MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Belediye, Flaş, Politika, Toplum » Ataşehir Belediyesi’ne Ataşehirli Engelli Meclis Üyesi Aday Adayı

Ataşehir Belediyesi’ne Ataşehirli Engelli Meclis Üyesi Aday Adayı



İlçenin En eski ve İlk Engelliler Derneği Kurucusu Olan Eğitimci Birol EKŞİ Engelli Meclis Üyesi Aday Adayı Oldu.
Kadıköy (Erengazi)Sakatlar Derneği kurucusu ve ilçe olduktan sonra Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği  kuran ilçenin ilk Engelli ve Aileleri derneği ile hizmetleri faaliyetleri ile ön planda olan  Birol EKŞİ  Engelliler kontejanından CHP Meclis Üyesi Aday Adaylığı için 18 yıldır görev yaptığı  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Emekliliğini verdi.

 Birol EKŞİ Kimdir;  Çankırılı bir ailenin üç çocuğundan en küçüğü olarak  1972 yılında Üsküdar da dünyaya geldi. Küçük yaşta çocuk felci geçirerek hayatını engelli olarak sürdürdü, ilköğretim lise öğrenimini  istanbul’ da bitirdi, 1991 yılında Ayşe EKŞİ ile hayatı birleştirerek, üç çocuk babası oldu. 1994 Yılında Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken 1994 yılında MEB ‘in açtığı sınavlarda Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne engelli personel olarak başladı.
1998 yılında engelli arkadaşı Nevzat AĞBULUT ‘un tavsiyesi ve yönlendirmesi ile TSD Kadıköy Şubesi ile tanıştı. 2003 yılına kadar aktif gönüllü üye olarak görev yaptı. Aynı zamanda İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür Vakfı’nda gönüllü üye Çankırılılar Platformu’nda Engelliler Meclis Başkanı  halen Ataşehir Çankırılılar Derneği Genel Sekreterliği görevini sürdürmektedir.
İlçenin İlk Engelliler Derneğini Kurdu, 2003 yılına gelindiğinde 7 kurucu ve 11 arkadaşı  ve gönül dostlarımız diye ifade ettikleri  Eski Milli Eğitim Müdürü Zeki GÜRSÜL E. İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürü  Ömer BALIBEY İstanbul Milletvekilleri Sayın Gürsoy EROL  Sayın Gürseren TOPUZ  Sayın Nimet ÇUBUKÇU Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Selami ÖZTÜRK E. Başkan Yardımcısı Gürsel TEKİN  ‘inin  destekleri ve  Katkıları ile Anadolu Yakası E5 üstünde bölgemize Kadıköy (Erengazi) Sakatlar Derneği kurarak 7 mahallede ikamet eden engelli bireylere ailelerine ve okuyan öğrencilerinin hizmetinde çalıştı. Milli Eğitimci kimliği ile en büyük destekçileri o günlerde Kadıköy İlçe Millli Eğitim Müdürlüğü Müdür Şube Müdürleri ile personel arkadaşlarından aldı. Bölgede “Eğitimde Engel Yoktur ” “Gelin Engelleri Birlikte Aşalım” sloganları ile farkındalık yaratmış, Başta Kadıköy Kaymakamlığı ve Kadıköy Belediyesi ile Valiliğinin her türlü imkanlarını ikili sıcak ilişkilerle engelli ve ailelerine sunmuştur.Çevresinde sevilen bir başkan olarak esnaf ve hayırseverlerin güvenini kazanarak “Gönül Dostumuz” ünvanıyla her kesimden derneğine  katılım yapmalarını sağlamıştır.  Başta “eğitim,sağlık,Mesleki kurslar,Rahabilitasyon  Eğitimi,Halk Eğitim,Mesleki Eğitim Kültür Sanat ” alanlarında farklı bir başarıya imza atarak üyelerinin günlük yaşamdaki öz güvenlerinin artmasında gayreti ve çabası olmuştur.
Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneğinde başarılı çalışmalarına devam dedi.
2008 yılında yapılan düzenlemeler sonucunda bölgemizin ilçe olmasıyla Dernek tüzüğündeki değişikliği ile ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ adını alarak hizmet yolculuğuna devam dedi.Birol EKŞİ ve Yönetim Kurulu Arkadaşları başarılı hizmet yolculuğunda yıl 2008  e gelindiğinde bölgeleri ilçe olmuş ama Erengazi adı verilmemiz ATA mızın adıyla ATAŞEHİR adını alınınca tüzük değişikliği yapılmış ve ATAŞEHİR olarak faaliyetlere devam denilmişti.
Bu Hizmet yolunda Gönüllere yeni Gönül Dostları eklenmişti.
Yeni Gönül dostlarından biri BATTAL İLGEZDİ  oldu.
2008 seçimleri çalışmalarında derneklerine gelen misafir aday ,gönül dostları oldu. Çankırılılar Yaren Gecesinde ve Derneklerinde ağırlatıkları Belediye Başkan adayı Battal İLGEZDİ ile Gönül Dostlukları  devam etmiş.Ataşehir Mimarisi ve Ataşehir Sevdalısı başarılı halk adamı Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İLGEZDİ’nin seçimlerde Başkanlık görevini göğüslenmesi ile Ataşehirli Engelli bireylerin yıldızı parlamış oldu.Kastelli İş Merkezinde tüm engellilerin ve ailelerinin birlik beraberlik içinde oldukları dernek yeri kiralanmış  ve derneği her türlü giderleri Belediye Başkanı tarafından karşılanmaya başlanmış ve engelliler için yapılan ve yapılması planlanan her türlü faaliyetler hizmetler Ataşehir Belediyesi tarafından tam destek ve katkı olarak verilerek en üst başarıya ulaşması ile Ataşehir’in halkının gönüllerinde taht kuran Battal İLGEZDİ Ataşehir Sevdalısı Engelliler Gönül Dostu olarak günümüze kadar gelinmiştir.
TSD KADIKÖY ŞUBESİ  Başarılı başkan Birol EKŞİ başarı çizgisini en üst seviyelere taşırken Dernekçiliği ve faaliyet yapmayı engellilere hizmet aşkını aşılayan TSD Genel Başkanları Şükrü BOYRAZ abisi nin desteği ile 27 Ocak 2012 tarihinde yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Kadıköy Şubesi ne Başkan seçilmiş, Genel BaşkanlarıŞükrü BOYRAZ  ile birlikte Belediye Başkanları Battal İLGEZDİ katkıları ile İşadamı  Sayın Ali AĞAOĞLU ‘ndan Engellilerin hizmetine Engelli Taşıma Aracı hibe yapılmıştır. Yine Ataşehir Belediyesi tarafından Engellilere yer tahsisi yapılmıştır.
Birol EKŞİ seçildiği TSD Kadıköy Şube Başkanlığı görevinden Genel Başkanları Sayın Şükrü BOYRAZ ‘ın uygun görüşleri ve desteği ile Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Engelli Kadrosundan Cumhuriyet Halk Partisi sarflarından aday adayı olacağından istifa ederek , kurucusu olduğu Ataşehir Engelliler Derneği Genel Merkezi’nin başına geçmiştir. 18 Yıl Milli Eğitim Hizmet süresinden sonra kısa süre önce emekliliğini isteyen Başkan Birol EKŞİ Ataşehir CHP İlçe Başkanlığına başvurusunu gerçekleştirmiştir.

 

📆 14 Kasım 2013 Perşembe 10:14   ·   💬 0 yorum   ·   ⎙ Yazdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

ANKET

Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.

BAĞLANTILAR