Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

”Villa Kurban”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kurban satıcıları bu bayram saman üzerinde değil, yataklarında yatacak  Bayrampaşa Belediyesi’nin kurban satıcılarına hazırladığı modern tesis bu yıl kurban satıcılarına çifte bayram yaşattı

Bayrampaşa Belediyesi’nin kurban satıcıları için hazırladığı “Villa Kurban” isimli modern tesiste satıcıların yataktan banyoya, yemek yerlerinden oyun alanlarına kadar birçok ihtiyacı karşılanacak. Hayvanlarını yataklarından led ekran üzerinden gözetleyecek olan kurban satıcıları, “Daha önce samanların üzerinde yatıyorduk. Burası tatil beldesi gibi” dedi.
Bayrampaşa Belediyesi kurban satıcılarına bu yıl çifte bayram yaşatacak. Belediye tarafından, Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen hayvan satıcıları için hazırlanan “Villa “Kurban” tesisiyle satıcılar bayramı evindeymiş gibi geçirecek. İçinde 50 yatağın bulunduğu tesiste satıcılara özel dolap, kişisel bakım ürünleri verildi. Satıcılar tesis içinde bir yandan banyo yapma imkanı bulurken, diğer yandan kendileri için yapılan kafede satranç gibi bir çok oyunu oynama imkanı bulacak.
Tesiste ayrıca 44 ayrı bölgeye yerleştirilen kameralarla hayvan satıcıları yataklarından led ekrandan hayvanlarını da gözetleyecek.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Burada 50 tane yatak var. Kurbancı geliyor, burada rahatça huzur içerisinde yatıyor. Daha önceki yıllarda maalesef kurban satarken aynı zamanda samanların üzerinde yatıyordu. 50 tane kurbancımızın yatabileceği mekanları burada yaptık. Onlara birer tane set verdik. Setlerin içerisinde bir tane havlu, traş köpüğü, şampuan, traş bıçağı ve sabun var. Özel eşyalarını da koysunlar diye kendilerine birer tane de dolap verdik. Arka tarafta da bir kafe hazırladık. Bu kafede de geldikleri zaman oturabilecekleri, sohbet edebilecekleri satranç, dama gibi oyun oynayacakları ve kitap okuyabilecekleri bir kütüphane tahsis ettik” şeklinde konuştu.

SATICILAR, 44 KAMERAYLA YATAKLARINDAN HAYVANLARINI GÖZETLEYECEK
Satıcıların her türlü yeme içme ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade eden Başkan Aydıner, “24 saat çay servisi devam ediyor. Arka tarafta banyoları var, banyolarını yapıyorlar. Böyle bir tesisi kurban satıcılarına vermeden dolayı, onları mutlu etmekten dolayı da ben şahsen bir belediye başkanı olarak da son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Kurbanlıkların bulunduğu alanları 24 saat gözetlemek için 44 kamerayı tesis içine yerleştirdiklerini dile getiren Aydıner, “Kurban satıcısı yatağında yatarken aklı aşağıda kalacak. Onu ortadan kaldırmak için aşağıda her koridora ekranları yerleştirdik. 44 bölge var, 44 kamera var” dedi.

“SAMANLARIN ÜZERİNDE HAYVANLARIN İÇİNDE YATIYORDUK”
Afyon’dan gelen hayvan satıcısı Asım Çapalı, “80 tane hayvan getirdim. Başkanımızdan Allah razı olsun. Samanların üzerinde yatıyorduk. Ne mutu bize banyosu, her şeyi var. Bize iyi baktılar, memnunuz. Hayvanların içerisinde yatıyorduk” dedi.
Hulusi Uslu isimli bir diğer hayvan satıcısı ise, “Edirne Havza’dan geliyorum. 35 tane büyük baş getirdim. Biz daha önce diğer kurban pazarları gibi zannediyorduk. Buraya geldik, gördük ki süper. Tatil beldesi gibi. Hayvanlarımıza bakıyoruz. Hayvanlara baktıktan sonra gelip duşumuzu alıp, dinleniyoruz. Daha önce samanların üstünde yatıyorduk. Böyle seve seve bir ay kurbancılık yaparız” şeklinde konuştu.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]