Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Darüşşafaka 150. Yılında Bağışçıları ile Buluşacak

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka’ya gönül vermiş bağışçılarını, Darüşşafakalı öğrenci ve öğretmenlerle bir araya getiriyor.

Darüşşafaka Cemiyeti, 150 yıllık varlığını borçlu olduğu, kendisine güç veren bağışçılarına şükranlarını sunmak ve onları faaliyetleri hakkında bilgilendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Bağışçılar Günü etkinliğinin üçüncüsünü 24 Ekim 2013 Perşembe günü TİM Gösteri Merkezi Fettah Aytaç Salonu’nda gerçekleştirecek.

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 1921 yılında Darüşşafaka’ya yaptığı vasiyet bağışının anısına her yıl vasiyetnamenin düzenlenme tarihinde yapılan etkinlik, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimini, Darüşşafakalı öğrenci ve öğretmenleri, Darüşşafaka’ya gönül vermiş bağışçılarla bir araya getiriyor.

Darüşşafaka’nın tüm bağışçılarının davetli olduğu 3. Bağışçılar Günü, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın Cemiyet’in faaliyetleri hakkındaki bilgilendirme sunumuyla başlayacak ve Darüşşafakalı öğrencilerin gösterileriyle devam edecek. Ardından “Darüşşafaka Velilerini Arıyor” kampanyası kapsamında, bir öğrencinin bir yıllık eğitim gideri olan 10.000 TL ve üzeri bağışta bulunarak “Darüşşafaka Velisi” olan bağışçılara sertifikaları takdim edilecek.

Darüşşafaka’nın “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuna gönül verenlere, öğrencilerle bizzat  tanışma, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda onlara sunulan imkânlar hakkında detaylı bilgi alma, okuldaki akademik ve sosyal yaşamı gözlemleme fırsatı tanıyan etkinlik, bağışçıların Darüşşafaka yerleşkesi içinde bulunan spor salonu ve planetaryum gezileriyle sona erecek.

Darüşşafaka, 150 yıldır yaşamları eğitimle değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

Detaylı bilgi ve bağış yöntemleri için: www.darussafaka.org

 

 

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]