4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Terakkili öğrenciler Hayvanları Koruma Günü’nde
deniz canlılarını okullarında ağırlıyor!
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamak amacıyla deniz canlılarını tanımaya ve deniz ekosistemini korumaya yönelik renkli bir sergiyi okullarına taşıyor.
Yunuslara Özgürlük Platformu desteğiyle gerçekleşen sergide deniz memelilerinin yunus parklarında esaret altında değil, denizlerde özgürce yüzerken görülebileceğini vurgulanıyor ve “Şişme Deniz Canlıları Sergisi”, Türkiye denizlerinde yaşayan yunus, fok ve balina gibi türleri, interaktif atölyeler aracılığıyla üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine tanıtılıyor.
Her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde yaptıkları “Dostlarımız” adlı proje ile ön plana çıkan, öğrencilerine yönelik doğa ve hayvan koruma çalışmalarıyla adından söz ettiren Terakki Vakfı Okulları, bu yıl da Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamak için Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ve Whale Workshop tarafından düzenlenen sergi sayesinde deniz canlılarını okullarına taşıyor.
Terakki Vakfı Okulları’nın ağırladığı Şişme Deniz Canlıları Sergisi’nde İstanbul Boğazı’nın en hareketli sakinlerinden afalina türü yunus ile dünya çapında nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foku, köpekbalığı ve deniz kaplumbağası gibi türlerle birlikte, gerçek boyut ve renklerdeki maketler sayesinde çocuklara tanıtılıyor. Karşılıklı soru-cevaplar ve mini canlandırmalar ile ilerleyen atölyeler, aynı zamanda çocukların deniz algısını yansıtacak resim ve boyama atölyeleri ile de destekleniyor.
Diğer okullara örnek bir etkinlik
Öğrencilerinin doğaya ve çevresine duyarlı, tüm kültürlere ve farklılıklara saygılı bireyler olarak yetişmesini istediklerini belirten Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokul Müdürü Zehra Kasap Erkan, “Geçtiğimiz yıl öğretmenlerimizin de desteğiyle yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılması için okul çapında imza kampanyası başlatan öğrencilerimiz, bu kez de karaya vuran bir yunusla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini interaktif bir çalışmayla öğreniyor” diyor ve etkinlikle ilgili olarak sözlerine şöyle devam ediyor:
“Öğrencilerimiz bu sergi sayesinde Türkiye’deki yunus ve balina türleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmanın yanı sıra bu hayvanları sirklerde veya yunus gösteri merkezlerinde değil, ait oldukları mavi sularda görmenin önemini de anlamış oluyorlar. Bu açıdan etkinliğimizin tüm okullara örnek olmasını diliyoruz.”
Yunuslara Özgürlük Platformu aracılığıyla sergiden haberdar olan ve Hayvanları Koruma Günü’nde okulda özel bir etkinlik düzenlemek için girişimleri başlatan Yaratıcı Drama Öğretmeni Hafize Güner ise, “Bu tür organizasyonlar, çocuklarda deniz ekosistemine dair merak duygusu uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda çocukların hayal gücünü besliyor ve doğru bilgilerle donatılmalarını sağlıyor. Geleceğimizi inşa edecek öğrencilerimiz, bundan böyle deniz kültürünü özümsemiş bireyler olarak doğa korumaya yönelik daha bilinçli hareket edecekler. Bizim çalışmalarımız da farkındalığın yaygınlaştırılması amacıyla her yıl benzer etkinlikler ile devam edecek” diyor.
Bir cevap yazın