Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Savaş Ay’ın vasiyeti herkesi ağlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

 
 Usta gazeteci için CRR’de tören düzenlendi 
 Törende gazeteci dostaları ve mesai arkadaşları Savaş Ay için gözyaşı döktü

Usta gazeteci Savaş Ay için, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi. Törende Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine “Ninni” şarkısını söyleyen kız kardeşi Işıl Ay, herkesi ağlattı.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay’ın cenazesi, Sabah Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na getirildi. Burada düzenlenen tören Savaş Ay’ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından dostları Savaş Ay’ı anlattı.
Törenin sunuculuğunu yapan Okan Bayülgen, “Her an yerinden kalkıp ‘bunu mu yaptın’ diyebilir. Ne yapsak az çünkü. Gelin bunu hep beraber 40. yıl onurlandırması gibi düşünün. Çünkü ölüm karşısında aciz, çaresiz, asık suratlı insanlar olarak etrafında toplanmış, zannımızca onu uğurlamaya çalışıyoruz. Bugün burada uğurladığımız adamın hikayesi, vazgeçmeyen adamın hikayesidir. Herhalde gençliğinden ölümüne kadar onun hayatının bir kısa günü, birçoğumuz için maceranın ta kendisidir. Daha dolu dolu yaşayan bir adam görmedim” dedi.
Savaş Ay’ın, hüznün içine neşe katmayı her zaman bilen bir insan olduğunu anlatan Zülfü Livaneli ise, “Konuşmak çok zor Savaş’ım burada yatarken. Yani benim dilimde yiğidim, aslanım burada yatarken konuşmak çok zor. Fakat bu konuşmayı devam ettirmem ya da başka bir tonda yapabilmem için bana gücü yine Savaş veriyor. Çünkü yıllardır tanıdığım Savaş Ay hüznün içine neşe katmayı her zaman bilen bir insandı. Çok zor günlerinde de gördüm, benim zor günlerimde de gördüm. Her zaman ‘aldırma, bu da geçer’ bir tavrı vardı” diye konuştu.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Savaş Ay’ın büyük bir devrimci olduğunu ifade ederek, “2 sene önce anneciği hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi de Savaş ağabeyi büyük bir yolculuğa uğurluyoruz. Ahde vefanın olduğunu, dostluğun olduğunu bir kez daha bu salonu doldurarak gösterdiniz. Savaş ağabey hepimizin örnek alması gereken bir kişilik. Mesleğine bu kadar bağlı, mesleğini bu kadar sevene, neredeyse gece yatarken bile makinesini yanından ayırt etmeyen bir insandı. Savaş ağabey gerçekten büyük bir devrimciydi. Yaptığına inanırdı ve inandığını yapardı” şeklinde konuştu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “Savaş ağabeyi son 10 yılda yakından tanıma fırsatı buldum. Bugün buraya derin bir acı içerisinde geldim. Çok sevdiğimiz, yakın bulduğumuz bir ağabeyimizdi” dedi.
Törende sahneye çıkan Savaş Ay’ın kız kardeşi Işıl Ay ise herkesi duygulandırdı. Işıl Ay, “Sizlerin Savaş ağabeyiydi. Hastane odasında bir gün karşılıklı otururken bana bir vasiyeti oldu. Çocuklar bana sordu ‘vasiyeti var mıydı’ diye. O vasiyeti ben herkesin huzurunda söylemek istedim. Ninni şarkısını çok severdi. Annemin o ninnileriyle büyüdük. ‘Lütfen mezarımın başında bu şarkıyı bana mırıldanır mısın?’ dedi. Şimdi elimden geldiği kadar bu şarkıyı mırıldanacağım size ve ağabeyime” dedi. Işıl Ay daha sonra Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine Ninni şarkısını seslendirdi. Bunun üzerine salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı. Şarkının ardından konuşmasını sürdüren Işıl Ay, “Bana her zaman ‘Hocasın, şarkılar okuyorsun ama hiç şiir yazmıyorsun’ derdi. Bir gün ona bu şiiri yazacağım hiç aklıma gelmezdi” dedi. Işın Ay daha sonra “Babayarım” diye başlayan şiiri okudu.
Usta gazeteci Halit Kıvanç ise Savaş Ay ile olan anılarını anlattıktan sonra, “O kadar güzel şeyler yaptı ki onları hatırlayarak mutluluğumuzu sürdüreceğiz. Nur içinde yatsın benim Barış Güneş’im” dedi.
Boynunda taşıdığı babasının fotoğraf makinesiyle sahneye çıkan Ulaş Can Ay ise, A Takımı ekibini sahneye davet etti. Sahneye gelen A Takımı ekibi gözyaşlarını tutamadı. İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]