Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tomurcuk Vakfı Melekleri için “4 RENK” İle Esiyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’da Suluboya Rüzgarı

Tomurcuk Vakfı Melekleri için “4 RENK” İle Esiyor.

 

İstanbul Suluboya Topluluğu üyelerinden; Günsu Saraçoğlu, Hicran Alioğlu, Ercan Günay ve Koray Dağcı “4 RENK” isimli karma resim sergisi ile İstanbul’da suluboya rüzgarını estirmeye devam ediyorlar.

 

“4 RENK” Resim Sergisi’ n de yaklaşık 80 eserin yer alacağı sergi, 10 Aralık – 15 Aralık 2013 tarihlerinde Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’n de sanatseverlerin beğenisine sunuyorlar.

 

koray-dağcı-nar

Sergi kapsamında; sergi kataloglarının satışı ve sanatçıların kendi eserlerinden tasarlanan kartpostalların satışından elde edilecek gelir; zihinsel engelli çocuklara destek veren TOMURCUK VAKFI yararına bırakılacaktır.

 

Yaklaşık 80 eserin yer aldığı sergi; 10 Aralık 2013 Salı günü saat 18:00’da seçkin davetlilerin katılımı ile açılacaktır. Sergiyi, 15 Aralık Pazar gününe dek Maltepe’deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde izlemek mümkün.

 

Tomurcuk Vakfı Sanat Danışmanı/Eğitmeni Günsu Saraçoğlu’nun verdiği bilgiye göre; “4 RENK” Resim Sergisi Tomurcuk Vakıf’ı yararına yeni başlatılan bir projeye ev sahipliği ve öncülük yapacaktır.

 

Yerli ve Yabancı Ressamların eserlerinden tasarlanan kartpostal serisinin ilk dört örneği ile proje, “4 RENK” sergisinde sanatseverler ile buluşacak. Sanatçıların özel izinleri ile tasarlanan koleksiyon sergi sonrasında genişletilerek sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edilecektir.

 

Sergi kapsamında sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi kataloglarının ve kartpostalların satışından elde edilen gelir, TOMURCUK VAKFI’na bağışlanacak.

 

ercan-günay-galata-kulesi

 

Adres:  T.C. Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi

               Gülsuyu Mah. Nar Sok. E5 Yanyol (Gülsuyu Metro Durağı)

               Maltepe / İstanbul

Telefon: 0216. 589 36 00

 

Bilgi için:        Günsu Saraçoğlu / Sanat Danışmanı ve Resim Eğitmeni

Tel: (533) 248 66 48

e-posta: gunsu@gunsusaracoglu.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDİTÖRE NOT:

 

NEDEN “4 RENK”…?

4 farklı kimlik, 4 Farklı vizyon, 4 Farklı tarz….

Bir sergi projesi oluşumu için yola çıktığımızda; Kişisel ve resimlerimizdeki sanatsal çizgilerin farklılıklarından bir bütün oluşturan grup olduğumuzu düşündüğümüz için her birimiz bir rengi temsil etmeye karar verdik.

 

Günsu Saraçoğlu

Beyaz;
Asaleti, masumiyeti, temizliği, soğukkanlılığı, istikrarı ve devamlılığı ifade eder. Huzur ve güven verir. Düşünce gücünü arttırır. Aynı zamanda aydınlığın simgesidir. Bu rengi sevenler, çatışmadan uzak, farklı ve özgür bir dünyanın arayışı içinde olan insanlardır. Günsu Saraçoğlu; farklı düşünerek farklı uygulamaları sabırla işleyen, özgürlüğünü ve asaletini kabul ettirerek saygıyla ve samimiyetle iletişime geçen, huzur ve güven sağlayarak sosyalleşen, birleştirici olan, çevresini yeni fikirlerle aydınlatan, düşüncelerini sabırla ifade ederek, istikrarı önemseyen, istikrarlı olanlara değer veren, en iyi yapma adına araştıran, soruşturan, edindiği değerleri ruhunda eriterek sanatını gerçekleştiren bir ressamdır.

 

Ercan Günay

Mavi;
insan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi simgeler. sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder. sakin, düzenli, güvenilir, sadakat sahibi, barışçıl, romantik ve duygusal bir kişiliğe sahiptir maviyi sevenler… Ercan Günay; mavinin derinliğini yaşayan, düşüncesini sürekli zenginleştiren, bilginin peşinde olan, bilgece yaşayan, su gibi akıcı diliyle düşüncelerini paylaşan, su gibi şeffaflıkla duygularını yansıtan, sakinliğini hissettiren, samimiyetiyle güvenilir, barışı her ortamda yaşatan, kendini ararken suluboya ile karşılaşıp; kağıda hissiyatını çizerek, boyalarla felsefi zenginliğini aksettiren bir ressamdır.

 

Hicran Alioğlu (Azerbeycan)

Kırmızı;
Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı, hareketliliği, gençliği, mutluluğu ifade eder. Kırmızı sevenler, duyguları yoğun yaşayan kişilerdir. Hicran Alioğlu; kırmızıyı ruhunda hisseden, çocukları barışa, sevgiye yönelten, dinamizmini çevresine yayan, tiyatro yapan, şiirlerle şarkılarla çevresine neşe veren, mutlu olmayı bilen, mutlu etmeyi seven, yaratıcı duyguyla coşan, suluboya resmetmeyi gönlünün bir köşesinde bekleterek olgunlaştıran, kendisini kararlılıkla geliştiren, sanat duygusu yüce, özünden sanatçı, her an eser sunacak kadar enerjik bir ressamdır.

 

Koray Dağcı

Yeşil;
Doğanın ve huzurun rengidir. Rahatlatıcı, iç açıcı ve güven vericidir. Umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengidir. Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlardır. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli ve düzenlidirler. Koray Dağcı; sevgisini cömertçe paylaşan, samimiyetiyle çevresini rahatlatarak huzur veren, umudunu geleceğe sürekli taşıyan, güven duymayı ve duyulmayı ilişkilerinde esas alan, sanatsal üretimlerle doğa gibi yeniden canlanmayı bilen, yenileşerek yeni şeyler üreten, yaratıcılığını ruhunda yaşayan bir ressamdır.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]