Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan Erdoğan Makissos’da Gönül Dağı’nı söyledi

Yayınlanma:
ABONE OL

-Başbakan Erdoğan Makissos’da Gönül Dağı’nı söyledi
-Başbakan Erdoğan Neşat Ertaş’ın ölüm yıldönümünde sanatçılarla birlikte Makissos Termal&Spa Hotel’de sahneye çıktı ve “Gönül Dağı” şarkısını söyledi
-Erdoğan: “Ertaş gönül mimarıydı, muhatabı insandı. Gönül diliyle sesleniyordu”
-Renkyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sungur: “Memleketim Kırşehir’e böyle bir yatırım gerçekleştirdiğim için onur duyuyorum”
Kırşehir – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir’de faaliyete geçen Makissos Termal&Spa Hotel’in açılışının ardından beraberindeki usta sanatçılarla “Gönül Dağı” şarkısını seslendirdi.
Neşet Ertaş’ın birinci ölüm yıldönümünde ustalar Makissos Termal&Spa Hotel’de buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Bedia Akartürk, Ahmet Özhan gibi ünlü isimlerle Neşet Ertaş’ın ölümsüz eseri “Gönül Dağı”nı birlikte söyledi.
Makissos Termal&Spa Hotel açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen yıl 25 Eylül’de vefat eden Neşet Ertaş’ın anılacağı Altın Bağlama Ödül Töreni’ne katıldı.
Kırşehir Belediyesi’nin düzenlediği törende konuşan Erdoğan, Neşet Ertaş’ın sadece aşık olmadığını söyleyerek büyük ustayla ilgili bir anısını şöyle anlattı:
“Bir Dolmabahçe sohbetinde söylemişti. İnsanda aşk yoksa sazı eline almasın. Söze ve saza aşkla can veren biriydi Neşet Ertaş. Gönül mimarıydı, muhattabı insandı. Gönül diliyle sesleniyordu. Gurbetin ne anlama geldiğini, hele hele yoksulluğu çok ağır öğrendi. O hep boyun eğdi, sesini çıkarmadı. Sabrı ve sadakati gösterdi.”
Ertaş’ın çocukluğundan itibaren çok büyük acılar, ayrılıklar yaşadığını belirten Erdoğan, “Kendisi de bunu dizelerinde ifade etti. Garipti, garip yaşadı. Bir yıl önce Hakk’a yürüdü. Hiç kuşkusuz bizi sessiz bıraktı” dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bizi o da arkasında garip bıraktı. Tesellimiz şu ki, inşallah çocuk yaşta kaybettiği annesi Döne ve babası Muharrem’e kavuştu. Topraktan geldiğini biliyordu. Sevenlerine, dinleyenlerine, ‘Ayağınızın turabıyım’ diyordu. Nihayetinde aslı olan toprağa döndü. Biz de ona döneceğiz. Neşet Ertaş, tıpkı Yunus gibi ete kemiğe bürünmüş, Neşet Bey’e bürünmüş. Şahsen 21. yüzyılda bir Yunus Emre tanımış olmanın bahtiyarlığını ve gururunu yaşıyorum. Bir ustanın, bir saz ustasının, söz ustasının, gerçek bir gönül dostunun doyumsuz muhabbetine mazhar olmanın bugün bile heyecanını yaşıyorum. Öyle isimler vardır ki, tarihin sahnesinden sessizce gelirler ve geçerler. Şu çok önemli, kadrini kıymetini göçtükten sonra bilirler. Geride öyle bir iz, öyle bir aşk bırakırlar ki insanlar olduğu sürece bu izi silemez. Her medeniyetin bir özü, bir temel yapı taşı vardır. Allah’a hamdolsun bizim medeniyetimizin özü her zaman aşk olmuş.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, bu toprakların sessiz haykırışını bozlaklarıyla taşıyan ustayı anmaya geldiklerini söyleyerek, “Neşet usta da kendisinden öncekilerin söylediklerine yeni şeyler katarak yaşadı; bizim duygu dünyamızı bütünleştiren seslerden birisi oldu” diye konuştu.
-Tatlıses ve Gencebay-
İbrahim Tatlıses de Ertaş’ın “kalbin kılcal damarına tın tın vurduğunu ve sonra da arkasında çok büyük hayran kitlesi bıraktığını” vurguladı.
Orhan Gencebay ise, “Onu ilk tanıdığımda 16-17 yaşlarındaydım. O çalıp söylemişti, ben ağlamıştım, ben çalıp söylemiştim, o ağlamıştı. Aynı zamanda Kasımpaşa’da bir ağabeyimiz daha vardı, oraya giderdik. Aşıklarla söyleşirdik. Vefatından bir hafta önce telefonla görüştük. İzmir’de hastanedeydi. O hep sevgiyi, saygıyı aradı. Sevgi ve saygı olmazsa Neşet olmazdı. Bizim binlerce yıllık kültürümüzün taşıyıcısıydı. O benim yol arkadaşımdı” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve sanatçılar, hep birlikte büyük ustanın Gönül Dağı adlı türküsünü seslendirdi. Türkünün finalini ise Erdoğan yaptı.
-Yatırımcının mutluluğu-
Renkyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sungur da, yatırımın böyle görkemli bir şekilde açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.
“Memleketim Kırşehir’e böyle bir yatırım gerçekleştirdiğim için onur duyuyorum” diyen Sungur, şunları kaydetti:
“Ben bugüne kadar çok yatırım yaptım ama bu otel her zaman bambaşka bir yere sahip olacak. Çünkü baba diyarıma kazandırdığımız bu otel, çok büyük bir ustanın ve gerçek bir sanatçının ölüm yıl dönümünde hizmete girdi. Böyle önemli bir güne yeni yapılan otelimizin ev sahipliği yapması bizler için mutluluk verici.”

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]