Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Dünya Enerji Verimliliği Ve İklim Sorunları Kadıköy’de Konuşulacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrupa Birliği  Üyesi Belediye Başkanlarının  Sürdürülebilir Enerji  Verimliliği  Toplantısı Ve Üst Düzey Belediye Başkanları Forumu

14-15 Kasım Tarihlerinde Kadıköy’de

Dünya Enerji Verimliliği Ve İklim Sorunları Kadıköy’de Konuşulacak

 

Kadıköy Belediyesi, 5100 üyesi bulunan, iklim değişimleri ve enerji verimliliği konularında çalışmalar yapan AB üyesi belediye başkanlarının kurduğu Covenant of Mayors’un, en önemli toplantılarından biri olan Avrupa Komşu Ülkeler Bölgesi ve Orta Asya için Değişim toplantısına ev sahipliği yapacak.

Avrupa Komisyonu tarafından iklim değişimlerini azaltmada en önemli görevin yerel yönetimlere düştüğü fikrinden yola çıkılarak 2009 yılında kurulan Belediye Başkanları Sözleşmesi Covenant of Mayors’a,  belediyeler ancak 2020 yılına kadar kendi bölgesinde atmosfere salınan karbondioksit emisyonunu azaltma hedefini belirlemesiyle kabul ediliyorlar.

2020 yılına kadar, Kadıköy’deki atmosfere salınan karbondioksit emisyonunu azaltma hedeflerini belirleyerek, sözleşmeyi imzalayan Kadıköy Belediyesi, henüz bir yıllık yeni üye olmasına rağmen, AB Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin (Covenant of Mayors,) Üst Düzey katılımlı Avrupa Komşuluk Bölgesi ve Orta Asya için Değişim Vektörü, adını taşıyan uluslar arası toplantısını buluşma noktası oldu.

Üye ülkelerden 32 Belediye Başkanı, 19 Belediye Başkan Yardımcısı ile enerji konularında uzman yerel yönetim temsilcilerinin katılacağı 200 kişilik uluslar arası toplantı, 14-15 Kasım tarihlerinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde  gerçekleşecek.

Doğu-Güney Forumu, Avrupa Komşu Ülkeler Bölgesi ve Orta Asya için Değişim Vektörü adını taşıyan toplantılarda, enerji ve iklim sorunları, enerji verimliliği, enerji kaynaklarının yönetilmesi, yerel yönetimlerin enerji tasarruf politikaları gibi konular ele alınacak.

Açılış Konuşmalarını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın yapacağı Kadıköy Buluşması’nın en büyük önemi ise Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin, Türkiye’nin coğrafi konumundan da yararlanarak, Orta Asya ve Avrupa ülkelerine yayılması için Kadıköy’ün köprü görevini üstlenmesi. Bu toplantılar ile iklim değişikliği ve enerji verimliliği çalışmaları sadece Avrupa ülkelerinde kalmayıp, Orta Asya ülkelerine de yayılması hedefi gerçekleştirilmiş olacak.

AB Komisyonu Komşuluk Direktörü Micheal Ü.Köhler’ in moderatörlüğünde   gerçekleştirilecek toplantılar da belediye başkanları, enerji bakanları ve enerji konularında yetkili yerel yöneticiler, iklim değişimleri, enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji kaynakları konularında kendi ülkesindeki proje ve tecrübelerini de paylaşacaklar.

 

BASIN TOPLANTISI ve AİLE FOTOĞRAFI

Uluslar arası toplantıda buluşacak olan Belediye Başkanları, enerji verimliliği uzmanları ve yerel yönetim temsilcileri, toplantın ilk günü olan 14 Kasım 2013 tarihinde saat 12.20 de büyük Aile Fotoğrafı çektirip, ardından saat 12.30 da Basın toplantısı yapacaklar. Gerard Magnin ’in moderatörlüğündeki toplantıya, Avrupa Komisyonu Komşuluk Direktörü Michael A.Köhler,Fas Sale Belediye Başkanı Nourdine Lazrek, Moldova Kişinev Belediye Başkanı Dorin Chirtoaca, Akdeniz için Birlik Enerji Genel Sekreter Yardımcısı Teresa Ribeiro ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk katılacak.

 

Basın mensupları tüm programa katılmaya davetlidirler.

Katılacak olan basın mensuplarının on-line kayıtlarını yaptırmalarını rica ederiz

Login: e mail adresiniz

Password: istanbul2013

Röportaj için ; southeastforum@eumayors.euadresine email atabilir veya forum koordinatörü Miriam Eisermann’ı +33 381 65 36 82 telefondan arayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için belediye başkanları sözleşmesi (covenant of mayors) resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.eumayors.eu

 

TARİH:14-15 KASIM 2013

BASIN TOPLANTISI:14 Kasım Perşembe saat 12.20

YER:Kozyatağı Kültür Merkezi (KOZZY)Bayar Cad. Buket Sk. No: 20 Kadıköy

İrtibat: Arife AVCU 0533 764 04 57

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]