Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Boğaz’da Eşsiz Konser

Yayınlanma:
ABONE OL

Boğaz’da Eşsiz Konser: Okul Öncesi Eğitime Destek İçin

Unıcef’in İyi Niyet Elçileri İş Başında

Kandilli’nin doğal güzellikleriyle sarmalanmış, Piyer Loti ve Yahya Kemal gibi yazarların çok sevdiği buluşma yeri, Irak Kralı Faysal ve Fransız Prensesi Eugine gibi ünlüleri ağırlamış tarihi Kıbrıslı Yalısı bu kez UNICEF İyi Niyet Elçilerinin eşsiz konserine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın en büyük kemancılarından biri kabul edilen ve 1997 yılında UNICEF İyi Niyet Elçisi seçilen ilk klasik müzik sanatçısı olan Maxim Vengerov, ülkemizin klasik müzik dünyasına armağan ettiği büyük piyanistlerimizden, 2003 yılından bu yana UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak pek çok yardım konseri gerçekleştirmiş Gülsin Onay ile “Okul Öncesi Eğitim” projesi için İstanbul’da bir araya geliyor. Resital boyunca kendisine Piyanist Vag Papien’in eşlik edeçeği Maxim Vengerov, Piyanist Gülsin Onay’ın eşliği ile finali gerçekleştirecek.

28 Ekim Pazartesi saat 20.00’de gerçekleşeçek konser sınırlı sayıda davetliyle gerçekleştiriliyor. Konserin bilet satışından elde edilen gelirin tümü UNICEF Türkiye’nin yurt çapında gerçekleştirdiği “Okul Öncesi Eğitim” projesinde kullanılacaktır.

İyi Niyet Elçisi Maxim Vengerov İstanbul’da anaokulunda sahne aldı

İSTANBUL, Türkiye, 28 Ekim 2013 – UNICEF İyi Niyet Elçisi, dünyaca ünlü kemancı ve orkestra şefi Maxim Vengerov Türkiye’de bulunduğu sırada “Ayda 25 TL ile Bir Çocuk Okul Öncesi Eğitimde” bağış kampanyasını desteklemek amacıyla Gülen Üstünel Anaokulunu ziyaret etti.

Kampanya, dezavantajlı çocukların okul öncesi eğitim ve gündüz bakım kurumlarına kayıt ve devamlarını ve çocuklarını bu kurumlara gönderen ailelerin sayısını artırmayı amaçlıyor. Uygulama 10 pilot ilde (Adana, Ağrı, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ve Van) sürerken farkındalık yaratma çalışmaları kamunun ve özel sektörün, sivil toplumun ve medyanın katılımıyla tüm ülkeyi kapsıyor.

Vengerov’un konuya ilişkin görüşleri şöyle: “Erken çocukluk, bir insanın yaşamında gelişim açısından en önemli dönemdir. Eğitim hizmetleriyle erken tanışılması, özellikle marjinal kesimlerden çocukların yaşamda başarılı olmaları açısından son derece yararlıdır. Maddi güçlükler nedeniyle kaliteli erken dönem çocuk eğitiminden yararlanamayan 12 bin çocuğa kampanya sayesinde eğitim olanakları tanınmış olmasını öğretmekten çok memnun oldum.”

Anaokulu ziyareti sırasında çocuklarla sohbet eden Vengerov, onların müzik ve UNICEF ile ilgili sorularını yanıtladı. Vengerov sunduğu kısa keman dinletisi çocuklar tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi.

Dünyanın en dinamik sanatçılarından biri olarak tanınan Maestro Maxim Vengerov dünyanın belli başlı tüm kentlerinde önde gelen orkestralarla birlikte kapalı gişe konserler vermiştir. Bu yetenekli kemancı ve şef 15 Temmuz 1997 tarihinde UNICEF’in klasik müzik alanındaki ilk İyi Niyet Elçisi olmuştur.

Vengerov Aralık 1997’de UNICEF adına yaptığı ilk resmi ziyaretinde Bosna-Hersek’e gitmiş, orada uygulanmakta olan UNICEF destekli sağlık ve su projelerini gözlemlemiştir. Bu ziyareti sırasında ayrıca Saraybosna civarındaki müzik okullarında çocuklar için ve çocuklarla birlikte müzik yapmıştır.

Vengerov Tayland, Uganda ve Güney Afrika dâhil birçok ülkede UNICEF’in çocuklarla ilgili çalışmalarına tanıklık etmiştir. ABD ve İngiltere’de UNICEF yararına konserler vermiş, Sırbistan, Kampala ve New York’ta çocuklarla birlikte müzik atölyelerine ve usta sınıflarına katılmıştır.

UNICEF İyi Niyet elçisi olarak görev yaptığı dönemde tüm dünyada yardım toplama ve tanıtım-savunu alanlarındaki çalışmalara büyük destek vermiş, çocuklara müziğiyle esin kaynağı olmuştur.

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]