Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin 2. Milli Savaş Gemisi “TCG Büyükada”, Büyükada’ya Demirledi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin 2. Milli Savaş Gemisi “TCG Büyükada”, Büyükada’ya Demirledi!

Türk Deniz Donanması’nın gururu “TCG Büyükada (F512)” adlı savaş gemisi, 19 Kasım Salı günü Büyükada ve Heybeliada açıklarında demirleyerek, kapılarını Adalılara açtı. Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında imal edilen ikinci gemi olan “TCG Büyükada”, inşa ve entegrasyonu Türk Deniz Kuvvetleri tarafından, tamamen milli imkanlarla, uluslararası ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri standartlarına uygun olarak yapıldı.

Aselsan, Havelsan, TÜBİTAK başta olmak üzere 40’dan fazla yerli firmanın ortak ürünü olan gemide kullanılan bin tonluk çelik yığını, elektronik sistemler ve tasarım sayesinde ‘Büyükada’ radarlara karşı görünmez hale getirildi. Ziyaret kapsamında TCG Büyükada Gemisi Komutanı Dz. Bnb. Ali Tuna Baysal, Dz. Yzb. Mustafa Ağırbaş ve Kıdemli Astsubay Özcan Kara, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’yla bir araya geldi. Adalar Belediyesi’ne ziyarette bulunan komutanlar, Farsakoğlu’na Büyükada Savaş Gemisinin cam maketini hediye etti. Ardından Adalar Kaymakam’ı Ahmet Arabacı ve Heybeliada Deniz Lisesi Komutanı Murat Şirazi’nin de katılımıyla gemiyi gezen Farsakoğlu, savaş gemisi ile ilgili sunuma izledi.

Ziyaretçi defterini imzalayan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Büyükada gemisini görüp gururlanmamak elde değil. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ diyerek barışın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Barışın devamlılığının sağlanması, askeri olarak da güçlü olmayı gerektirir. Denizden gelebilecek her türlü tehditi caydırmak amacıyla yapılan bu geminin Türk milletine başarıyla hizmet edeceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Ayrıca “Heybeliada” ve “Büyükada” gemilerinin denize indirilmesinin ardından, yapılacak diğer korvet sınıfı gemilere de “Kınalıada”, “Burgazada” ve “Sedefadası” isimlerinin verilecek olması, bizleri adalılar olarak ayrıca mutlu etti.” dedi. TCG Büyükada (F512) gemisinin teknik özellikleri:

Geminin boyu 99. 5 metre, su hattı boyu 90.4 metre olarak inşa edildi. Genişliği 14.4 metre olan gemide 29 knot hız yapabilecek tahrik sistemi bulunuyor. 10 ton ağırlığında bir helikopterin büyük servis, iniş ve kalkış hareketlerini yapabileceği bir pisti de barındıran gemide aynı anda 108 kişilik personel çalışabiliyor. Gemi, beş deniz durumuna kadar (denizdeki havanın durumu) kısıtsız şekilde hareket kabiliyeti taşırken, bu durumun üzerindeki hava koşullarında kısıtlı hareket potansiyeline sahip bulunuyor.

İçindeki personeli 10 gün boyunca desteksiz şekilde denizde taşıma kabiliyeti olan geminin tatlı su üretim sistemi de bulunuyor. Korvetin su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, asimetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevlerini yapabilme becerisi bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]