Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘Aşk, Entrika, Güç Ve Zehir’

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzünün en sinsi silahı olarak bilinen zehire kurban gidenler için kurulan tuzaklar ilk kez kaleme alındı. Gazeteci-Yazar Fatih Polat’ın son çalışması ‘Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’ adlı kitapta bugüne kadar bilinmeyen, perde arkasında gizlenen oyunlar gün ışığına çıkartıldı.
Zehirlenen liderlere nasıl tuzaklar kuruldu, hangi zehir kime, nasıl verildi, aşkı için başkasını zehirlemekten korkmayanlar ve daha pek çok faili meçhul olarak bilinen olaylar belgeleriyle ortaya konuldu.
“CIA’DEN GELEN GİZEMLİ MEKTUP: TÜRKEŞ ÖLDÜRÜLDÜ”
1997 yılında hayatını ansızın kaybeden Alparslan Türkeş’in zehirlendiği ve ölümünün arkasında kimler olduğu Fatih Polat’ın kitabında yer buldu. Kitapta Türkeş’in vefatından hemen önce Almanya’da check-up yaptırdığı ve hiçbir olumsuz duruma rastlanmadığı belirtiliyor. Ancak Türkeş Almanya’dan döndükten sonra bir işadamının kızının nişan töreninden çıkar çıkmaz rahatsızlandığı ve makam aracında hayatını kaybettiği detaylı bir şekilde anlatılıyor. Türkeş’in vefatından sonra ABD’den gelen 37 sayfalık gizemli mektupla olayın perde arkasındaki karanlık ilişkiler ve bu ilişkilerin sonucu olan zehirli suikast aydınlığa kavuşuyor. Mektupta Alparslan Türkeş’in CIA tarafından, potasyum maddesi kullanılarak zehirlendiği ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in de bu olaydan haberdar olduğu yer alan bilgiler arasında.
“BÜLENT VE RAHŞAN ECEVİT’İ ZEHİRLEDİLER”
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit’in de zehirlendiği ancak bunun son anda fark edilerek yapılan müdahalelerle kurtarıldığı Fatih Polat’ın İlgi Kültür sanat Yayınevi’nden çıkan kitabın da ilk kez açıklanıyor. 4 Mayıs 2002’de rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Bülent Ecevit’in sağlığına kavuşamamasının gerekçeleri ayrıntılı bir şekilde anlatılırken kamuoyuna yansıyan olayların aslında bir kurgu olduğu belirtiliyor. Rahşan Ecevit’in aynı dönemde eşine refakat ettiği medyadaki haberlerde yer alırken aslında Rahşan Ecevit’in de ağır hasta olduğu, zehirlendiği açıklanıyor. Yazar Fatih Polat, Rahşan Ecevit’in o dönemde Bülent Ecevit’ten daha ağır hasta olduğunu kitabında ifade ediyor. Rahşan Ecevit’in Mehmet Haberal’ın başında olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına bir türlü kavuşmadığı gizlice Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne götürüldüğü ve orada tedavi edildiği de kitap da yer alan özel bilgiler arasında. Rahşan Ecevit’le bizzat görüşerek bu bilgileri alan Yazar Polat, Ecevit’le ilgili bilinmeyen pek çok detayı da ilk kez kaleme aldı.
Kamuoyunda en çok konuşulan ve zehirlendiği yönünde pek çok iddia ortaya atılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olayının bilinmeyen gerçekleri de Fatih Polat’ın son kitabında yerini aldı. Kitapta Özal’a kurulan tuzaklar zincirinde kimlerin olduğu, hangi zehirin Özal’a nasıl verildiği tanıkların ifadelerine dayanılarak ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
SAİD NURSİ’YE ZEHİRLİ TUZAK
Bediüzzaman Said Nursi de zehirli suikastlara maruz kalan önemli isimlerden biri. Gerek sürgün hayatı yaşadığı Afyon’un Emirdağ ilçesinde gerekse de cezaevinde kaldığı dönemde zehirlenmek istenen Said Nursi’nin bu suikastlerden nasıl kurtulduğu ve onu öldürmek isteyenlerin isimler Fatih Polat’ın kitabında veriliyor.
Fatih Polat’ın yaklaşık 5 yıl süren araştırmaları ile ortaya çıkan ‘Aşk, Entrika, Güç ve Zehir’ adlı kitapta tarihin tozlu raflarında kalmış pek çok gizemli olay da aydınlığa kavuşuyor. Osmanlı’da zehirlenerek öldürülen padişahlar ve taht varisleri, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) zehirlenmesi, Sokrates’in baldıran zehirini içerek hayatına son vermesi ve son nefesinde söylediği çok ilginç sırlar, Napolyon’un ölümünün üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen saç tellerinde çıkan zehir, Stalin’in öldürülmesi, ABD Başkanlarına kurulan zehirli tuzaklar ve suikast girişimleri gibi daha pek çok olay da ayrıntılı bir şekilde kaleme alınmış. Kitapta aşkın büyülü havasına kapılarak zehirli suikastler düzenleyenlerin planları ve yaptıkları da kaleme alınmış.
Fatih Polat kitabında istihbarat örgütlerinin zehirli suikastleri nasıl işlediğini de anlatıyor. MOSSAD, CIA ve KGB’nin düşmanlarını ortadan kaldırmak için yaptıkları planlar, bu planları nasıl hayata geçirdikleri ve bu istihbaratçıların kurbanı olanların maruz kaldıkları acımasız tuzaklar da konu ediliyor.
İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]