Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çevrecilere müjde! İşte içinde hayvan olmayan sirk!

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Türkiye’nin ilk hayvansız sirki “Türkiye Sirki” 3000 kişilik dev çadırıyla gösterilerine başlamaya hazırlanırken, tüm dünyaya “Biz tüm canlıların dostuyuz, hayvanları sahnede görmekten değil, kendi yaşam alanlarında görmekten hoşnut olanlarız” mesajını vererek hayvan ve doğa dostlarının kalplerini feth ettiler.

Adapazarı’nda 22 Kasım’da kapılarını “Komedya” isimli profesyonel sirk gösterisiyle açacak olan dev sirk, bünyesinde hayvan gösterisine yer vermeyerek hem Türkiye’ye hem de dünya en büyük çevreci mesajını vermiş oldu.

Türkiye Sirki ekibinin, sirkte yaşayan hayvanların yaşadığı ortamları ve durumlarını anlatan açıklamaları ise hayvanseverleri derinden yaralayacak cinsten.

“Olması gereken yerde!” 

“Her hafta başka bir yerde, uzun ve zorlu yolculuk, değişen iklimlerde dengesiz beslenme, gibi daha birçoğunu sayabileceğimiz olumsuz koşullar da yaşatılmaya çalışan, doğasından koparılan canlılar, olması gereken yerde değiller.”

Ulaş Cankurt -Genel Sanat Yönetmeni

 

“Onları fark edin”

“Sirk gösterilerinde izlediğimiz vahşi doğada bulunması gereken hayvanların üzerilerinde rengârenk parıltılı kumaş kostümlerle bazen demir parmaklıklarla çevrilmiş bir sahne içinde doğasına kavuşabileceği günlerin özlemi içinde, türlerinden farklı hareketleri yaparak fark edilmeyi beklerler. Lütfen onları fark edin!”

Murat Börekçi – Genel Koordinatör

 

“Ünlü olmak onların umurlarında mı sanıyorsunuz.”

“TV’lere çıkmak milyonların sevgisini kazanmak, vay be dedirtmek hayvanların umurlarında değil. Susuzlukla terbiye edilmeye çalışılan o canlar, yüreklerini bir yudum su ile serinletirken aslında ödül diye verilen mama kırıntılarını beklerler, sizin alkışlarınızı değil… Üstelik kırıntılar daha kursaklarına inmeden kapatılırlar kafeslerine. Ünlü olmak onların umurlarında mı sanıyorsunuz?”

Emrah Dolu – Ses ve Işık Koordinatörü

 

 

“Onların istediği alkışlarınız değil!”

“Kimi alkışlıyorsunuz bir düşünün! Ne ile eğlendiğinizin farkında mısınız? Çocuklarınızla kimi ve neyi alkışlıyorsunuz bir düşünün! Zor koşullar, işkence, hapis hayatı, mutsuz son… Alkışladığınız bunlar sa, onların istediği alkışlarınız değil…”

Mert Can Hanaylı – Sahne Koordinatörü

 

Daha önce büyük salonlarda gösteri yaparken de hayvan kullanmayan Türkiye Sirk’i, 3000 kişilik yeni çadırında da bu uygulamaya devam etme kararı aldı.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Uluslararası Türkiye Sirki Genel Müdürü Melike Bulu Cankurt,

“Hayvansız da sirk olurmuş!”

“Dev çadırımızdan önce büyük salonlarda yaptığımız gösterilerde de hayvanları kullanmamış olmamız hayvanseverlerin takdirlerini topladı. Gösterilerimizi izleyenler “hayvansız da sirk olurmuş” diyerek bu kararımıza destek oldular. Diğer sirklerin de 16. yüzyılın başlarında başlayan sirk kültürü kavramını artık bırakmalarını diliyorum.

Küçük bir çocukken sirk sahnesinde ilk kez gördüğüm kaplanı sivri bir demir çubuk ile dürtükleyen adamı unutamıyorum. Babam ile birlikte gitmiştim patlamış mısırın ağır yağ kokusundan mı yoksa izlediğim o son gösterideki vahşetten dolayımı bilemiyorum midem bulanmıştı. Çocukluk hayallerimde kurduğum sirkte hayvanlar ve onlara yapılan eziyet yoktu ve ben Türkiye Sirki ile bu hayallerimi gerçekleştirmeyi başardım” dedi.

Sihirbazlar, palyaçolar, akrobatlar, jonglörler, tel cambazları, lastik kızlar ile hava gösterilerinde sürpriz sanatçıların yer aldığı ve yaklaşık bir buçuk saat süren eğlence ve heyecan fırtınasını dev sirk kapılarını 22 Kasım’da Adapazarı’nda açıyor. 3000 kişilik ısıtmalı dev sirk çadırı sekiz tır ile taşınabilirken ses ve ışık sistemi, sanatçı ekipmanlarına üç kamyon lojistik destek veriyor.

 

Türkiye Sirki tarafından hazırlanan “Komedya” isimli profesyonel sirk gösterisi Adapazarı Kipa Outlet AVM de 22 Kasım 01 Aralık tarihleri arasında izleyenleri ile buluşacak.

Cuma günü 19.00 da tek seans, Cumartesi ve Pazar günleri ise 13.00-16.00-19.00 da üç seans olarak

gerçekleşecek olan gösterinin biletleri gösteri gününden bir gün önce çadır alanı önündeki gişeden temin edilebilecek.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]