Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Lobicilik yapın”…

Yayınlanma:
ABONE OL

İÜ Rektörü Söylet’ten Akademisyenlere: “Lobicilik yapın”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin yeni akademik açılış yılı töreninde yaptığı konuşmada akademisyenlere seslenerek, “Hepiniz, fakülteleriniz için lütfen ilişkilerinizi kullanın. Lobicilik ayıp değil, demokrasinin gereğidir” dedi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) 2013-2014 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tüm öğrenci ve akademisyenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, programda üniversite tanıtım filminin teknik arızalardan dolayı seyredilememesi üzerine salonda bulunan konuklardan özür dileyerek, “Sabrımızı denediler” dedi.
“Sizlere bu salonda 5’inci kez hitap ediyorum” diyen Rektör Yunus Söylet, son rektörlük seçimlerinde kendisine verilen destekten dolayı teşekkür etti.
Yönetim olarak öğrencileri sosyal sorumluluk, çevre bilinci gibi konulara ha duyarlı olmaları için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Söylet, üniversitelerin sosyal sorumlulukta topluma öncülük etmeleri gerektiğini söyledi. “Üniversite her zaman öncü olmak zorunda” diyen Söylet, “Öğrencilerimizden yerel değerlerine sahip birer dünya insanı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜR ÜNİVERSİTE, ÖZGÜR BİREYLERDEN OLUŞUR”
Akademik özgürlüğün tanımını yapan Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitelerin ancak özgür ortamlarda üretebileceğini ifade ederek, şunları söyledi; “Özgür bir üniversite özgür bireylerden oluşur. Toplumun ideoloji ve siyasetlerden bağımsız çevresine eleştirel bakabilen, kendini gerçeğin araştırmasına adamış bilim insanlarına ve üniversitelere çok ihtiyaç var. Özgür beyinler inovatif yani yenilikçi beyinler hiçbir baskı altında olmayan siyasi ya ada ideolojik baskıya maruz kalmayan rahatlıkla kendini ifade eden beyinlerdir. Bu beyinler şüpheniz olmasın ki daha fazladır. Toplum üniversiteden araştırma yapmalarını, insanlığın işine yarayan ürünler ortaya koymalarını bekliyor. Ancak bu beklentilerin yerine gelebilmesi için elbette öğretim üyelerinin kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortam sunmak. Siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutulan gerçek bir üniversite sunma peşindeyiz. Göreceksiniz ki bizim sesimiz böyle devam ettiğimiz müddetçe daha fazla çıkacak.”
Üniversitenin eksikleri olduğunu belirten Rektör Yunus Söylet, bütçelerinin yeterli olmadığını belirterek, bunun için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Salonda bulunan akademisyenlere seslenen Prof. Dr. Söylet, “Hepiniz ilişkilerinizi bu yönde kullanın. Hepiniz fakülteleriniz için lütfen ilişkilerinizi kullanın. Lobicilik ayıp değil, demokrasinin gereğinidir. Kim daha çok yakın durursa, kim lobicilik yaparsa ağlayan çocuğa meme verirler. Bunu sakın unutmayın” diye konuştu.
Yunus Söylet, öğrencilerin dikkatinin dağılması durumunda eğitimcilerin bilgi paylaşımında bulunması gerektiğini belirterek, “Size yalvarıyorum iki tane eksik anlatın. Onlarla deneyiminizi, kültürü paylaşın” dedi.
Sözlerini Yunus Emre’nin şiiriyle tamamlayan Rektör Söylet, salonda bulunan akademisyenler ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Tören, Fatih Erkoç’un piyano resitali ile sona erdi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]