Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kaderine Terk Edilen Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi Meclis’e Taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde bulunan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’nin içler acısı hali ve akıbetinin belirsizliği TBMM gündeminde.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,  İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde varlığı 1891 yılına dayanan Hasanpaşa Gazhanesi’nin bugünkü halinin görenleri hem hayrete düşürdüğünü hem de üzdüğünü söyledi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, gazhane ile ilgili bugüne değin birçok proje ürettiğini belirten Öğüt, önergesinde ” İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları kapsamında yenileneceği belirtilmiştir. Sonrasında da ise bu proje hayata geçememiş ve gazhane binası, bir firmaya kiralanarak şantiye alanı olarak kullanılmıştır. 2011 senesinde gazhanenin restorasyon projesinin ihalesi yapılmış ancak yüksek teklif nedeniyle iptal edilmiştir. Son olarak ise, Geçtiğimiz yılın mart ayında bir ihale daha yapılmıştır. Ne var ki bugün gelinen noktada tek bir düzenlemenin dahi yapılmaması birçok soruyu da beraberinde getirmiştir” açıklamasında bulundu.

En önemli kültürel miraslarımızdan biri olan ve bugüne dek üzerinde bir çok proje üretilen gazhanenin restorasyon, bakım, onarım vb ile ilgili ne zaman ve ne yapılması planlandığını soran    CHP’li Öğüt, ayrıca şu soruları yöneltti:

-Tarihi binanın içinin, hurdacı ve kağıt toplayıcılarının şantiyesine dönüştüğü, binanın ahşap kalıntılarının söküldüğü ve camların kırılarak yapıya büyük zarar verdiğine ilişkin görüntüler kamuoyuna yansımıştır. İBB yetkilileri kendi bünyelerindeki bu yapıyı neden koruma altına almamıştır?

-Gazhanenin, sarhoşlar ve kimliği belirsiz kişiler tarafından da barınma amacıyla kullanıldığı, vatandaşların güvenlik nedeniyle gazhane yanındaki yollar yerine başka güzergahları kullandığı göz önünde bulundurulduğunda güvenliği sağlamak için ne yapmayı planlamaktasınız?

-Birçok projenin hızla hayata geçirildiği İstanbul’da Hasanpaşa Gazhanesi’nin yıllardır kaderine ter edilmiş halde durmasının, gazhanenin Kadıköy Belediye sınırları içinde yer alması ile alakası var mıdır?

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]