Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yargıtay tarafından onaylanan “ilk özgün iş modeli”

Yayınlanma:
ABONE OL

 İş modelini yargıtay’a onaylattı, şimdi dünyaya pazarlayacak

“İş Tatili” konseptiyle dünyada ilk kez uygulanan bir satış modeline imza atan Dosso Dossi Fashion Show’un “Özgün bir iş modeli” olduğu Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin kararıyla da teyit edildi.
Dünyada bir ilke imza attıklarını belirten Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, yurt içinde ve yurt dışında tekstil dışındaki birçok sektöre bu modeli satabileceklerini belirterek, “Türk iş hayatına, yeni bir kazanım sağladık. Taklitçiliğin önüne geçip, haklarını korumak isteyen farklı sektörlerdeki firmalar için örnek olacağız” dedi.
“Klasik tekstil fuarlarının beklenen verimi göstermemesi” düşüncesinden yola çıkan iş adamı Hikmet Eraslan, 2005 yılında Dosso Dossi Fashion Show’u hayata geçirdi. Daha önce denenmemiş bir yöntemle alıcı ve satıcıları bir araya getirip, karşılıklı alım-satım taahhüdü ile gerçekleştirilen organizasyon alıcılara aileleriyle birlikte bir hafta boyunca her şey dahil lüks bir tatil yapma fırsatı da sunuyor.
Her geçen yıl büyük bir başarıya imza atarak büyüyen ve geçtiğimiz Haziran ayında Rusya, Ukrayna ve Ermenistan başta olmak üzere 30 ülkeden gelen 5 bin tekstil alıcısıyla Türk tekstil üreticilerini buluşturan organizasyon, geçen süre içinde farklı firmalar tarafından taklit edilmeye çalışıldı. Bir fikir ile yola çıkarak gelişen bu modele “İş Tatili” (Holiday Business) adını veren Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, taklit girişimler üzerine bu özgün iş modelinin haklarını korumak için İstanbul 36. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Yapılan tespitler ve duruşmalar neticesinde mahkeme, “Hikmet Eraslan tarafından üretilen ve hayata geçirilen bir ticari faaliyet olan Dosso Dossi Fashion Show’un özgün bir iş modeli olduğuna, taklit edilmesi durumunda haksız rekabet yaratılacağına” karar verdi. Yaklaşık 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu alınan karar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından da geçtiğimiz günlerde onanarak kesinleşti.
TÜRK TİCARETİNDE YENİ BİR DÖNEM
Türk hazır giyim markalarını yılda iki kez düzenlenen organizasyon ile dünyaya pazarlayan Dosso Dossi Fashion Show’un, “özgün bir iş modeli” olarak taklitlerine karşı Yargıtay tarafından koruma altına alınmasının dünya çapında dahi önemli bir adım olduğunu belirten Eraslan, “Bu karar kendi iş modellerini yaratan, ticaret hayatında var olan ve bir yandan da taklitleriyle mücadele eden firmalar için çok önemli. Artık kimse hazıra konamayacak, başkalarının emekleri üzerinden haksız kazanç elde edemeyecek. Sekiz yıldır ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir emek veriyoruz. Adriana Lima, Isabeli Fontana ve Erin Heatherton gibi dünyaca ünlü top modelleri Türkiye’ye getirerek Türk tekstilini dünyaya pazarlıyoruz. Başkalarının bunu taklit etmesine izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda, Türkiye’deki diğer yatırımcı ve girişimcilerin de önünü açtık” dedi.
İŞ MODELİNİ DÜNYAYA PAZARLAYACAK
2005 yılında 45 alıcı ve 11 firma ile çıktıkları yola bugün 5 binin üzerinde alıcı ve 150 firmanın katılımı ile devam ettiklerini belirten Eraslan, Türkiye’de gelişerek büyürken, bir yandan da dünyaya açılacaklarını belirtti. Yargıtay kararıyla da onaylanan iş modelini tekstil dışındaki diğer sektörlerden gelebilecek talepler doğrultusunda farklılaştırabileceklerini söyleyen Eraslan, “Dileyen sektörler için, başarısı kanıtlanan Dosso Dossi Fashion Show satış modelini uygulayabiliriz. Sonraki hedefimiz de, dünyanın birçok ülkesindeki profesyoneller tarafından da takip edilen ‘iş tatili’ konseptimizin bize ait özgün iş modelini farklı ülkelere pazarlamak. Bizim onayımız ve kurallarımızla hareket edildiği sürece dünyanın her yerinde bu garantili satış modelini uygulayabiliriz” dedi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]