocuğun ve gencin nitelikli eğitim almasının gerekliliğini vurguladı. Bakan Avcı, “Bugün Avrupa’da ve çoğunlukla Orta Asya’da okul-öncesi eğitim çağındaki 1.6 milyon çocuk, temel eğitimin ve ortaöğretimin birinci kademesindeki 2.5 milyon çocuk ile ortaöğretim kademesindeki yaklaşık 12 milyon genç, okula gidememekte ve eğitim sisteminin dışında kalmaktadır. Bunlara ilaveten Orta ve Doğu Avrupa ile Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde birçoğu okula gidemeyen yaklaşık 5.1 milyon engelli çocuk bulunmaktadır” diye konuştu.

 

Okula giden her çocuğun, öğrenebiliyor olmasının bir diğer gereklilik olduğuna işaret eden Bakan Avcı, şöyle devam etti: “Eğitim kazanımlarının artırılması ve eğitimdeki hakkaniyetsizliklerin giderilmesi için herkese yönelik nitelikli ve yararlı eğitimin önemine vurgu yapılması gerekmektedir. Her gencin, 21. yüzyılın gereklerine ve kendi yaşamına uygun bilgi ve niteliklerle mezun olmasını sağlamak için, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya, Kafkasya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesindeki devletlerin eğitim sistemlerinin niteliğini arttırması şarttır.”

 

UNICEF Başkan Yardımcısı Yoka Brandt ise, “Yarının yetişkinleri bugünün okullarında yetişmektedir. Çocukların okuldan ve eğitim olanaklarından uzak kalması sorununa artık bir son vermeliyiz ve toplu bir şekilde eyleme geçmek için bugün en uygun zamandır. Bütün devletleri, uluslararası camiayı ve kamuoyunu yeni ortaklık modelleri, politikalar ve teknolojiler geliştirerek her çocuğun nitelikli eğitime erişimini arttırmak için cesur bir şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konferansın katılımcıları arasında çeşitli ülkelerin eğitim, sivil ve sosyal işler, finans ve sosyal güvenlik bakanları, bakan yardımcıları ve üst düzey yetkilileri ile uygulayıcılar, uzmanlar, parlamenterler, sivil toplum ve gençlik kuruluşlarının temsilcileri yer alıyor.

 

Konferans 13 Aralık Cuma günü sona erecek.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]