Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Norveç Kralı, Ayasofya ve Sultanahmet’e Hayran Kaldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kraliçe, Cami Ziyaretinde Başını Örttü

Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti. Cami ziyareti sırasında Kraliçe Sonja’nın başını örttüğü görüldü. 
Cumhurbaşkanı Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja, İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdi. İlk olarak Ayasofya’ya giren Kral 5. Harald ve eşi Sonja, uzun süre Ayasofya’nın içinde dolaştı. Basın mensuplarının içeriye alınmadığı Ayasofya ziyareti yaklaşık 45 dakika sürdü.
Ayasofya Müzesi’nden çıkan Kral 5. Harald ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı Sultanahmet Camii oldu. Sultanahmet Camii’ni önce dışarıdan uzun bir süre izleyen Kral 5. Harald ve eşi Sonja, bir süre daha avluda gezdikten sonra içeriye girdi. Cami görevlileri Kral 5. Harald’ı kapıda karşılayarak içeriye davet etti. Harald cami kapısına yaklaşır yaklaşmaz korumalarının yardımı ile ayakkabısını çıkartarak terlik giydi. Bu sırada eşi Sonja da boynundaki şalla başını örterek içeriye girdi. Yaklaşık yarım saat Sultanahmet Camii’nin içinde kalan Kral 5. Harald ve eşi Sonja, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin ihtişamlı görüntüsüne adeta hayran kaldı.
İstanbul’da bulunan Norveçli Gümüş Çocuklar Erkek Korosu, ziyaretin ardından dışarıya çıkan Kral 5. Harald ve eşine şarkı söyledi. Kral ve kraliçe koronun şarkısını önce durarak dinledi ardından alkışlayarak teşekkür etti. Çocuklarla bir süre sohbet eden Kral 5. Harald daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ayasofya ve Sultanahmet’e hayran kalan Kral 5’inci Harald, “Türkiye’de çok fazla etkileyici şeyler var. Bugün benim için çok ilginç bir gündü. Ayrıca iş adamlarının katıldığı bir seminerde düzenlendi. Türkiye Norveç ilişkileri bu ziyaretten sonra daha da iyi olacak. Daha öncede hep çok iyi ilişkilerimiz oldu. Ancak bu ziyaretle ilişkiler daha da artacak. 60 yıldır müttefikiz bundan sonrada iyi olacak” dedi.
Sanat tarihi okuduğunu belirten Kraliçe Sonja ise, “Buraları görmek harika. Ayasofya ve Sultanahmet camisini görmek çok güzel. Sizin tarihiniz bir hazinedir. Tarihiniz çok eksiye dayanıyor. Umarım buraları daha fazla görürüm. Ayasofya ve Sultanahmet camisine hayran kaldım. Bir daha gelip yine ziyaret etmek istiyorum” diye konuştu. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]