Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Belediyesi’nde 7 gün 24 saat hizmet dönemi

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi’nde ‘Akıllı Hizmet Dönemi’ başladı. Tuzlalılara daha hızlı ve bürokrasiden arındırılmış hizmet verebilmek için, AKOS(Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) projesi çerçevesinde Belediye Resepsiyon Servisi ve Çağrı Merkezi kuruldu. Proje kapsamında; vatandaşlar belediye hizmetleriyle ilgili yapabilecekleri her türlü işlemini, güler yüzlü ve konusunda uzman personel aracılığı ile çok daha hızlı ve tek elden yapabiliyor.

 

Tuzla Belediyesi, vatandaşlara belediye ile olan işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. AKOS(Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri) sayesinde vatandaşlar tüm işlemlerini hem internet üzerinden, hem de tek bir başvuru noktasından yapabilecek. Vatandaşlar, İletişim Merkezi’nin 444 09 06 nolu telefonuyla 7 gün 24 saat belediyeye ulaşıp dilek, istek ve şikayetlerini yetkililere bildirirken; işlemleri için belediyeye gelen vatandaşlar ise, bina girişinde kurulan AKOS Hizmet(Belediye Resepsiyon) servisini kullanarak işlemlerini tek elden gerçekleştirebiliyor.

Resepsiyondaki uzman personel, kendilerine telefon ya da bizzat iletilen dilek, şikayet, istek ve talepleri tek noktada toplayarak elektronik ortamda ilgili servislere iletiyor. Yapılan işlemleri vatandaşın da takip edebileceği ikinci ekranlarında paylaşan, katılan, denetleyen uygar belediyecilik hizmetinin verildiği servis sayesinde, bürokrasinin en alt seviyeye indirilmesi hedefleniyor. AKOS Hizmet servisinde; başvuru, evrak kayıt ve takip, şikâyet başvuru, bildirim ve takip, istek, sosyal yardım ve aktivite başvuru, asker aile yardımı işlemleri, borç sorgulama ve ödeme işlemleri, imar ile ilgili işlemler, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı işlemleri tek elden ve çok kısa sürede yapılabiliyor.

 

Dosya yığınlarına son

Aynı proje kapsamında AKOS Taşınmaz Servisi de hizmete sokuldu. Akıllı Kent Otomasyon Sistemiyle kentsel veriler, tek merkezde toplandı. TC kimlik numarasıyla; tapu, nüfus, kadastro, imar gibi işlemleri yapmaya olanak sağlayan kentsel verilerin tek merkezde toplanacağı ve her vatandaşın bilgilerini ortak sicilde kayıt altına alınacağı AKOS projesiyle, vatandaşların taşınmazları ile ilgili tüm bilgiler güncel şekilde hazır ve tek tuşla bilgisayar ekranında görülebiliyor. Böylelikle beyana dayalı vergi sistemi kaldırılarak, gerçek bilgilere dayalı beyan dönemine geçilmiş oldu.

          

Başkan Yazıcı: “Vatandaşın ayağına gidiyoruz”

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 3-4 yıl önce geçilmesi gereken sistem için geç kalındığı için üzüldüğünü, ancak göreve geldikten altı ay sonra bu projeyi kendilerinin devreye soktuğu için de mutlu olduğunu vurguladı. Belediyenin çeşitli şubelerinde dosyalar halinde bulunan bilgilerin bundan sonra elektronik ortamda bulunacağını ve işlemlerin çok daha hızlı gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Yazıcı, “Bu sistemde vatandaşlarımızın adresleri, evlerinin ve mahallelerinin görüntüleri, telefon numaraları, üzerinde bulunan tapular, çeşitli nedenlerden dolayı oluşan borçları tek tuşla çıkacak. Dosyaları karıştırmak, borçları ayrı ayrı şubelerden çıkartmak gerekmeyecek. Her şeyden önemlisi hizmet vatandaşın ayağına gidecek” diye konuştu.

7 gün 24 saat hizmet dönemi

Tuzla Belediyesi, AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) ile entegre çalışabilen, gelişmiş bir “Contact Center” uygulaması olan İletişim Merkezini de devreye soktu. Belediye, bu sistem sayesinde artık 7 gün 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar, muhatap aramadan, strese girmeden tüm dilek, şikayet ve taleplerini 444 0 906 telefon numarasını tuşlayarak yetkililere iletebilecek. İnternet ve telefon belediyeciliğinin yanı sıra; faks, SMS ve e-mail gibi iletişim yöntemlerini de kullanarak, her platformda Tuzla Belediyesiyle iletişim kurulabiliyor. Örneğin emlak vergisinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar, “TUZLA” “EMLAK” “Sicil Kodu” yazarak 3172’ye mesaj gönderdiğinde cevabı cebine gelmiş olacak.

Tuzlaya ne kazandıracak?

 

Orhanlı ve Akfırat beldelerinin Tuzla’ya bağlanması, Tuzla Belediyesi’nin hizmet sınırlarını genişletti. Bu proje sayesinde, merkeze uzak kalan vatandaşlar, belediyeye gelmeden işlemlerini sistem üzerinden yapabilecek. Akıllı Kent Otomasyonu ile belediyenin bütün otomasyon uygulamaları, tek bir veri tabanı üstünde kullanılarak, sayısal ve yönetim bilgi sistemi entegrasyonu gerçekleştirilecek. AKOS personeli yapacağı saha çalışmalarında; bina durumu, işyeri ve konut sayısı gibi verilerin yanı sıra sosyal doku analizlerinin de yapılabilmesini sağlayacak. Böylece kentte yaşayan insanların ihtiyaçları, beklentileri, ailelerin ekonomik şartları ortaya çıkacak, bu tablolar ışığında planlama daha objektif belirlenip, çözüm yolları geliştirilebilecek. Proje sonunda Tuzlaya ait hali hazır haritalar, kadastro haritaları ve imar planları akıllandırılmış olacak. Kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlar yapılarak sorunların kısa sürede çözülmesi sağlanacak.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]